Липсваща ролка на мотора

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: The ultimate driving machine

Липсваща ролка на мотора

Мнение от Николов » 07 Мар 2013, 11:28

Колеги, губи ми се една ролка на двигателя.. :mhihi: Имам само обтяжна, и тъй като ми е за смяна разгледах схемите и там са две. Губи ми се паразитната между шайбата на водната помпа и алтернатора. По принцип двигателя е сменян и вече 20к+ км уж всичко работи добре. Та въпроса е дали да я слагам тая ролка или май не е толкова фатална.

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Липсваща ролка на мотора

Мнение от Николов » 07 Мар 2013, 11:46

Така и така пуснах тема, кажете и колко вървят тоя ролки от читава марка.

ентусиаст
Аватар
Кара: вана Чайка

Мнение от .:BENZINO:. » 07 Мар 2013, 12:19

То добре колега,ама е хубаво да кажеш колата ти с какъв агрегат е? бензинов ли? дизелов ли?от совалката Челинджър ли? Коя година е колата?какво е правено по нея?

Има и друг вариянт-смилянски или обикновен бял БОБ да хвърлиме за да разберем всичко това :mhihi:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Николов » 07 Мар 2013, 12:37

:lol: Не е лошо да кажа мотора наистина.. и той е (изненада :mhihi: ) М50B20. TU но това в случая мисля че няма значение. Мотора е от кола е36 93-та, само е сложен (поне други интервенции не са правени). Не съм присъствал лично, но съм 99% сигурен, че алтернатора си от е34-ката - 140A с голямата шайба. Други мизерийки си има ама за тях имам други теми :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 07 Мар 2013, 14:13

Николов написа:Колеги, губи ми се една ролка на двигателя.. :mhihi: Имам само обтяжна, и тъй като ми е за смяна разгледах схемите и там са две. Губи ми се паразитната между шайбата на водната помпа и алтернатора. По принцип двигателя е сменян и вече 20к+ км уж всичко работи добре. Та въпроса е дали да я слагам тая ролка или май не е толкова фатална.

Щом водната помпа и алтернатора, при това 140A с голямата шайба, се въртят нямаш проблем. :mhihi: Ако тръгнеш да слагаш още една ролка ще трябва да смениш и ремъка и ще стане една дълга и широка... :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Николов » 07 Мар 2013, 16:42

Ето и снимка отпред на мотора:

http://images.bimmers.no/files/2lem8a9fhehwzb1xwtfh.jpg

Не се вижда много добре, но мисля че е точно ванос и алтернатора е с голямата шайба. Ремъка си е стандартния 1555мм. Аз си мисля че паразитната ролка дава по-добро сцепление на ремъка с алтернатора и дотам.

При мен амортесьорчето на обтяжната ролка си държи добре опънат ремъка и като гледам ще карам така.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 07 Мар 2013, 18:10

Колега, може да си спокоен, нямаш липсващи ролки. :mhihi: Е като изключим на компресора на еъркандишъна, но като се има в предвид, че и него го няма... :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Николов » 07 Мар 2013, 18:41

Заблудил си се колега, това е снимка от интернет, не на моя мотор. На моя хуйовината дето натиска ремъка между виското и алтернатора просто я няма.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 07 Мар 2013, 19:02

Николов написа:Заблудил си се колега, това е снимка от интернет, не на моя мотор. На моя хуйовината дето натиска ремъка между виското и алтернатора просто я няма.

Така, кажи колега- реших, че това е твоят двигател преди монтажа, но имаш някои съмнения. ;) Честно казано не знам как без паразитната ролка не е изпаднал ремъка до сега и как успява да върти водната помпа и алтернатора, освен ако не са сложили по-къс. ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Мнение от alchohol » 07 Мар 2013, 19:13

Ако не ти създава ядове си карай така. Но както казва колегата, ремъка е по-къс. При смяна трябва да посочиш неговия размер, а не да купуваш по каталог.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525d

Мнение от kikko » 07 Мар 2013, 22:56

Карай си така колега!Ако тръгнеш да го сменяваш,или взимаш пак къс ремък,или нормален ремък и ролка,но цената ще е друга! :yes:
E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Николов » 08 Мар 2013, 12:34

Ремъка е слаган лично от мен след слагането на мотора, защото стария беше много напукан. Тогава не знаех за проблема с ролката и купих каквото пишеше в каталога. Логичното обяснение според мен е че обтяжната ролка има достатъчен ход за да държи опънат ремъка.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 08 Мар 2013, 18:26

Николов написа:Ремъка е слаган лично от мен след слагането на мотора, защото стария беше много напукан. Тогава не знаех за проблема с ролката и купих каквото пишеше в каталога. Логичното обяснение според мен е че обтяжната ролка има достатъчен ход за да държи опънат ремъка.

Не е толкова голям хода- колкото да извадиш без проблем ремъка, когато има две ролки. ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 11 Мар 2013, 15:27

такава ролка от колегата лавиатан си купих за 40 лева по спомен. Паза си старата ако искаш, леко вие :mhihi: После ще трябва и ремък друг да търсиш обаче.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 11 Мар 2013, 17:26

KPETEH написа:такава ролка от колегата лавиатан си купих за 40 лева по спомен. Паза си старата ако искаш, леко вие :mhihi: После ще трябва и ремък друг да търсиш обаче.

По-добре така да кара, че тези ролки имат свойството да се разпадат. ;)

Следваща

Назад към E34