Автоматична скоростна бавене

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW e46 330D

Автоматична скоростна бавене

Мнение от vhristev » 07 Мар 2013, 11:37

Здравейте ,

Наскоро колата започна да прави страннен проблем когато не е загряла ето какво се случва:

Паля колата изчакам малко да позагрее и включвам "D" (с авт. кутия съм) след 2 секунди колата леко тръгва натиснам газта оборотите се вдигат ,но колата се движи мн бавно след още 4-5 секунди всичко зацепва колата се държи нормално. Ако включа задна дори и да е студена колата веднага тръгва нормално.

Маслото съм го сменял преди 2000км. и тогава и направих пълно обслужване. В Събота имам план да ходя при същите хора в Пловдив да диагностицират какво може да и е.

Някакви идеи от какво може да е. Чух ,че може да не повдига масло и като загрее да си тръгва

Поздрави
Целувай сега ръка ,защото после ще целуваш ГЪЗ
"Вуйчо ми"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Автоматична скоростна бавене

Мнение от zvetiko » 07 Мар 2013, 14:02

vhristev написа:Здравейте ,

Наскоро колата започна да прави страннен проблем когато не е загряла ето какво се случва:

Паля колата изчакам малко да позагрее и включвам "D" (с авт. кутия съм) след 2 секунди колата леко тръгва натиснам газта оборотите се вдигат ,но колата се движи мн бавно след още 4-5 секунди всичко зацепва колата се държи нормално. Ако включа задна дори и да е студена колата веднага тръгва нормално.

Маслото съм го сменял преди 2000км. и тогава и направих пълно обслужване. В Събота имам план да ходя при същите хора в Пловдив да диагностицират какво може да и е.

Някакви идеи от какво може да е. Чух ,че може да не повдига масло и като загрее да си тръгва

Поздрави

Колега, от това, което пишеш може да се направи извода, че проблема се е появил след смяна на маслото. По-добрият вариант е да отидеш при други хора да проверят най-елементарното и дано се разминеш с това- дали маслото е правилното за твоята кутия и дали нивото му е правилно нагласено, защото тези при, които вече си бил са направили това, което могат и от тук нататък може да очакваш само простотии от тях.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 07 Мар 2013, 17:46

Освен че може да не са наляли правилното количество масло. Долива се като загрее скоростната кутия, което може би не са направили. На авт. кутии не се сменя само масло има и други консумативи и може да е съвпадение със смяната на масло.

Потребител
Аватар

Мнение от vhristev » 08 Мар 2013, 13:01

Здравей ,

Ами незнаех ,че след определено време се долива мерси ще се обадя в сервиза.

Да те направиха пълно обслужване смениха филти работи всичко там което трябва то си има и фактура пише си всичко.

Днес имам в 17:30 час при тях и ще им кажа за маслото дали се е доливало още и така.

Благодаря за отговора ще пиша какво е станало.
"Вуйчо ми"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 08 Мар 2013, 22:50

vhristev написа:Здравей ,

Ами незнаех ,че след определено време се долива мерси ще се обадя в сервиза.

Да те направиха пълно обслужване смениха филти работи всичко там което трябва то си има и фактура пише си всичко.

Днес имам в 17:30 час при тях и ще им кажа за маслото дали се е доливало още и така.

Благодаря за отговора ще пиша какво е станало.

То не е "после", налива се маслото. Кара се колата да загрее скоросната кутия (имаше някъде из форума и точна темп. която освен с комп. няма как да видиш) да позагрее кутията. Отваряш пак пробката и проверяваш дали трябва да доливаш.

P.S.
И още нещо, на място кутията не загрява. И ако двг е загрял това не значи че и скоростите са ( и обратното, но рядко при БМВ).

Потребител
Аватар

Мнение от vhristev » 14 Мар 2013, 17:15

Здравей ,

Мерси за отг. ще погледна с компютър температурата.

Бях при хората без да е закачат казаха ,че това се получава от някакъв барабн който не се пълнил с масло след като вече се износил.
Добрата новина е ,че преди 2г. те правиха същата кутия и сега ще ми е признаят за рекламация и ще си платя само консумативите.

В момента чакам да се освободят ,за да закарам колата което ще е след 2 седмици.
"Вуйчо ми"

Потребител
Аватар

Мнение от vhristev » 07 Май 2013, 11:39

Здравейте ,

Оправиха ми кутията оказа се точно това което човекът каза две буталца струхава около 300лв. двете + разни гарнитури и основни неща които се сменят.

Ако някой има същият проблем да ми пише къде да го пратя хората не взимат евтино ,но досега каквото кажат това става.
"Вуйчо ми"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 07 Май 2013, 20:55

Е нали бяха по рекламация ??? Или това е друг ремонт. Ако не те притеснява да ми пуснеш на ЛС къде са тези момчета, че събирам инфо за читави сервизи за автомат. Че не се знае, може и на мен да ми се наложи.

Потребител
Аватар

Мнение от vhristev » 08 Май 2013, 18:23

Здравей еми тя гаранцията отдавна ми беше минала и те не ми взеха пари за труд само за частите

Жеста беше да не ми вземат пари за работа при условие , че гаранцията беше изтекла
"Вуйчо ми"

Назад към E46