Нова е39 във форума :)

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 523i

Нова е39 във форума :)

Мнение от oho_ » 03 Мар 2013, 12:22

Здравейте колеги, от 1 седмица вече карам e39 523i :) Много хубава кола, не бях карал преди е39-тка и съм очарован :) Отидох да си я взема от Германия че да съм по-спокоен че колата е била обслужвана и гледана и наистина си е така :) Но нека направо да мина към същинската част, наложи ми се да купувам фарове от германия понеже тези с които беше не работеха по някаква причина. След като ги свалих и ги погледнах видях ще липсва някакво уплътнение както и е счупена една бяла щипка. На снимките може да се види. Та въпроса ми е дали има някой който се занимава с поправка на фарове, защото се съмнявам сам да мога да го поправя? Видях темите свързани с ремонти на фарове но просто нямам необходимите уреди и възможности сам да го ремонтирам. Също така кожения маншон на скоростния лост ми е изкаран и нямам представа как да го опъна и да го поставя на мястото си за да скрия самия лост? Някой ако може да помогне с поставянето ще съм благодарен :)

IMG_1510.JPG

IMG_1509.JPG

Ето и снимка на колата :)
IMG_1487.JPG
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Re: Нова е39 във форума :)

Мнение от Ivo_Borisov » 03 Мар 2013, 23:29

Добре дошъл колега!
Ето ти две теми за ремонт на фаровете:
viewtopic.php?f=63&t=273725
viewtopic.php?f=63&t=276722
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от oho_ » 04 Мар 2013, 9:31

:bowdown: :bowdown: :bowdown:
Много мерси колега, единствено бях намерил описание как да си ги сменя сам, но явно още не мога да боравя добре с търсачката и... :oops:

Сега ако някой знае и как да си закача кожата на скоростния лост :) че така много грозно седи :( - ще гледам да направя и снимка за да покажа нагледно :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540i

Мнение от BAHKATA » 04 Мар 2013, 10:18

oho_ написа::bowdown: :bowdown: :bowdown:
Много мерси колега, единствено бях намерил описание как да си ги сменя сам, но явно още не мога да боравя добре с търсачката и... :oops:

Сега ако някой знае и как да си закача кожата на скоростния лост :) че така много грозно седи :( - ще гледам да направя и снимка за да покажа нагледно :)

Ръчка или автомат е, дай някаква снимка..... Аз моя маншон (на автомат) го оправих отвътре със свинска опашка.

Потребител
Аватар

Мнение от oho_ » 04 Мар 2013, 14:13

Да бях забравил да направя снимки :( сега направих, но с телефона та ще извините за качеството. Това са снимките, както се вижда кожата не е закрепена никъде освен за топката на скоростния лост, в края на кожата има ластик, но не видях къде може да се опъне този ластик и да се закачи :(

IMAG0124.jpg

IMAG0125.jpg

IMAG0126.jpg

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 04 Мар 2013, 21:22

Трябва да има една рамка с формата на отвора долу. Ето как изглежда оригиналния маншон
Изображение
На снимките до колкото се вижда такава рамка няма, май някой си е взел нещо което му е трябвало преди продажбата :mhihi: .
:driving:

Потребител
Аватар

Мнение от oho_ » 05 Мар 2013, 9:42

Мерси колега, не се бях сетил да погледна тези които се продават че са с някаква рамка :) Сигурно в Германия са скъпи и затова си го е взел преди да продаде колата :D. Колега а според теб дали ще мога да си взема само рамката от някоя кола на части и да си оставя моята кожа :dunno:
понеже е запазена и нищо и няма :) но може пък и да взема една резервна да си имам :) ще почвам да звъня по обявите пък като го оправя ще покажа резултата :) Също така исках да питам и колегите които карат на газ, понеже и аз ще се присъединя скоро :), къде си слагат копчето за газта? Къде не се бие на очи и не е най-грозно, но и не е невъзможно за слагане :) Ако имате и снимки ще съм благодарен :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540i

Мнение от BAHKATA » 05 Мар 2013, 9:48

Най-вероятно този маншон не е оригинален и според мен трудно ще го напаснеш. Провери по оригиналните вносители, аз навремето купих от Камор за е46 ръчка оригинален маншон с рамката отдолу както каза колегата по-горе за 30 лв. :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от oho_ » 05 Мар 2013, 16:20

Ами да ще проверя и нов колко парички е, ако е на тази цена която казваш не си заслужава да търся втора ръка и направо ще взема нов.
Колеги днес слагах аларма и какво да видя, жабката е пробита и през нея минава някакъв кабел който не можах да видя от къде идва но в другия край е конектор който съм снимал (пак с телефона :oops: ). Да не е нещо за радиото изкарвано, кабела е доста дълъг но просто не знам какво може да се свърже в другия край :)

IMAG0130.jpg

IMAG0129.jpg

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2008 X5 30d
Мечтае да кара: M-power

Мнение от doncheff » 05 Мар 2013, 17:26

На конектора има номер, който не мога да фокусирам от снимката. Свали го и го потърси в Гуугъл.

Потребител
Аватар

Мнение от oho_ » 06 Мар 2013, 11:14

Видях номера на конектора - PBT-gf10 BMW 8373972, това което намерих в google е това: http://www.amazon.co.uk/Wiring-Cable-Terminal-Connector-8373972/dp/B009KR9Y4C. Ама за какво се ползва този терминален кабел и на какво да го вържа? :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: вана
Мечтае да кара: E46 M3 >:)

Мнение от Bloodnoon » 07 Мар 2013, 11:04

Е аз ще ви кажа какво прави кабел за чейнджър в жабката. Просто така е най-лесния вариант за монтаж ;) Тъй като оригиналния такъв минава под шофьорската седалка и прекарването си е играчка пича си го е боднал в жабката, вместо да сваля седалка кори и т. н :)

Потребител
Аватар

Мнение от oho_ » 07 Мар 2013, 12:25

Ако е за CD чейнджър как в багажника пак си имам работещ CD чейнджър - даже го е сменил и е сложил SONY XPLOD което чете и MP3 :D :clap: Да си свържа втори чейнджър ли? И може ли да се направи такова нещо?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 07 Мар 2013, 20:58

niki81vd написа:Че има ли Е39 без чейнджър, та да няма инсталация до изодзадезе :?:

Има :yes:

oho_ написа:....

Колега този кабел в сегашното си положение не е изобщо стандартно изпълнение и едва ли някой от нас би могъл да каже за какво е там и какво прави. Най-сигурния начин е да му намериш и другия край и така ще стане ясно за какво е.
:driving:

Потребител
Аватар

Мнение от oho_ » 07 Мар 2013, 23:25

Ами като имам време ще пробвам да открия от къде идва този кабел и къде е свързан.
Колеги имам и друг въпрос :) понеже таблото е с белите лайстни и ми се струват някак на точки и замарсени ни само с карпа не се изчистиха :( кажете с какъв препарат да изчистя лайстните и цялото табло :) предполагам че с препарат за прозорци няма да стане :D

Следваща

Назад към E39