Прецакан механизъм на шофьорската седалка
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Прецакан механизъм на шофьорската седалка
Здравейте колеги, не ми работи механизма за местенето на седалката напред - назад.
Някой имал ли е подобен проблем или някой ако има представа каква може да е причината?
Да уточня че колата е купе и сгъването си работи ок.
Някой имал ли е подобен проблем или някой ако има представа каква може да е причината?
Да уточня че колата е купе и сгъването си работи ок.
Re: Прецакан механизъм на шофьорската седалка
Никой ли не е запознат с механизма на седалката?
Поне знаете ли как се сваля седалката за да го видя?
Поне знаете ли как се сваля седалката за да го видя?
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
На 4 болта е седалката. Имаш и болт на колана и буксата под седалката трябва да се извади. Самата пласмаса която е на ръчките се крепи на щипки и едиин скрит винт който се намира отзад на гърба на седалката.
4-те болта които са на релсите са проблем, понеже не мога да дръпна седалката назад за да открия достъп до предните 

- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
Само не знам като не се движи (зависи в какво положение е останала) как ще развиеш болтовете? Мисля, че в краино положение има достъп до тях, но може и да греша.
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
Изведнъж ли затегна? Пробвай раздвижване, напъване, вдигни я в максимално горно положение...Пробвай с някакъв спрей смазка, огледай отдолу кое я заключва да мръдне. Виж с нещо да му въздействаш в твоя полза.

Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
- doncheff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2008 X5 30d
- Мечтае да кара: M-power
Ако толкова няма начин да се дръпне седалката назад и ако ти е жизнено важно да го направиш, ще трябва да смениш седалката.
Щом нямаш достъп до предните болтове, според мен нямаш друг вариант, освен да кормиш всичко на старата седалка (след като си си намерил нова, естествено), след това с ъглошлайф режеш металната конструкция, за да провреш нещо до болтовете и да ги развиеш.
На някои колеги сигурно ще им се стори светотатство, но това е в краен случай. Дори не съм сигурен дали е възможно. Просто само този вариант ми хрумва...
Късмет!
Щом нямаш достъп до предните болтове, според мен нямаш друг вариант, освен да кормиш всичко на старата седалка (след като си си намерил нова, естествено), след това с ъглошлайф режеш металната конструкция, за да провреш нещо до болтовете и да ги развиеш.
На някои колеги сигурно ще им се стори светотатство, но това е в краен случай. Дори не съм сигурен дали е възможно. Просто само този вариант ми хрумва...
Късмет!
- vavilon
- старши ентусиаст
-
koziak написа:4-те болта които са на релсите са проблем, понеже не мога да дръпна седалката назад за да открия достъп до предните
Ами почваш на място да разглобяваш. Декоративната пластмаса на релсата през която минава колана се откопчава. Понякога се чупи, много кофти е направена единият и чоп. Следва да махнеш декоративната пластмаса на ръчките. Болтчето е от зад на облегалката и е скрито в глух отвор на самата пластмаса. После откопчаваш щипките и я измъкваш. От там ти се откриват механизмите на ръчките и ще се ориентираш! Въпроса е от някъде да тръгнеш.

- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
1. Някой колега с купе да види дали при различни положения на седалката не може да се проникне ,,на сляпо’’ до болтовете с ключ или накрайник /не знам точно какви са болтовете/.
2. Колегата koziak да почва работа, както е написал колегата vavilon, да сваля каквото е възможно от пластмасите с надежда да се достигне до болтовете.
3. Тук е схемата на седалката, ако може да се ориентира, но колегата да намери за купе: http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?m ... g=52&fg=10
2. Колегата koziak да почва работа, както е написал колегата vavilon, да сваля каквото е възможно от пластмасите с надежда да се достигне до болтовете.
3. Тук е схемата на седалката, ако може да се ориентира, но колегата да намери за купе: http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?m ... g=52&fg=10
- vavilon
- старши ентусиаст
-
Това е онлайн ръководство на руски. Английския тис го махнаха за съжаление.
http://tis.bmwcats.com/document/repair/ ... :w0/t5213/
http://tis.bmwcats.com/document/repair/ ... :w0/t5213/
Доста ми е натоварено в момента и нямам възможност сега да се захване със седалката .До няколко дни ще я почна и ще споделя резултата.
Благодаря ви за съветите!
Благодаря ви за съветите!
Оправиха ми механизма на седалката, но не разбрах какво е било. Според майстора просто нещо се било откачило и ми го оправи за нула време без пари.
13 мнения
• Страница 1 от 1