Гасне, когато спирам рязко.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- another90sm
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 320i e36 coupe M50B20
- Мечтае да кара: M6
Гасне, когато спирам рязко.
Колеги, проблема е както описах в заглавието, само да поясня. Прави го само когато е студена колата, качи ли се температурата до след синята зона няма проблми и освен това не го прави всеки път. Проблема по-точно се състои в това, че като пускам надолу студена и ако се наложи да спра рязко ,не винаги, но доста често вече колата ми гасне. На диагностика на мотора не изкарва никакви грешки.
Ако имате някакви предположения от какво може да се получава така ще ви бъда благодарен.
Ако имате някакви предположения от какво може да се получава така ще ви бъда благодарен.
- rhase
- младши ентусиаст
-
Re: Гасне, когато спирам рязко.
Прегледай маркучите, къде що има вакуми, стъпков мотор- аз залагам на него. Газ има ли колата?
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
В е36 раздела има ТОЧНО същата тема 

- another90sm
- младши ентусиаст
-
Колата е с газова уредба , но от края на лятото карам на бензин. Правила ми го е и на гас и на бензин. На скоро сменях гарнитури на колекторите и чистих стъпковия мотор, смених вакуум от регулатора на налягане който влиза в колектора. Оборотите при всички други случаи не играят въобще.
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
Хм, и аз съм забелязал подобна аномалия. Не толкова силна изразена - всмисъл никога не ми гасне но я усещам, че е се мъчи, падат оборотите, притриса ама се оправя. И аз съм с ГИ, но и на бензин ми го прави.
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- another90sm
- младши ентусиаст
-
Има случаи , в които не загасва , а само гледам оборотите падат почти до 0 и ако пусна спирачката се нормализират.
Също като влкюча парното сутрин като е студена в началото се усеща как затормозява леко и се оправя пак(незнам има ли нещо общо с гасненето)
Също като влкюча парното сутрин като е студена в началото се усеща как затормозява леко и се оправя пак(незнам има ли нещо общо с гасненето)
- Gari
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60, 2006
- Мечтае да кара: Formula
- Детайли за колата: N52B25
Колега, провери маркуча, който захранва сервоапарата. Къде влиза, здрав ли е, стегнат ли е и т.н. То се захранва с вакум от мотора.
Щом прави проблем като натиснеш спирачка, то според мен е свързано с вакумите нещо. Но пък защо само, когато е студена...
Щом прави проблем като натиснеш спирачка, то според мен е свързано с вакумите нещо. Но пък защо само, когато е студена...
Не искам много, искам всичко!
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Защото тогава и трябва богата смес и само да дръпне малко въздух от някъде и се опитва да гасне.
- Mitaka85
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39
стъпков мотор
- another90sm
- младши ентусиаст
-
Малко късно , но по-добре от никога да завърша темата с решение. Цялата работа идваше от газовата уредба . Сменях магнитните клапани на ГИ и газаджиите не ми я бяха настроили добре. Накараха ме да се купя кабели за дисагностика и за газовата
и с помоща на колегата "mladfen" разбрах ,че времената на газовите дюзи са доста по-големи от тези на бензиновите при празен ход и от там недостиг на гориво при падане на оборотите и гаснене.

- manson_psx
- Потребител
-
- Кара: е39 520i
Здравейте , имам подобен проблем гасне на бензин и на газ в движение когато си поиска гасне и на място просто ей така .
Какви са тези 'магнитните клапани на ГИ'
Какви са тези 'магнитните клапани на ГИ'
- another90sm
- младши ентусиаст
-
Газовите инжектори са това колега. Трябва да имаш един филтър (цилиндричен) , след , който маркуч отива в тях, така може да се ориентираш ако незнаеш за какво става въпрос.
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
Браво, колега, че си написал в темата, че проблемът е решен и как. Поздравления специално за това!
Не ми е ясно как обаче на 5-ти март 2013 си написал, че от края на лятото караш на бензин, което е към половин година, а в крайна сметка е било от настройките на газовата система. Какъв е ГИ-то, макар че на всички настройките им не могат да влияят при работа на бензин. Това важи особено, ако колата се кара на бензин, защото тогава, дори и при лоши настройки на ГИ, адаптациите на ЕКУ-то си се настройват за бензин и е ОК.
Това е по принцип...
Не ми е ясно как обаче на 5-ти март 2013 си написал, че от края на лятото караш на бензин, което е към половин година, а в крайна сметка е било от настройките на газовата система. Какъв е ГИ-то, макар че на всички настройките им не могат да влияят при работа на бензин. Това важи особено, ако колата се кара на бензин, защото тогава, дори и при лоши настройки на ГИ, адаптациите на ЕКУ-то си се настройват за бензин и е ОК.
Това е по принцип...
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- another90sm
- младши ентусиаст
-
Работата е такава , че карах на бензин цяла зима (миналата или по миналата) , защото имах инжектор за смяна и на газ работеше много неравномерно. На бензин изключително рядко ми го правеше този номер и аз го дължа на заминаваща си бензинова помпа , която в последствие смених. Настройките на газовата не могат да повлияят на работата на бензин, но се от изключителна важност за работата на газ и съветвам всички колеги при такива интервенции да искат динамична настройка на газовата извършена в движение, защото на повечето газаджии не им се занимава и избират автоматична калибрация , която не е прецизна.
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
100% съм съгласен. 

БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2