Проблем Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Проблем Е46

Мнение от krasko1 » 04 Мар 2013, 19:12

Здравейте колеги имам следния проблем преди време бях писъл че колата ми започна сама да се форсира в движение дори продалжи и след вращането на ключа 10-15 секунди продалжи да работи след което спря и повече не запали.Колегите ми писаха че проблема ми трагнал от турбото и се получава "RUNAWAY DIESEL" при мен обаче проблема не е това турбото е здраво а картера пален с нафта..Закарах помпа и дюзи на проверка всичко здраво..И не мога да разбера от каде е дошла нафтата в картера около 6-7 литра нафта.А точно 2 дена преди да стане проблема ми сменяха маркучите за ислишната нафта вазможнолие майсторите да са обаркали нещо да са поставили някое маркуче не кадето трябва?Иначе нямам друго обяснение от каде може да доиде толкова нафта в картера.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: E30

Re: Проблем Е46

Мнение от Beamerdriver » 04 Мар 2013, 20:25

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0% ... 0%B5%D1%80 Ето какво предствалява Картер
39470

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от krasko1 » 04 Мар 2013, 21:35

Beamerdriver написа:http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B5%D1%80 Ето какво предствалява Картер

Знам кое е картера! въпроса ми е как е попаднало толкова нафта в него след като сичко ми е здраво!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от krasko1 » 05 Мар 2013, 0:05

Възможно ли е след като сам ходил да си сменям маркучетата за излишната нафта в сервиза нарочно да са ми наляли нафта в маслото..защото колата да е варвяла 12 км след излизането от сервиза до аварията..и след като стана аварията са мачех да я паля тя вартеше а като я закарах пак на същия сервиз ми казаха затегнал ако е затегнал как преди това е вартяла...и в последствие разбрах че са ми налели вода в 3-4 цилиндар за да го блокират...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 05 Мар 2013, 10:15

:shock: Мизерна работа, явно бая си ги ядосал. :(

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Мнение от frizzante » 05 Мар 2013, 10:34

Колега тая история ми звучи като филм на ужасите...От едни маркучета до къде си стигнал? Сигурен ли си че са ти диагностицирали проблема както трябва? Защо ще ти наливат вода? Турбото е 100% здраво? Сигурен ли си?
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46 136к.с.
Мечтае да кара: х5

Мнение от stoimenov_1958 » 05 Мар 2013, 10:43

Не разбрах каква вода има в цилиндрите-минерална,дъждовна а може би течност за чистачки.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от krasko1 » 05 Мар 2013, 10:47

frizzante написа:Колега тая история ми звучи като филм на ужасите...От едни маркучета до къде си стигнал? Сигурен ли си че са ти диагностицирали проблема както трябва? Защо ще ти наливат вода? Турбото е 100% здраво? Сигурен ли си?

Колега сигурен съм защото няма от каде да доиде 7 литра нафта в картера....като точехме маслото излезе една туба 10 литрова + още едно шише...щом помпата е здрава и дюзите проверени в бош Варна аи майстора каза и да са били развалени нямало как да пуснат толкова нафта особено помпата и да работи..значи следователно и тои предложи този вариан някои да ми е налял в маслото нафта..А до колкото за водата..Като стана аварията след като се изворсира колата и после изгасна и аз се мачех пак да я паля и тя вартеше ако е затегнал двигателя няма да може да заварти закарвам я с същия сервиз нищо не подозираики и изведнаж блокирал бил коляновия вал...и онзи дет като го понапанахме изкочи вода от 3-4 цилиндър..Ако не съм я карал втори път в сервиза е можело да се размина само с източване на картера измиване на кулера + ново масло а сега двигател 1300 лв...проверка на помпа дюзи 380 лв расходки по маките...ремонта на колата за вадене на стария двигател...работата отива над 2000 бона..Колеги внимавайте каде си носите колите да не ви направят нещо на колата като на мен..в България знаете как е...да отидеш да ти правят колата те да я счупят...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от krasko1 » 05 Мар 2013, 10:49

stoimenov_1958 написа:Не разбрах каква вода има в цилиндрите-минерална,дъждовна а може би течност за чистачки.

как да разбера каква е водата дали е минерална или от чешмата...не е от течност за чистачки няма мириз и не е цветна..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от krasko1 » 05 Мар 2013, 10:50

vavilon написа::shock: Мизерна работа, явно бая си ги ядосал. :(

Не съм аз отивах за смяна на маркучетата за излишната нафта..Купих си маркучето далго к1м метар и половина занесах го казахами слетобяда да отида за колата платих 20 лв и това беше..

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 05 Мар 2013, 10:57

При самофорсирането си стопил/счупил сегменти, най-вероятно си имал и пикаеща дюза, затова сега ти се пълни картера.

С две думи - взел си евтина Е46-ца и сега си патиш от това. Има колеги във форума, които могар да ти оправят колата, но цената няма да ти хареса.

Кажи с кой мотор си.
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от krasko1 » 05 Мар 2013, 11:00

Zagy написа:При самофорсирането си стопил/счупил сегменти, най-вероятно си имал и пикаеща дюза, затова сега ти се пълни картера.

С две думи - взел си евтина Е46-ца и сега си патиш от това. Има колеги във форума, които могар да ти оправят колата, но цената няма да ти хареса.

Кажи с кой мотор си.

Колега чети внимателно дюзи помпа проверени в сервиз Бош !!! Здрави!!! дори да пикае дюзата нямам как да прокара 7 литра нафта! а до колкото до ремонта тои е започнал вече купил сам нов двигател!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от krasko1 » 05 Мар 2013, 15:11

Колеги на никой не го пожелавам това..това да си купиж кола на исплащане да я караж 2 месеца и да я закараж в сервиз да ти я счупят..и ремонта да варира от сумите 1500-2000 лв и ти да се чудиж колата ли да исплащаш да я правиж ли...дойде ми много нагорнище..и много нерви да си гледаж новата кола пред блока и да не можеш да я караж...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Мнение от frizzante » 05 Мар 2013, 17:55

Лошо е положението ама ми се струва, че нещо бързаш...нов двигател ала бала. Трябвало е добре да се диагностицира, от тука някой да намериш...Как така ще ти наливат нафта...?! Много странна ситуация! Сега ако кажеш, че си я оставил при тея къде наливат нафта в мотора да ти го сменят...
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от krasko1 » 05 Мар 2013, 20:09

frizzante написа:Лошо е положението ама ми се струва, че нещо бързаш...нов двигател ала бала. Трябвало е добре да се диагностицира, от тука някой да намериш...Как така ще ти наливат нафта...?! Много странна ситуация! Сега ако кажеш, че си я оставил при тея къде наливат нафта в мотора да ти го сменят...

Колата я прави в момента бащами! Доста разбира..А ако може да ми обясниж от каде ще ми додат 7 литра в картера след 12 км излизане от сервиза след като помпа и дюзи са ми наред обясни ми явно аз не съм достатачно компетентен и хората от Бош...

Следваща

Назад към E46