сьвет за парно
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
сьвет за парно
Здравейте приятели ,желая компетентен сьвет за шибаното парно модел е-46 бензин 150кс .
Струва ми се проблема започна след монтажа на газ.инж.Та самия проблем -на зададена темп. 22гр. от климатр. подьржа я до около час-50мин не знам с точност но след време постепенно захладнява в купето ,духа почти студено .След като спра автомобила /10мин/ и наново трьгна пак си топли добре до време 50-60мин.Майстора на газта предложи да почистя радиаторчето и щяло да е супер парното.
Разглобих го чистих го/не бе мрьсно/ чистих и управлението на климтр. но никаква промяна ,дайте някаква идея
Струва ми се проблема започна след монтажа на газ.инж.Та самия проблем -на зададена темп. 22гр. от климатр. подьржа я до около час-50мин не знам с точност но след време постепенно захладнява в купето ,духа почти студено .След като спра автомобила /10мин/ и наново трьгна пак си топли добре до време 50-60мин.Майстора на газта предложи да почистя радиаторчето и щяло да е супер парното.
Разглобих го чистих го/не бе мрьсно/ чистих и управлението на климтр. но никаква промяна ,дайте някаква идея

Re: сьвет за парно
Напиши първо как и къде ти са хванати маркучите на изпарителя, тези за охладителната течност?
Хубаво ли е обезвъздушена системата?
Хубаво ли е обезвъздушена системата?
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
или направи една снимка там където е включен редуктора на газовата към маркучите на охладителната система, защото така преди време на една кола и бяха направили байпас на ел. клапана на парното но там проблема беше, че не можеше да се спре парното.
eто и снимки на изпарителя
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- oci
- старши ентусиаст
-
то няма много файда от тия снимки номера е да снимаш там където са ти срязали маркучите на охладителната система и са вързали маркучите за подгряване на изпарителя.
Така като гледам маркучите тръгват зад двигателя и за да се види ще трябва да се свали кората под филтъра на купето.
Така като гледам маркучите тръгват зад двигателя и за да се види ще трябва да се свали кората под филтъра на купето.
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
oci написа:то няма много файда от тия снимки номера е да снимаш там където са ти срязали маркучите на охладителната система и са вързали маркучите за подгряване на изпарителя.
Моите минават зад двигателя и отиват до ел.клапана на парното. По скоро колегата да свали въздушния филтър и да провери дали и при него не е по същия начин.
- oci
- старши ентусиаст
-
dido0o``` написа:oci написа:то няма много файда от тия снимки номера е да снимаш там където са ти срязали маркучите на охладителната система и са вързали маркучите за подгряване на изпарителя.
Моите минават зад двигателя и отиват до ел.клапана на парното. По скоро колегата да свали въздушния филтър и да провери дали и при него не е по същия начин.
е това не е много правилно връзване ако там се върже трябва да е преди клапана, но дори и така да е никога колата няма да има на 100 процента работещо парно защото редуктора или изпарителя се явява сериозен консуматор на топлина и какво се получава вода се отклонява преди клапана през редуктора и ако го върнат обратно тогава охладената вода от редуктора отива през клапана в радиаторчето и после влиза да се подгрее и пак така дано ме разбирате правилно какво имам предвид.
И общо взето един мой добър приятел и познат фен на марката и добър майстор на бмв-та казва така през една кола мине ли газаджия или алармаджия няма оправяне

И аз вече две коли съм виждал вързани погрешно и от там или климатика не работи или парното.
- dzvonko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46, 320д, 136к.с.
А не е ли нормално да духа топло, докато загрее въздуха в купето до 22 градуса. След това ако стане над 22 (напекло е слънце и т.н.) да духне малко студено, че да регулира и да смъкне до желаните 22. Това е за режим Auto естествено.
- basko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2004/330xd автомат
- Мечтае да кара: bumer ...
- Детайли за колата: ноо яка
Според мен е напълно нормално, при мен го прави същото, особено при по-дълго каране и без овтаряне на врати и прозорци. По тази причина зимата го правя на 25 градуса и си духа винаги топло, само скоростта на вентилатора е различна.
Не съм претенциозен, ... най-доброто ми е предостатъчно!!!
basko написа:Според мен е напълно нормално, при мен го прави същото, особено при по-дълго каране и без овтаряне на врати и прозорци. По тази причина зимата го правя на 25 градуса и си духа винаги топло, само скоростта на вентилатора е различна.
вентилатора се вьрти с скорост която му задам,а днес бях при едни майстори/не на бмв-та/и те ми предложиха да дам на 32гр климатр. на дьлго пьтуване ,а не на 22гр. да проверим кво ще се случи.
- oci
- старши ентусиаст
-
nikim69 написа:basko написа:Според мен е напълно нормално, при мен го прави същото, особено при по-дълго каране и без овтаряне на врати и прозорци. По тази причина зимата го правя на 25 градуса и си духа винаги топло, само скоростта на вентилатора е различна.
вентилатора се вьрти с скорост която му задам,а днес бях при едни майстори/не на бмв-та/и те ми предложиха да дам на 32гр климатр. на дьлго пьтуване ,а не на 22гр. да проверим кво ще се случи.
Добре тогава ако имаш диагностика провери на датчика за температурата в купето какво показа, много често този датчик се прецаква и показва по-висока температура от колкото е реалната и така клапана затваря и ти дори и 30 градуса да му зададеш пак ще духа студено вътре в колата.
- basko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2004/330xd автомат
- Мечтае да кара: bumer ...
- Детайли за колата: ноо яка
+1 за датчика. Не знам дали е прее... датчика, но преди карах Гранд Чероки, датчика за температурата е сложен така, че се грее от лампите за осветяване на конзолата, колкото и малки да са. Та при каране, около 20-30 минути започваше да духа хладно. Но при БМВ, не съм забелязал това.
Не съм претенциозен, ... най-доброто ми е предостатъчно!!!
- dzhibarov
- Потребител
-
- Кара: 316i Е46 седан
- Мечтае да кара: магарешка каручка
И при мен се получава същото. Аз пусках тема - при мен вляво продължава да духа топло, а вдясно студено след 40-50 минути каране. Решавам за момента проблема като оставям да духа средните клапи откъм шофьора. Антифриза е на максимум, обезвъздушена. Но има газ-инжексион - така дойде от Италия. Даже не съм гледал къде е закачен, но сега ще се понадупя да погледна, че са го сложили ниско долу под десния фар. Иначе ел. клапана си пуска нормално топлото, даже ми се струва, че не затваря на 100%, но ще го отворя като се позатопли. И видях, че са сложили на маркуча след него сферичен ръчен кран - може би лятото са затваряли топлото с него???
- oci
- старши ентусиаст
-
dzhibarov написа:И при мен се получава същото. Аз пусках тема - при мен вляво продължава да духа топло, а вдясно студено след 40-50 минути каране. Решавам за момента проблема като оставям да духа средните клапи откъм шофьора. Антифриза е на максимум, обезвъздушена. Но има газ-инжексион - така дойде от Италия. Даже не съм гледал къде е закачен, но сега ще се понадупя да погледна, че са го сложили ниско долу под десния фар. Иначе ел. клапана си пуска нормално топлото, даже ми се струва, че не затваря на 100%, но ще го отворя като се позатопли. И видях, че са сложили на маркуча след него сферичен ръчен кран - може би лятото са затваряли топлото с него???
е този кран са го сложили защото ел. клапана не работи явно е отворен постоянно и за да работи климатика ръчно го затварят

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2