дневни светлини
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
Re: дневни светлини
Баш оригинален си е,че и с крушки на дългите(синички при това)хехе,просто има някаква разместване в ел.схемата според мене.
100imenov написа:Баш оригинален си е,че и с крушки на дългите(синички при това)хехе,просто има някаква разместване в ел.схемата според мене.
Баш, ама на дали.

Само като му видиш "отпечатъка" на стената и се разбира дали е оригинален.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
stoimenov_1958 написа:Според мен логиката на биксенона е следната:на къси имаме четири фара за близко разстояние,на дълги имаме къси и дълги.Трябва да отбележим и комфорта от четири лупи.
На къси имаш само 2 фара - лупи с бленда,да пречупва светлината,на дълги +2 крушки на рефлектори с различно отразяване на светлината и отворена бленда на лупата така имаш светлина на право и настрани.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
100imenov написа:Леко отклонение...
Предложение как да се смени начина на примигване,нормалното е като са включени късите и дръпнеш лоста назад светват вътрешните крушки,аз искам като го дръпна да се отваря само лещата на лупата като от клипа?![]()
http://www.youtube.com/watch?v=YA55cD8u3-o
Много лесно се прави, свързва се едно реле за време към дългите, настройва се на 1 секунда закъснение и ефекта се постига.
Примигваш само с би-ксенона, а като дадеш дълги, халогенните секции се включват с 1 секунда закъснение.
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
Retrofit написа:100imenov написа:Леко отклонение...
Предложение как да се смени начина на примигване,нормалното е като са включени късите и дръпнеш лоста назад светват вътрешните крушки,аз искам като го дръпна да се отваря само лещата на лупата като от клипа?![]()
Много лесно се прави, свързва се едно реле за време към дългите, настройва се на 1 секунда закъснение и ефекта се постига.
Примигваш само с би-ксенона, а като дадеш дълги, халогенните секции се включват с 1 секунда закъснение.
Доста се отклоняваме от темата, но можеш ли малко по-подробно да кажеш какво е това реле, което може да се настройва? Че ми трябва такова за други цели.
Retrofit написа:100imenov написа:Леко отклонение...
Сигурен ли си, че като дръпнеш ръчката за фаровете към теб, демек да присветнеш само, се активират блендите на ксеноновата крушка (активира се би-ксенона)?
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
Ако въпроса е зададен към мен, да разбира се, блендата се свързва преди релето за време, само дългите минават през него.
Retrofit написа:Ако въпроса е зададен към мен, да разбира се, блендата се свързва преди релето за време, само дългите минават през него.
Мисълта ми е такава, че ако дръпнеш лоста за фаровете към теб (светлинен импулс) не се отварят би-ксеноновите бленди.
Те се отварят само когато бутнеш лоста напред, за да включиш дългите светлини.
И като го направиш това с време-релето все тая, при положение, че блендите не се отварят на ксенона при светлинен сигнал.
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
При оригиналния би-ксенон по подразбиране не се отваря клапата на ксенона при присвяткане, но с една кодировка на LCM-а всичко си идва на мястото.
Retrofit написа:При оригиналния би-ксенон по подразбиране не се отваря клапата на ксенона при присвяткане, но с една кодировка на LCM-а всичко си идва на мястото.
Ясно. Може ли да споделиш коя е опцията, която трябва да се промени, за да се отварят блендите и при светлинен сигнал?
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
JTD написа:Retrofit написа:При оригиналния би-ксенон по подразбиране не се отваря клапата на ксенона при присвяткане, но с една кодировка на LCM-а всичко си идва на мястото.
Ясно. Може ли да споделиш коя е опцията, която трябва да се промени, за да се отварят блендите и при светлинен сигнал?
Какво означава това да се отварят блендите? Да се пуска и ксенона на лупите при светлинен сигнал?
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
bixenon_ein_bei_lichthupe
- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58

При допълнително слагания ксенон тази опция не трябва да се активира, защото "адаптерите" просто разклоняват плюса на дългите към клапите на биксенона
Би ли дал някакво примерно "реле за време" да видя какво представлява? Не, че имам време за подобни модификации, но не е излишно да се знае

Retrofit написа:bixenon_ein_bei_lichthupe