Проект за спирачки при е36. Отново проблем !
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Въпрос за спирачки при е36
Па натъпчи цилиндъра с кенефна хартия
Мен ако питаш не се занимавай с бормашината. На песъкоструя става далеч по-добре.

Мен ако питаш не се занимавай с бормашината. На песъкоструя става далеч по-добре.
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Сашо, мойте бяха едни топки ръжда направо и на песъкоструя се изчистиха на 100%. Бяха от Англия и явно бяха седяли свалени някъде в киреча.. абе много зле. Явно трябва хубав и силен апарат.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
bum_bum написа:Сашо, мойте бяха едни топки ръжда направо и на песъкоструя се изчистиха на 100%. Бяха от Англия и явно бяха седяли свалени някъде в киреча.. абе много зле. Явно трябва хубав и силен апарат.
Е, да де ама аз не знам моите от каква кола са и понеже също са яко на люспи ме притесни коментара на DPY, че може и да изчезнат след пясъкоструя

И за тва реших, че ше ги почна ръчно тея дни и ако под ръждата на ръждата дето е под ръждата има още ръжда

Идеята ми за сега е да ги разглобя първо, което ще стане в началото на работната седмица, че резбите са яко запекли и не е за домашни условия работата, после баня в нафта, после телени четки и евентуално някоя шкурка да им удара за шайн ефект

Кажете ся сериозно да махам ли буталото или не и ако го махна с кво да запуша дупката, така че да преживее евентуалния песъкоструй

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
ogata написа:bum_bum написа:Сашо, мойте бяха едни топки ръжда направо и на песъкоструя се изчистиха на 100%. Бяха от Англия и явно бяха седяли свалени някъде в киреча.. абе много зле. Явно трябва хубав и силен апарат.
Е, да де ама аз не знам моите от каква кола са и понеже също са яко на люспи ме притесни коментара на DPY, че може и да изчезнат след пясъкоструя![]()
![]()
И за тва реших, че ше ги почна ръчно тея дни и ако под ръждата на ръждата дето е под ръждата има още ръждаще ги карам да им влезе песък по дупките па квото ще да става
![]()
Идеята ми за сега е да ги разглобя първо, което ще стане в началото на работната седмица, че резбите са яко запекли и не е за домашни условия работата, после баня в нафта, после телени четки и евентуално някоя шкурка да им удара за шайн ефект
Кажете ся сериозно да махам ли буталото или не и ако го махна с кво да запуша дупката, така че да преживее евентуалния песъкоструй
Обикновено и в началото на цилиндъра има леко избила ръжда, по самата повърхност на цилиндъра. Зависи колко време са седяли навън на дъжда. Според мен дай ги заедно с буталото на пескоструй, защото то ще ти опази цилиндъра от пясъка. А там не трябва да има деруги

П.С. Колкото и да са ръждясали няма да изчезнат, Dpy се бъзика, не са от станиол все пак

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
Е ясно, че се бъзиках, поукрасих малко, за да е по интересно
Целта беше да се избягват покупки на такива ръждиляци, имакйки предвид, че има достатъчно в прилично първоначално състояние.

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
bum_bum написа:Сашо, мойте бяха едни топки ръжда направо и на песъкоструя се изчистиха на 100%. Бяха от Англия и явно бяха седяли свалени някъде в киреча.. абе много зле. Явно трябва хубав и силен апарат.
Аз съм работил на песъкоструен апарат ама беше доста слабичък, защото можеше да се работи с голи ръце (малко болезнено, но поносимо). Използваше се за заличаване на оцветеното от високата температура при заварки на стоманата. Щом ти е помогнал значи има доста по-силни, на такъв дето работих няма да стане 100%

- ogata
- старши ентусиаст
-
Добрем, ами праховото боядисване ? Още като се чудих как да правя джантите ми обясниха, че въпросният предмет, който трябва да бъде боядисан се нагрява и се боядисва като самата боя е някъв вид PVC ... та праховото най-удачният вариант ли е за апарати или е по-добре някой бояджия да ми ги пръсне ?

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
ogata написа:Добрем, ами праховото боядисване ? Още като се чудих как да правя джантите ми обясниха, че въпросният предмет, който трябва да бъде боядисан се нагрява и се боядисва като самата боя е някъв вид PVC ... та праховото най-удачният вариант ли е за апарати или е по-добре някой бояджия да ми ги пръсне ?
Май поцинковането си е най-добре

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
За охлаждането нямам идея. Праховото е кофти, че може и да не хване добре навсякъде и да избие пак ръжда след не много време. Другото е, че ако го чукнеш по-яко някъде не се дере, а пада голяма люспа. Цинка за мен си е най-добре. Мойте вече 3-та година май стана нямат разлика. Няма фешън цветове ама шанс.. 
Праховото там, където ги носих е бая силно. Целия мост там чистих и беше свалил всичко.

Праховото там, където ги носих е бая силно. Целия мост там чистих и беше свалил всичко.
Ако се прави както трябва, няма как да не хване праховото навсякъде, ръжда също няма да избие(естествено първо трябва да са ударени на пясък). За мен е най-добрият вариант. Всеки си преценява 

- ogata
- старши ентусиаст
-
Ееее големи сте беее.
Айде да почва работната седмица, че нямам търпение
ПП. Моля да не ми бъде заключвана темата, щото мисля да слагам снимки от процеса на работа и да питам некви неща ако се наложи в последствие

Айде да почва работната седмица, че нямам търпение

ПП. Моля да не ми бъде заключвана темата, щото мисля да слагам снимки от процеса на работа и да питам некви неща ако се наложи в последствие

@Бум Бум я дай някакви снимки да видя как е станало , че и аз обмислям некъв спирачен ъпдейт хей сега напролет.
Ама нали трябва да се направи и да изглежда хубаво де
Ама нали трябва да се направи и да изглежда хубаво де

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Тук има някакви снимки и на спирачките.
viewtopic.php?f=8&t=207080&hilit=основен+ремонт+на+ходовата+част
viewtopic.php?f=8&t=207080&hilit=основен+ремонт+на+ходовата+част
- ogata
- старши ентусиаст
-
Днеска супортите се разделиха от апаратите.
Цената на песъкоструя и праховото след това ще ми излезе дори по-евтино от варианта с купуването на разни мазила, илачи и труда, който ще хвърля.
Сега проблемите са ми два:
Как да извадя буталата ?
Заклинени са доста здраво. С компресор не става абсюлютно нищо.
Какъв цвят да боядисам апаратите и супортите ?
По-точно какъв цвят ще ходи на boston grun със златисти джанти ?
Дилемата ми е между червени и черни
Цената на песъкоструя и праховото след това ще ми излезе дори по-евтино от варианта с купуването на разни мазила, илачи и труда, който ще хвърля.
Сега проблемите са ми два:
Как да извадя буталата ?
Заклинени са доста здраво. С компресор не става абсюлютно нищо.
Какъв цвят да боядисам апаратите и супортите ?
По-точно какъв цвят ще ходи на boston grun със златисти джанти ?

Дилемата ми е между червени и черни