От е36 към е46 Съвет

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e28 525e, e34 520, e36 316,next иде
Мечтае да кара: Всичките които не са описани горе

От е36 към е46 Съвет

Мнение от boricha » 02 Мар 2013, 2:38

Здравейте колеги,

От 6 години карам една е36ца туринг. Мисля че друго освен трите букви повече няма да докосна. Та питането ми е следното харесал съм си една 325хi дайте съвет за какви проблеми да гледам, които са по чести при този модел.
Това е обявата която ми хареса
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=299fgz
Кажете си мението моля
Дано се прехвърля скоро в този подфорум :mhihi:
BMW RULEZ !!!
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 1982 Corvette
Детайли за колата: WBS...

Re: От е36 към е46 Съвет

Мнение от XaH-kpyM » 02 Мар 2013, 10:20

Провери дали всички екстри работят. Това е най-важното.
После редувай 1ва и задна и се ослушвай за някакво "тупкане" ако мога така да се изразя. Най-често им заминава тампона на диференциала. При X-овете има варянт раздатката да има луфт което не е много добре.
ВИж мотора да ли работи равномерно, без да тресе или нещо подобно, слушай за разни странни шумове от мотора или най-добре , фащаш някой монтьор и отивате да гледате.
Това е основното. Другите неща като състояние на салона, външен вид и т.н. си ги знаеш...

и... данъка със застраховката няма да са като на е36-то :) :bchug: :bang: :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 02 Мар 2013, 11:37

има една важна тема "избор на е46" по-нагоре и е 232страници, таме мястото на въпроса ти, има адски мн информация

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330XI

Мнение от slav4o974 » 02 Мар 2013, 12:20

Преди 3 месеца аз се сдобих със същата колица. Моята е сръчни скорости, но ако имах избор бих предпочел автомата. Колата доставя невероятно удоволствие при шофиране и е изненадващо икономична за конете си. Аз обаче случих на прегряван мотор и се оказа че джамбазина е сменил само гарнитурата на главата преди продажбата. Разхода на масло достигна около 2 литра за 1000 км. При това по никакви признаци не можеше да се разбере за проблема. Компресия 11,5 на всички цилиндри, не духа от пръчката и не пуши през ауспуха. Наложи се да сменя мотора защото ремонта щеше да надхвърли 2000 лв. Казвам ти това , защото дори и диагностика не може да хване такъв проблем, а тези мотори са склонни към такива проблеми.
Цените на частите са аналогични с другите автомобили от тези години на производство. Аз лично съм изненадан от многобройните повреди които се наложи да отстранявам успоредно с харчещия масло мотор. Може би, многобройните екстри и високи технологии са виновни за повечето, както и по-ниския клас на "тройката", но в сравнение с Ауди и Мерцедес, Е46 губи катастрофално що се отнася до качеството и издръжливостта.
Ще завърша и с нещо приятно, а именно Хdrive. Абсолютно съм убеден че няма по-добра пълноприводна система за движение върху асфалт при каквито и да било атмосферни условия. Притежавал съм почти всички автомобили които предлагат 4Х4 задвижване, но именно Xdrive ме накара да инвестирам в нов мотор за моята кошница.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 02 Мар 2013, 20:24

slav4o974 написа:

Е46 няма Xdrive!!
Аз лично съм изненадан от многобройните повреди които се наложи да отстранявам успоредно с харчещия масло мотор. Може би, многобройните екстри и високи технологии са виновни за повечето, както и по-ниския клас на "тройката", но в сравнение с Ауди и Мерцедес, Е46 губи катастрофално що се отнася до качеството и издръжливостта.

Случил си на калпава кола ,това не означава нищо освен проблеми при теб,кои екстри са ти дефектирали...какви са тея високи технологии :mhihi: и по-нисък клас спрямо какво - 5-ца или 7-ца ли?

Много внимателно си избирайте колите,да дефекти и "детски болести" Е46 има - но такива по електорника,мотор,екстри - води само до кола в пред моргено състояние...нищо лично
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Слави
Аватар

Мнение от © » 02 Мар 2013, 22:10

iv4o9999 написа:има една важна тема "избор на е46" по-нагоре и е 232страници, таме мястото на въпроса ти, има адски мн информация

Слави
Аватар

Мнение от © » 02 Мар 2013, 22:14

slav4o974 написа:Може би, многобройните екстри и високи технологии са виновни за повечето, както и по-ниския клас на "тройката", но в сравнение с Ауди и Мерцедес, Е46 губи катастрофално що се отнася до качеството и издръжливостта.
Ще завърша и с нещо приятно, а именно Хdrive.

Сега февруари месец станаха 7г от както имам моята. Абсолютно не мога да се съглася с теб, явно наистина си случил на кофти Е46ца за съжаление

Въпросите може да се продължат тук viewtopic.php?f=34&t=330640

Назад към E46