проблем с печка на Е39 525d фейса
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
проблем с печка на Е39 525d фейса
Здравейте,колеги!Ползвах търсачката,изчетох дългата тема за печките,но така и не видях някой да е имал като моя проблем.Проблема на моята печка е,че работи когато си иска.Два дена сутринта се пуска след като запаля,после 4 дни на по ниска температура не иска да тръгне,не се пуска и от дистанционното,след 4 5 дена пак почва да си работи,без никаква закономерност.Ходих при двама майстори в Бургас,единия се опитваше да я пусне принудително,но не стана и същия ми каза да си купя друга печка и да я монтирам.Само че реших да се допитам до форума за помощ,или ако знае някой колега в Бургас къде може да я погледнат.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Re: проблем с печка на Е39 525d фейса
Пиши в темата за печките, не е необходимо да има за всеки проблем отделна тема!
По въпроса - какво казва диагностиката?
По въпроса - какво казва диагностиката?

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
а пък на мен ми е по-интересно какво казва датчика външна температура 

Датчика си е ОК. Този който показва температурата на таблото-предполагам че за него става въпрос.А за диагностиката-и двамата майстори при които бях не можаха изобщо да се свържат с нея.Диагноза-Печката ти не работи-нова или втора употреба.Ама тя работи само че когато на нея и е кеф.Имам и дистанционно-и от него не тръгва.Та затова ако някой знае в Бургас или околноста кой може да помогне? Благодаря предварително.
Владо написа:а пък на мен ми е по-интересно какво казва датчика външна температура
и аз щях да те насоча към датчика , печката сработва при определени показания на въпросния датчик , тоест ако дава лъжливи показания това може да лъже печката
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Много датчици чете печката за да работи. Съвет от мен, закарай я на дигностика когато работи!
Ако не стане, наистина си за нова печка, но когато я вземеш, първо я пробвай дали работи и дали може да се свържеш с нея на диагностика за да изключиш проблем извън нея!
Ако не стане, наистина си за нова печка, но когато я вземеш, първо я пробвай дали работи и дали може да се свържеш с нея на диагностика за да изключиш проблем извън нея!

Ivo_Borisov написа:Много датчици чете печката за да работи. Съвет от мен, закарай я на дигностика когато работи!
Ако може да използвам темата, да попитам какви други датчици чете печката за да работи? Питам, защото моята изключва на около 70гр, но често я хващам да тръгва пак на по-високи темп., когато спра и оставя да работи на място. Имам известни съмнения към термостата, макар че го смених преди година, защото стрелката на темп. се колебае,забавя като приближи средата.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Ами датчик за температурата в горивната камера, датчик за горивото, на водната помпа...Този за външна температура е само един от всичките. И при мен работи до около 70 градуса. Но това са показания на температурата на главата. На печката може да е малко по ниска температурата когато я хващаш да работи на по висока на таблото.
А иначе, ако термостата ти е отворен или не добре затворен, печката ще работи по дълго. Провери си термостата, но като видиш долния маркуч на радиатора за охлаждане дали е студен, а той трябва да е до към 85-90 градуса!
А иначе, ако термостата ти е отворен или не добре затворен, печката ще работи по дълго. Провери си термостата, но като видиш долния маркуч на радиатора за охлаждане дали е студен, а той трябва да е до към 85-90 градуса!

Благодаря за разясненията, колега. Имам съмнения че печката следи и темп в купето, защото понякога не тръгва когато колата е била на слънце и вътре е топло, двигателя е студен- под 50гр, а вън е под 5,5гр.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Трябва да работи и когато вътре е топло, все пак тя топли водата в мотора и дори вътре да е топло, тя ще си подгрее мотора. Или не си я чул или не знам
Един приятел ми беше казал, че ако врътката на централните духалки е на синьо, печката не тръгва, но не съм го пробвал.

След два месеца най-накрая всичко е ОК. Проблема беше в електрониката.Добре ,че вече ги ремонтират.
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
boikonur написа:След два месеца най-накрая всичко е ОК. Проблема беше в електрониката.Добре ,че вече ги ремонтират.
Какво й правиха и колко парици?
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
Не знам какво точно и е правил. Каза ми че е ремонтирал електрониката.Сега работи перфектно. Пари не ми взе защото му оставих една развалена печка за части.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Колега, дай повече инфо! Кой я ремонтира, къде се намира? Евентуално колко пари взима, каква е цената на ремонта и т.н. Мисля че ще бъдеш полезен на много хора по този начин 

Както казах не знам какво точно и е ремонтирал. След като диагностиката показа ,че на моята помпичката не работи и електрониката има проблем си купих друга/втора употреба/. За мой голям късмет и тя с проблем в електрониката. Въпросният човек го намерих съвсем случайно по друга обява в продавалник. Казва се Веселин от Варна е 0888266080. Аз лично му изпратих моите две печки с уговорката че ми трябва поне едната и да отида да я монтирам при него когато е готова за да не ям пак дърво.Пари не ми взе защото му оставих другата за части.Каза ,че само за мес.Декември е направил над 20 печки и че вече има части за тях.На мен ми сложи и дистанционно /модул за ЦЗ/ с някаква корекция. И за това не ми взе пари. Готин тип е-не е скъпар. Спомена ,че ремонтира и таралежи.
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2