Подгрев Седалки
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- siso8888
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M Sport
- Мечтае да кара: M Power
Подгрев Седалки
Здравейте колеги!
Имам въпрос
Днес си връзвах подгрева на седалките и всичко е окей обаче подгрява само седалката (без облегалката)
Мисля че съм свързал всичко както трябва.
Та вапроса е има ли проблем в седалките или просто си подгряват само там?
Колата е е46 купе 2003та
Седалките са кожено ел. рекаро (от друго е46)
Благодаря предварително : )
Имам въпрос
Днес си връзвах подгрева на седалките и всичко е окей обаче подгрява само седалката (без облегалката)
Мисля че съм свързал всичко както трябва.
Та вапроса е има ли проблем в седалките или просто си подгряват само там?
Колата е е46 купе 2003та
Седалките са кожено ел. рекаро (от друго е46)
Благодаря предварително : )
The Brand With the Three Stripes
Re: Подгрев Седалки
Ако се подгрява гърба заспиването е неизбежно. На мен ми подгрява седалките, но пък имам проблем при топло време. Около 5 над нулата не се включват седалките.
- siso8888
- кандидат ентусиаст
-
На доста други БМВта съм виждал да грее и на гърба, колега : )
Стана ми доста странно да грее само седалката, и то и на двете седалки.
Стана ми доста странно да грее само седалката, и то и на двете седалки.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
гумата написа:Ако се подгрява гърба заспиването е неизбежно. На мен ми подгрява седалките, но пък имам проблем при топло време. Около 5 над нулата не се включват седалките.
Мисля,че си грее и на гърбът и мисля,това с 5 градуса не е вярно...
Последна промяна Gqbriel на 27 Фев 2013, 22:43, променена общо 1 път
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- siso8888
- кандидат ентусиаст
-
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Ето връзването - имай предвид,че подгрева си има проблеми с времето и има прекъснати реотани - на диагностика показва - short circuit heat element - когато има проблем,
И грее и на гърбът и на седалищната част
http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=341242
И грее и на гърбът и на седалищната част
http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=341242
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
Грее някъде до средата на облегалката,а това с градусите.... 

- siso8888
- кандидат ентусиаст
-
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
100imenov написа:Грее някъде до средата на облегалката,а това с градусите....
Грее точно до края на средната част на всеки един вид салон

Облегалка:

Седалка:

А това с градусите е абсурд - просто защото колата ми седи в гараж и под 5 градуса не съм видял външна и когато преценя ,че е нужно винаги си работят

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Не си вързал един по-тънък кабел, те кабелите за подгрева на всяка седалка са три на брой една маса и два плюса, ако искаш пиши ми на ЛС ще ти пусна схема на двете седалки да видиш, че на 100 процента си изпуснал нещо.
Иначе на всички ел. салони си греят и двете части на седалките целите, и това с 5-те градуса не е верно.
Аз не знам защо като не сте сигурни в нещо пишете само да обърквате колегата, това, че на колега колата му има проблем не значи, че и нашите са проблемни всичките.
А от това по-голяма глупост не бях чувал, но може би затова все по-често карам заспал
Явно някой просто си трупат бройки на постовете с подобни писания, сори яко засягам колегата ама дайте да се държим малко по-сериозно нали идеята е да помогнем, а не да пишем съчинение по картинки.
Иначе на всички ел. салони си греят и двете части на седалките целите, и това с 5-те градуса не е верно.
Аз не знам защо като не сте сигурни в нещо пишете само да обърквате колегата, това, че на колега колата му има проблем не значи, че и нашите са проблемни всичките.
А от това по-голяма глупост не бях чувал, но може би затова все по-често карам заспал

гумата написа:Ако се подгрява гърба заспиването е неизбежно. На мен ми подгрява седалките, но пък имам проблем при топло време. Около 5 над нулата не се включват седалките.
Явно някой просто си трупат бройки на постовете с подобни писания, сори яко засягам колегата ама дайте да се държим малко по-сериозно нали идеята е да помогнем, а не да пишем съчинение по картинки.
- siso8888
- кандидат ентусиаст
-
Колега,
В модула с копчетата за подгрева влиза главен Плюс от бушон 42, и един лилав от бушoн 12 (не помня за кво беше).
От модула излизат 2 захранващи Плюса и 2 за контрола на температурата за всяка седалка, съответно на пин 25 и 23 на жълтите букси на седалките.
Също така един и Плюс след контакт.
Масата на седалките е на пин 24.
Всичко е вързано както трябва. Работят и трите степени. Просто нагрява само седалката. Облегалката не затопля в нито една част. Явно реотана е прекъснат някаде. Може би защото е купе и седалката се гъне постоянно...
В модула с копчетата за подгрева влиза главен Плюс от бушон 42, и един лилав от бушoн 12 (не помня за кво беше).
От модула излизат 2 захранващи Плюса и 2 за контрола на температурата за всяка седалка, съответно на пин 25 и 23 на жълтите букси на седалките.
Всичко е вързано както трябва. Работят и трите степени. Просто нагрява само седалката. Облегалката не затопля в нито една част. Явно реотана е прекъснат някаде. Може би защото е купе и седалката се гъне постоянно...
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
siso8888 написа:Колега,
По скоро oci е прав с връзването - провери ги все пак

Самите реотани,са по високо от сгъваемата част на облегалката - точно при нея има най-малко натоварвания

- siso8888
- кандидат ентусиаст
-
Да, но щом тръгват заначи всичко с окабеляването е окей. Кабелите са едни. Не са отделни за едната половина на седалка и за другата.
- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
Аз наскоро си връзвах подгрева по инструкции на Oci, всичко е точно и съм му много благодарен! Седалките определено греят и на седалищната част и на облегалката. Колега все пак разгледай схемите на Oci, може да си пропуснал нещо...нищо няма да ти коства. Ако все пак не ти работи горната част май е по лесно да смениш седалката отколкото реотаните, вземеш ли да я пориш после едва ли ще е същата както преди.
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
siso8888 написа:Колега,
земери като си долу под седалката дали на двата плюса имаш захранване, мери ги спрямо масата ако идва и на двата кабела 12 волта тогава проблема наистина ще е в реотаните, но честно казано ме съмнява и на двете да не работят едни и същи реотани, освен ако проблема не е в модула и не пуска 12 волта за облегалките.
Закачи я на диагностика колегата Габриел ти е написал там ще ти изпише нещо свързано с проблема.
Аз имам схеми на връзване на такива седалки вече ти писах пусни ми мейл на ЛС и ще ти ги пратя да ги разгледаш, по тях съм вързал три, четири салона и до сега не е имало проблеми.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2