Високи обороти
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- ownera
- Потребител
-
- Кара: BMW 318i
- Детайли за колата: 1.9 136hp
Високи обороти
Здравейте от 4 дни съм собственик на е46 318и и имам проблем когато колата е в движение и отпусна на свободна падат нормалните 900 и само си вдига до 1600 оборота и си ги даржи когато спра колата напълно падат до 1100.. има и дни в които държи само до 1000 но в повечето случай по време на движение на свободен ход 1600 оботота.Та от кое може да е и какво трябва да се смени , колата е с ГИ да не би да е проблема от него ?
BMW "Удоволствие от шофирането"
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Re: Високи обороти
ownera написа:Здравейте от 4 дни съм собственик на е46 318и и имам проблем когато колата е в движение и отпусна на свободна падат нормалните 900 и само си вдига до 1600 оборота и си ги даржи когато спра колата напълно падат до 1100.. има и дни в които държи само до 1000 но в повечето случай по време на движение на свободен ход 1600 оботота.Та от кое може да е и какво трябва да се смени , колата е с ГИ да не би да е проблема от него ?
И това го прави на бензин или газ?
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
ownera написа:Здравейте от 4 дни съм собственик на е46 318и и имам проблем когато колата е в движение и отпусна на свободна падат нормалните 900 и само си вдига до 1600 оборота и си ги даржи когато спра колата напълно падат до 1100.. има и дни в които държи само до 1000 но в повечето случай по време на движение на свободен ход 1600 оботота.Та от кое може да е и какво трябва да се смени , колата е с ГИ да не би да е проблема от него ?
еми пробвай я на бензин да видиш дали и там така ще прави ако не го прови търси проблема в газта, ако има проблем на бензин трябва да се обърна вниманието на моторчето за празния ход.
- ownera
- Потребител
-
Прави го и на бензин и на газ, държи си ги 1600..
- vavilon
- старши ентусиаст
-
ownera написа:Прави го и на бензин и на газ, държи си ги 1600..
Дроселова клапа и стъпков мотор ги почистваш.

viewtopic.php?f=34&t=5831
viewtopic.php?f=34&t=116080
- ownera
- Потребител
-
Не можах точно за тях да намеря как се почистват , но каде се намира стъпковото моторче ? И дано след почистване да се оправи,че не му знам цената 

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
ownera написа:Не можах точно за тях да намеря как се почистват , но каде се намира стъпковото моторче ? И дано след почистване да се оправи,че не му знам цената
Ето ти една тема да прочетеш как се разглобява и почиства
viewtopic.php?f=8&t=266868
Ето го да видиш къде се намира
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ownera
- Потребител
-
Почистих моторчето, даже 2 пъти всичко ок , когато запаля си държи нормалните 900 оборота , но когато я пусна по инерция се вдигат пак .. когато я спра в пълен покой пак падат .. от какво може да е ? В движение си ги вдига ?
- vavilon
- старши ентусиаст
-
ownera написа:Почистих моторчето, даже 2 пъти всичко ок , когато запаля си държи нормалните 900 оборота , но когато я пусна по инерция се вдигат пак .. когато я спра в пълен покой пак падат .. от какво може да е ? В движение си ги вдига ?
А с гарнитурката на стъпковият какво стана? Като се разглобява и тя по принцип се разпада. За това се изрязва нова от картон.
- ownera
- Потребител
-
Ами една малка пластмаса се счупи но я залепих незабележимо стана УЖ , от нея ли да е, но на място са добре но тръгна ли същата работа , дали може да е от дебитомера ?
- ownera
- Потребител
-
Ами сцепи се рабът ,но го залепих добре , но уви тръгне ли колата леко пак си ги вдига , сега по малко до 1400 но пак си дразни и гори.. чудя се може ли нещо от газовото да е ?
- ownera
- Потребител
-
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
ownera написа:Почистих моторчето, даже 2 пъти всичко ок , когато запаля си държи нормалните 900 оборота , но когато я пусна по инерция се вдигат пак .. когато я спра в пълен покой пак падат .. от какво може да е ? В движение си ги вдига ?
Няма БМВ, което да се държи по РАЗЛИЧЕН начин.
Докато намаляш - мотора държи една идея по-високи обороти - в момента, в който спреш неподвижно - оборотите падат до нормалните.
Не търси проблем!
П.с. Икономайзера също се държи по описания начин - и там нямаш проблем.
- ownera
- Потребител
-
То хубаво но падат до 500 и пак се качват и така постоянно , искам да попитам проблем ли е да карам колата с изключена букса към стъпковото моторче , понеже когато е изключено всичко е нормално.. и обиколих половината сервизи в варна опаричих всички .. колектори ли не ме караха да сменям какво ли не, останах без пари.. та какви са проблемите ако карам с изключена букса ???
14 мнения
• Страница 1 от 1