Angel eyes-дневни светлини?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39

Angel eyes-дневни светлини?

Мнение от wladio » 27 Фев 2013, 13:32

здравейте.признават ли енжълите за дневни светлини?всеки полицай си казва според него-един да,друг не.нека някой каже със сигурност.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: М - БОЛИ М - СЪРБИ!!!

Re: Angel eyes-дневни светлини?

Мнение от СТАЛИН » 27 Фев 2013, 14:09

а бе не особено май!!!!!!
ама къв е проблема да си пуснеш късите, може да ти ги прогармират хората и автоматично да се пускат ....колко му е една диагностика и да ти нагласят настройките :))))
ако толко те мързи да идеш да ти го нагласят или да си пуснеш късите си пускай халогените поне :kuku:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от wladio » 27 Фев 2013, 14:22

СТАЛИН написа:а бе не особено май!!!!!!
ама къв е проблема да си пуснеш късите, може да ти ги прогармират хората и автоматично да се пускат ....колко му е една диагностика и да ти нагласят настройките :))))
ако толко те мързи да идеш да ти го нагласят или да си пуснеш късите си пускай халогените поне :kuku:

те са ми настроени автомат.,но спориме с куките,а и те нещо не знаят.говорят за сертификати разни......

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er-Reihe

Мнение от Ivo Georgiev » 27 Фев 2013, 16:02

Няма как да са дневни светлини. При е39 са си просто габаритни

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от СТАЛИН » 27 Фев 2013, 16:03

значи взимаш 10-ка в ръка и можеш да спориш за всичко с тях ;) ;) ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i
Мечтае да кара: 760li

Мнение от kalin4o1986 » 27 Фев 2013, 16:05

Колега аз съм гадна кука :twisted: и ти казвам,че дневните светлини са за скандинавските държави.Затова в българския ЗДвП пише с включени дневни светлини за движение през деня или къси светлини.От там всяка кука на пътя го тълкува по различен начин.По принцип енджела е габаритна светлина а не дневна,а за халогените забрави защото по закон те се водят допълнителни светлини и се използват при намалена видимост под 50 метра(мъгла,снеговалеж) и ако не ги използваш по предназначение и случиш на някой като мен ще те сапунисат с глоба 50лв.Аз лично като застана на пътя и те спра примерно бих те пуснал,защото и аз като тебе карам БМВ и съм съфорумник,но ако е кола различна от тази марка - ДУПЕ да му е яко на водача.Дано си ме разбрал.Безаварийно шофиране на всички съфорумници :yes: :driving:
BMW M-POWER

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от СТАЛИН » 27 Фев 2013, 17:20

kalin4o1986 написа:Колега аз съм гадна кука :twisted: и ти казвам,че дневните светлини са за скандинавските държави.Затова в българския ЗДвП пише с включени дневни светлини за движение през деня или къси светлини.От там всяка кука на пътя го тълкува по различен начин.По принцип енджела е габаритна светлина а не дневна,а за халогените забрави защото по закон те се водят допълнителни светлини и се използват при намалена видимост под 50 метра(мъгла,снеговалеж) и ако не ги използваш по предназначение и случиш на някой като мен ще те сапунисат с глоба 50лв.Аз лично като застана на пътя и те спра примерно бих те пуснал,защото и аз като тебе карам БМВ и съм съфорумник,но ако е кола различна от тази марка - ДУПЕ да му е яко на водача.Дано си ме разбрал.Безаварийно шофиране на всички съфорумници :yes: :driving:

ами нека всички от милицията да се снабдят с по една люБИМА та да си немаме проблеми
и какво означава дневни светлини според закона тогава че немога да схвана ......поне и аз съм с една възрастна и все още послушна дама (е39) а тя милата не е оборудвана с дневни светлини като по-новите автомобили..... дневни и къси едно и също ли е? ами ако карам на дълги през деня пак ли са дневни???? какво му е на габарита на нашите люБИМИ се чудя......свети си идеално почти като някои по следващи модели
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от wladio » 27 Фев 2013, 17:23

[quote="kalin4o1986"]Колега аз съм гадна кука :twisted: и ти казвам,че дневните светлини са за скандинавските държави.Затова в българския ЗДвП пише с включени дневни светлини за движение през деня или къси светлини.От там всяка кука на пътя го тълкува по различен начин.По принцип енджела е габаритна светлина а не дневна,а за халогените забрави защото по закон те се водят допълнителни светлини и се използват при намалена видимост под 50 метра(мъгла,снеговалеж) и ако не ги използваш по предназначение и случиш на някой като мен ще те сапунисат с глоба 50лв.Аз лично като застана на пътя и те спра примерно бих те пуснал,защото и аз като тебе карам БМВ и съм съфорумник,но ако е кола различна от тази марка - ДУПЕ да му е яко на водача.Дано си ме разб
рал.Безаварийно шофиране на всички съфорумници :yes: :driving:[/quo
привет на колегата.е аз съм добър,но не съм на пътя.
благодарско за мненията.може ключ.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D M-Sport

Мнение от Stefko87 » 27 Фев 2013, 22:06

Колеги живеем в България, половината полицай не знаят много добре законите и ако си малко по отворен може направо да им затвориш устата без да могат нищо да ти кажат.
Според мен би трябвало да се зачитат като дневни, защото не мисля, че имат много разлика от на по-новите БМВ-та.
А относно по въпроса с халогените дето колегата беше писал - аз лично никога не ги изключвам и до сега не съм имал проблеми.Само един път един полицай се опита да ми се заяде, но аз му казах, да пише акт, че няма да ги изключа (при положение, че съм съвестен и всеки сезон си купувам чисто нови гуми, винетки и т.н. и после да скоча в дупка заради това, че не съм я видял и да си бракувам гумата която струва 500 лв. няма как да стане) и при което полицая ме пусна без да каже нищо.
Откакто на магистралата счупих джанта, сцепих чисто нова гума и ми изпусна амортисьора и накрая за капак извиках кат да ми пишат акт за несъобразена скорост да ми признаят щетите застрахователите и те не дойдоха халогените изобщо не ги спирам пък да става квото ще. :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i M52B20TU

Мнение от mishoval » 28 Фев 2013, 0:32

Аз нямам фабрични ангелски очи, затова си сложиш рингове, много ефектни. Два пъти ме спират куки, гледат, гледат,.......па ме пускат.
А в жапката съм си принтирал постановлението, където пише"...къси ли дневни светлини....." и във всеки един момент съм готов да споря, че ейнджъл ейса са спецификация на BMW за дневни светлини...нека полицая проверява, но досега не са се запънали да пишат акт.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: комбайн в парламента

Мнение от LUBO 555 » 28 Фев 2013, 16:55

Дневните светлини,по спецификация,са 21w.Нито повече,нито по-малко.Така,че ейнджълите няма как да минат за day lights.
Нашите е39ки нямат дневни светлини от този вид.За това,къси.Така е според закона

Еnviado desde mi telefono utilizando taparrabo2
ИзображениеИзображение

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 28 Фев 2013, 23:08

ти пъ... закон... я виж колегата отгоре как го чете... а да ми пуснеш халоген през деня, за да виждаш дупки по пътя, го свързвам единствено със ситна *****
2 години и половина карам на американски дневни /30% дълги/, и не съм спиран нито веднъж :yes:

поздрави и безавариини :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D M-Sport

Мнение от Stefko87 » 01 Мар 2013, 10:55

Колега имаш в предвид относно халогените през ноща!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530i E39

Мнение от kener » 06 Мар 2013, 13:06

Дългите светлини,било то и на %, по закон са забранени за движение в града. Ясно е написано : къси светлини или дневни. Дневните като такива трябва да отговаря на две условия :
1. да са сертифицирани като дневни светлини в страна членка на ЕС, като за това трябва да разполагат с маркироврка в/у тях, че са дневни светлини (DRL) и номер на сертификат.
2. Да са монтирани според изискванията - 40см от крайщата на автомобила, 60см м/у тях и 20см от асфалта.

В този ред на мисли няма проблем да си монтирате рингове във фаровете, стига те да имат съответната маркировка(сертификат). Изискванията за монтаж са изпълнани.

Колкото до оригиналните рингове, то те са със статут на габаритни светлини, а в закона не е написано, че може да се кара на габарити.
40653

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2008 X5 30d
Мечтае да кара: M-power

Мнение от doncheff » 06 Мар 2013, 13:26

А защо тогава е НЦС и ИНПА и тоя сорт програми дългите на процент не са обозначени като "дълги на процент", а като "дневни светлини"? До сега никой полицай не ми е правил проблем, че карам на дълги на процент. Може би затова, че се виждат отдалече и не заслепяват? Дали? :paranoid:

Следваща

Назад към E39