Проблем с предните спирачни апарати
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с предните спирачни апарати
Здравейте колеги, от няколко дена предните ми спирачни апарати задържат и апаратите и джантата супер много загряват. Когато пусна колата на свободна по леко надолнище направо си спира, а пък снощи в движение на свободна колата се усеща как направо спира. Днес с доста зор свалих накладките на лявата страна и пробвах да раздвижа притискателят който е на накладката и едвам се прибираше, сложих малко масълце вътре в гумата която го обвива и почнах да го раздвижвам и г.д се пооправи но нз дали няма да е временно. Някой имал ли е такъв проблем. Дали нещо помпата не прави проблеми и не позволява да се върне. Отвих болта и си течеше нормално спирачна течност.
Re: Проблем с предните спирачни апарати
Продават се ремонтни комплекти за спирачни апарати . Маншон и пръстен за буталото . Буталото се шлайфа с финна шкурка ,слагат се новите гумички и проблема е решен .
Съвет : по добре посети някой сервиз . Процедурата изобщо не е скъпа . Гумичките са към 10 лв.
Съвет : по добре посети някой сервиз . Процедурата изобщо не е скъпа . Гумичките са към 10 лв.
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
Преди да сменяш гумичките провери дали изобщо са скъсани, водачите също ги провери как са.
- mladfen
- младши ентусиаст
-
- Кара: се на жена си
- Мечтае да кара: нещо с шест дросела
При мен на буталцата имаше язви от корозия което наложи смяната им с нови.
Буталце, маншон и опръстен 18-20лв. на колело.
Буталце, маншон и опръстен 18-20лв. на колело.
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!
- toyo_bg
- Потребител
-
- Кара: BMW Е46 318i , E90 320i
- Мечтае да кара: E92 M3
Здравей колега!Преди седмица някаде имах същият проблем и точно с предните спирачни апарати!При мене единят ми задържаше сабилно другата не толкова или поне не се усещаше.Та накратко проблема беше със скъсан маншон на буталцето и навътре по цилиндърчето от влагата и луга и други мърсотии излизаше при натискане на спирачките но почти не можеше да се прибере.савлих ги и както колегите казват с ревизионно комплектче си ги рефрешнах
При разгалбянето ако цилиндърчето ти е в леки степени корозирало(с ръждичка)може да се позатърка внимателно със много финна шкурка (аз ползвах 2000 водно/суха).Но пок да кажа при мене ръждичката беше по ръба не повече от сантиметър.Ако корозията е по надолу по добре си купи и цилиндърче.

Днеска след като почистих само левият апарат се оправи тази вечер съм нямал проблеми, но най-странното беше че и двата задържат. Не видях поне на този маншона да се скъсан но ще видя ако пак ми даде някакъв проблем ще си купя този комплект. А помпата знаете ли как е, дали е за всеки апарат по отделно или за предни и задни 

- toyo_bg
- Потребител
-
- Кара: BMW Е46 318i , E90 320i
- Мечтае да кара: E92 M3
Помпата е и за четирите гуми(една е ).от казанчето с спирачна течност и сервото тръгват два маркуча към ABS/ASC помпата и от там се разпределя предна и задна ос.Колега аз на моята фурия не бях сменял спирачната течност от както купих колата което ще рече 3 годи ни а преди това не се знае кога е сменявана!В казанчето изглейдаше прилична но като ревизирах предните два апарата реших да я сменя с нова и имаше огромна разлика както в цвета така и в последствие с твърдината на педала
.Старата течност беше тръгнала да покафенява значително. Провери си и твоята в како състояние е така и така си разкачал
.

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Брат ми имаше проблем със задържане на единия преден апарат. Проблема се оправи след смяна на маркучетата (тези с металните оплетки). Майстора ми каза, че с времето вътре гумата се нацъфква и на места се появяват нещо като задържащи клапани от малки фъндъчета гума. Няма да е лошо да ги смениш и тях (ако не са нови).
Si non confectus, non reficiat.
- MonsteR
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: SR-71 Blackbird
Оригинални маркучета на ате съм към 15 лв по спомен. Сега и аз ше я правя процедурата с буталата и съм взел ремонтен комплет. Някой може ли да ми каже какъв е диаметъра на буталото на 330д, че май има 2 размера. Взел съм 56мм да видим дали съм уцелил.

- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Е като се видяхме ,защо не попита
Дай ми последните седем знака на рамата /вина/на л.с. и ще ти кажа твоя размер .

Дай ми последните седем знака на рамата /вина/на л.с. и ще ти кажа твоя размер .
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
10 мнения
• Страница 1 от 1