:: Случаи на некоректни потребители във форума ::

Модератор: Търговски модератори

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Re: :: Случаи на некоректност ::

Мнение от LiTtLeRoCk » 22 Фев 2013, 22:37

Борис_Малинов написа:Вината за съзадалата се ситуация с колегата Гецата е изцяло моя, картера който трябваше да му върна, вече е при него по направена справка в Еконт.

Е, ти да не мислиш, че ще ти се размине така леко?
Трябваше да се намесим ние, че да се оправите ли?
А, нещо да кажеш за 2рия ти профил?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 23 Фев 2013, 3:08

Не виждам никой да си признава вината в прав текс за, толкова страници в тази тема, освен мен. Виновен съм... Не мисля, че и ще ми се размине. Втория ник не го ползвам, мисля, че можете да направите проверка за това.
Тук се вижда,кога е пуснат картера. т.е. преди да бъде опоменато в темата.

товарителница №:

търсене

#

Време на събитието

Събитие

1

22.02.2013 10:01

Доставена на КЪЧЕВ

2

22.02.2013 08:36

Приета в офис Плевен Христо Ботев

3

22.02.2013 07:58

Натоварена на линия Плевен - Плевен

4

22.02.2013 04:42

Приета в офис Плевен

5

22.02.2013 00:55

Приета в офис София

6

22.02.2013 00:31

Натоварена на линия Плевен - София - Плевен

7

21.02.2013 21:31

Натоварена на линия Хасково - Пловдив - София - Враца

8

21.02.2013 20:17

Приета в офис Пловдив

9

21.02.2013 17:53

Натоварена на линия Пловдив - Мобилен РЦ - Смолян - Пловдив

10

21.02.2013 13:01

Приета в офис Смолян
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 23 Фев 2013, 10:33

Не го ползваш, а си поръчваш части през него.Ти отнасяш месец за това изпълнение, а другия ти ник заминава форевър.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30- 324 D, E30-318 i
Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.

Мнение от Stoqnov_ » 26 Фев 2013, 2:12

Колеги ентусиасти и модератори, извинете ме /пиша го с нужното уважение към труда, който полагате за форума и да има ред тук/, искам да попитам - колегата Борис Малинов получи временно наказание - затова, че ползва вторият си "ник" - за купуване на части, а други колеги за същото директно са били изгонвани от форума, без предупреждение разбира се. Не би ли трябвало човек, който си прави втори "ник" - точно , за да купува с него /разбираме //или подразбираме//- да шикалкави, да прекара некой съфорумец и т.н./ директно да бъде изгонван?
Въпросът го задавам неслучайно, тъй като други директно са били изгонвани за създаване на втори "ник", без да са купували нищо и без да са писани в тази тема.
В никакъв случай не бих искал да бъда разбран погрешно, конкретният ми въпрос е за "ник-овете" и трябва ли да пре+бе някой с вторият си "ник", за да бъде изгонен, или самата направа на втори, подразбиращо се с каква цел е достатъчно основание за това?
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 26 Фев 2013, 16:17

Вече и аз почвам да се оплаквам в тая тема-досега доста хора не ги написах но от тук нататък ще ги пиша до един щото ми писна да ме приебват по най долния начин.Да поръчват и да не си ги взимат

дупница
венцислав кьосев
0899599040
видял гумите казал как мога да ги върна гумите което си е в негово право -куриера му казал като платиш некакви си 12-13лв в едната посока -мисля че е толкова-колегата казал ей сега ти ги нося и духнал.

пак Дупница
СТЕФАН КОЛАРСКИ-ДУПНИЦА-0892 25 31 36
три пътя ми звъня за гумите -всичко бе точно пратих му ги и на др ден от куриерската ми звънят че колегата им казал че си намерил други гуми и тия не му трябват. Oпитах се да се свържа-не ми вдига.

Не сме хора за един ден ама чисто и просто известно време в Дупница гума нема да пусна да излезе от сервиза..който иска да се сърди ама и на мен взе да ми писва да се бъзикат така с мен.Немам против да се откаже пратката ама така гадно да ме прескачат-нема да стане-ПОЧВАМ ВСЕКИ ДА ГО ПИША ВЕЧЕ ТУК-ОТТУК НАТАТЪК-мининум 50 кинта назад-ама майната му-така е с тия интернет продажби-има си икоректни има си и некоректни
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 26 Фев 2013, 16:52

Така и аз да кажа за още един некоректен, който продава части във форума. "тони компакт", та въпросния Тони беше обявил за продажба малка шпер касета, която взех от него преди 3 седмици обаче в последствие когато отидох да я монтирам след 1 седмица при ники (sachs) се оказа дизелова и сега вместо шпер имам още 10кг желязо в мазето. Отидох на място лично за да му я върна, той просто не я прие или по точно поиска да му я върна без той да ми върне парите веднага, ами като намерил човек да я купи :kuku: По-несериозна глупост не бях чувал в живота ми. Искам да подчертая, че в обявата му нито беше описана, че е от дизел, а снимката се оказа, че е на друга касета. Касетата на външен виде същата, но просто не става. После в телефонен разговор този тони съвсем ясно си призна, че си е премълчал и спестил тази подробност, при условие, че идвам със е36 ис купе, а не дизелова кола и ми предложи срещу още 200лв той да ми я преправи и да ми я сложи, което аз неискам. От него искам само да ми върне парите и да му върна касетата. Досега от неговите глупости съм назад със 1литър масло за шпер, което купих от Вари и загубеното време да уговарям часове за сервиза, където само да се разбере, че тва нещо не ми вършни никва работа. Тия неща майната им ама тва неговото пробутване си беше изключително глупава постъпка.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 26 Фев 2013, 17:40

Писах му.

Аватар
Кара: 318ис м42 94г
Мечтае да кара: e46 m3
Детайли за колата: всичко по много

Мнение от ///Micev_87 » 06 Мар 2013, 20:59

става въпрос за колегата bavaria motors продава е36 седан на части и му писах за багажник,тои ми каза 50лева викам има ли проблеми по него вика има но не фрапантни после каза че го е огледал и е имал ръжда отдоло под номера но само от вътрешната страна,и каза че ще намали още 10лева викам добре пращаи имаше опция за преглед видях го отгоре добре бе6е и раждата,отивам при нас да го видя тая ражда се вижда и отвънака и ме дразни а каза че само отвътре,сега съм го пуснал в феисбук за продаване и 10лева немога да му взема,не коректно така да се лъже все пак сме колеги искам да му го върна и да ми даде парите които съм дал или част от тях,веднъж опатих с един преден прозорец и го хварлих този път си искам парите пишете му не коректно от негова страна моля писна ми вече от такива търговци аз до сега несъм имал проблеми със всекиго съм коректен и точен тои ако беше пич щеше да ми върне парите но уви....
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 06 Мар 2013, 21:27

Значи принципно има части където не може да се прецени с външен оглед (диференциали, ск. кутии и други механични), но ти говориш за капак на багажник. Значи когато аз получа нещо винаги го оглеждам и тогава взимам решение, ти си го огледал и си решил да го вземеш все пак, защо тогава продавача да е некоректен? Нещо не те разбирам, предполагам и модераторите също.
Последна промяна b00st на 08 Мар 2013, 13:22, променена общо 1 път

Аватар

Мнение от ///Micev_87 » 06 Мар 2013, 21:51

хм това те трябва да го кажат,прочети по добре и ще ти стане ясно...каза че отвътрешната страна е ръждата доиде видях нали отгоре видя ми се хубав имаше една драска но нз дали беше от него или от еконта отивам при нас да го сложа гледам тая ражда се вижда от вън,и се отказах да го слагам поради "коректни" търговци все пак трябва да си имаме и доверие нали
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E30

Мнение от Bavaria motors » 08 Мар 2013, 12:06

Здравейте колеги. Колегата flirt4o_ ми писа за капака на багажника. Помоли ме за снимки. Студен съм и се случи така, че не бях в нас точно тогава, но имах две актуални снимки на капака. Колегата ми писа, че му е харесал и иска да го вземе, а аз казах, че няма да има никакъв проблем да му го пратя след като се прибера. Прибрах се огледах капака и видях, че има ръжда. Писах на колегата казах му за този дефект и направих коментар от 50лв го смъкнах на 40лв. Колегата flir4o_ се съгласи да го вземе. Написа ми данните и адреса и го пуснах с опция преглед. И все пак не можах да разбера къде е моята вина, че имаш опция преглед с която можеш да огледаш капака от "А" до "Я" да видиш всеки един негов дефект и ако ти хареса плащаш и взимаш, а ако не го пускаш до обратния адрес от където е дошъл капака... И това е тенекия (нищо, че е на 20 години) и може да се огледа от всичките му страни, а не е скоростна кутия, диференциал или друга подобна част в която не знаеш какво се крие вътре...
И другото което е защо колегата flirt4o_ ме докладва на 6 март, при положение че капака е в него от 23 февруари. Колегата лично ми написа, че го е взел и му е харесал, а сега след две седмици недоволства при положение, че е имал опция преглед. И все още не разбирам къде аз съм сгрешил???

Аватар

Мнение от ///Micev_87 » 08 Мар 2013, 13:00

няма проблеми,но не трябва така щом не ми харесва би трябвало да му го върна,ДА тои каза 4е не се гледа отвънка отивам при нас гледам тая ражда тръгнала навънка,е защо ми е този капак по дяволите не е въпрос до 40лева а да се свърши хубава работа,тои ако беше пич щеще да каже ''Баце щом не ти харесва огледал си го върни ми го няма проблеми" да си харчи 40-та лева с кеф дано му оправят живота а колкото до капака или ще го хвърля както направих с един преден прозорец,от такива колеги ''точни'' иили ще го подаря на някои колега да си го боядиса и да си го сложи,понеже моита кола е същия цвят и за това го взех но ако трябва да го карам на моистор още 50-60лева ще ми излезе така че не си струва.....да махне тая ражда и да се боядиса да стане катто хората,все пак всички гледаме колите ни да са красиви,няма да сложа тоя раждесал багажник но както и да е както казах с кеф да си ги харчи,все пак говорим за 40лева мамка му,не са 1000 но както и да е............................ :banghead:
Изображение

Д-р Хаос
Аватар
Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)

Мнение от cww » 08 Мар 2013, 13:07

Чакай сега да се разберем - искаш багажник, Bavaria motors ти казва, че има такъв, но с ръжда, която се вижда отвътре и ти го предлага за 40 лв, ти се съгласяваш, пуска ти го по куриер при това с опция да го разгледаш преди да го платиш, ти отиваш да си го вземеш, нищо не гледаш в Еконт и после пред вас установяваш, че капака има ръжда и отвън, така ли да разбирам?
Поправи ме ако греша, но Bavaria motors ти казва, че има ръжда и ти дава опцията да го прегледаш преди да го платиш. Не виждам къде е неговата вина в случая.
Освен това за него понятието видима ръжда е едно, за теб е друго, за мен е трето. Няма как да очакваш всичко да е тип-топ, при положение, че на всички ни е добре известно, че става дума за части втора употреба, а при тях работата е гаранция-франция.
Разбирам да не ти беше предоставил опция да го прегледаш преди да го платиш, та да имаш претенции, но в случая смятам, че просто нямаш основание за недоволство и реално можеш да се сърдиш само на себе си, че не си гледал внимателно в Еконт.
А и ти го докладваш след цели две седмици. Едва ли има човек, който би се съгласил да му върнеш каквато и да било част след 14 дни. Що не му звънна на другия ден?
Няма как да имаш доверие на непознат човек. Поне аз нямам. Доверието се печели с години, а се губи за секунди. Ето защо и куриерите предоставят безценната понякога опция прегледай преди да платиш.
За мен, колегата Bavaria motors не е постъпил некоректно спрямо теб, така че не мисля, че има място в тази тема (поне що се касае за твоя случай).
Затова смятам случая за приключен, а на теб пожелавам остро зрение в Еконт, за да не се чувстваш прецакан следващия път, когато си купиш нещо от форума.
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD

Аватар

Мнение от ///Micev_87 » 08 Мар 2013, 13:14

е не чак така защото и по феисбук си писахме,и каза че раждата е отвътре отвън няма да се гледа,писахме доста викам сериозен е ще го взема,на другия ден беше в еконта казаха ми имащш опция за преглед ПОНЕ да се беше постарал да го увие добре в нещо имаше голяма драска до номера,наи мн за това се нервирах и му казах,това коректно ли е според теб?огледах го отгоре добре беше,взех го отидох при нас гледам ражда доста боята не беше мн читава драски на всякаде,но щом мислете че аз съм виновен ОК няма проблем казах но не трябва така...и какво като е имало опция все пак и думите са важни какво казва все пак да се гледаме сега настрани абе...немам думи :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 08 Мар 2013, 13:29

Абе имате опция за преглед не я ползвате, после защо имало това и онова ми гледайте бре хора - разбирам да нямаше опция преглед. Колега ти да не би след това да си намерил по изгоден и хубав капак и сега да те е яд за този - просто само предположение казвам :roll:

cww: Ти коя страна по случая представляваш, та вземаш отношение по теми, които не те касаят?

ПредишнаСледваща

Назад към Авточасти и аксесоари