липса на температурен сензор и кабел
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- tuporashko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d
- Мечтае да кара: 330xd
липса на температурен сензор и кабел
здравейте колеги.
днес реших да си сложа датчик за външна температура тъй като от 1 година се кана...останах изненадан като легнах под колата..липсва и датчика и кабелите за него..търсих ги в коша,зад бронята,в подкалници нищо не намерих.някои може ли да ми каже къде отиват тези две кабелчета за да мога да си го вържа?някаде в екото или вътре в колата се свързват.благодаря предварително
днес реших да си сложа датчик за външна температура тъй като от 1 година се кана...останах изненадан като легнах под колата..липсва и датчика и кабелите за него..търсих ги в коша,зад бронята,в подкалници нищо не намерих.някои може ли да ми каже къде отиват тези две кабелчета за да мога да си го вържа?някаде в екото или вътре в колата се свързват.благодаря предварително
- tuporashko
- кандидат ентусиаст
-
Re: липса на температурен сензор и кабел
колеги моляви които има някво инфо за това къде да вържа този датчик да сподели..
- slav4o974
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 330XI
Кабелчетата от сензора влизат в по дебел кабелен сноп, който се намира в зоната зад левия фар. Ако не ги откриеш утре мога да ти кажа и цвета на кабелчетата.
Сигналът отива в таблото, колега! Ако не се лъжа кабелите слизат надолу към бронята, където му е мястото на датчика от снопа кабели, който отива към левия фар. Там ги търси някъде дали не са прекъснати!
- tuporashko
- кандидат ентусиаст
-
колега тези кабели в коша при мотора въопще липсват.търсих ги по бронята,в подкалника където е мястото на датчика и ги няма!исках да знам къде точно в таблото отиват? коя букса? кой пин?,какъв цвят са защото нз къде са резнати,обих се да ги търса и ги няма, и заради това печката ми работи постоянно,защото отчита - 40.Може ли да ми дадеш ел схема или нещо подобно.
Благодаря предварително
Благодаря предварително
Последна промяна tuporashko на 19 Ное 2012, 18:56, променена общо 1 път
В таблото:
Sector B
Pin 1 - blue/brown
Pin 2 - blue/red
Колега, с молба да се пише малко по-грамотно и все пак да се спазват некви пунктуационни знаци. Не е задъжително да пишем на книжовен български, но все пак от уважение към колегите и за по-лесно разбиране на това какво иска да пита конкретния автор. Има теми, в които понякога наистина не се разбира какво иска да пипита човека, щото нема подлог, нема сказуемо, нема никъв смисъл изречението, ама питат...
Sector B
Pin 1 - blue/brown
Pin 2 - blue/red

- tuporashko
- кандидат ентусиаст
-
Този сектор ''В'' се намира зад таблото с уредите нали колега?Може би това са 2-те:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- tuporashko
- кандидат ентусиаст
-
Това табло е от 5 серия,но показвам само образно.
Да, отзад, колега... Цитирах ти инфо от Auto Data. Би трябвало да се ориентираш по цветовете най-лесно!
- tuporashko
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря колега.Тези дни ще го разглобя и ще си покаже.
- Николай К
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 52Oi
Колега,какво стана с кабела, с датчика...че при един приятел е същата работа?
Поздрави!
Николай Кадийски
Николай Кадийски
- DiGital
- младши ентусиаст
-
- Кара: на пълна газ
- Мечтае да кара: MB SLS AMG
АКо климатика ти е с "Врътки" доколкото знам заводски няма сензор за външната т-ра. Тряя пускаш 2 кабела, това е.
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)
- Николай К
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 52Oi
DiGital написа:АКо климатика ти е с "Врътки" доколкото знам заводски няма сензор за външната т-ра. Тряя пускаш 2 кабела, това е.
Не с климатроник е.
Решението беше , сваляне на левия фар и търсене на кабелите за сензора в снопа с кабели които са към фара.Бяха отрязани и скрити в снопа.Следва поялник, нов кабел за да стигне до подкалника , букса втора употреба , изолирбанд и вече има показания на таблото...

Поздрави!
Николай Кадийски
Николай Кадийски
13 мнения
• Страница 1 от 1