Газов инжекцион 330ci? Предимства и недостатъци. Съвети?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- biser
- Потребител
-
- Кара: '11 328i xDrive
Re: Газов инжекцион 330ci? Предимства и недостатъци. Съвети?
Момчета има ли развитие по вашите коли с газовите инжекциони? Коя от всичките марки се оказва най-добра за 330 като цена-качество? Има ли нещо специфично, което е важно, ако колата е 330xi? За София освен сервиза в Горна баня друг препоръчан не видях. Ако има хора които са слагали при друг и са доволни нека да напишат тук в темата, за да имаме повече препоръчани 

LIMITS LIKE FEARS ARE OFTEN JUST AN ILLUSION
- todorinoff
- Потребител
-
- Кара: E46 330Ci
- Мечтае да кара: E60 M5
biser написа:Момчета има ли развитие по вашите коли с газовите инжекциони? Коя от всичките марки се оказва най-добра за 330 като цена-качество? Има ли нещо специфично, което е важно, ако колата е 330xi? За София освен сервиза в Горна баня друг препоръчан не видях. Ако има хора които са слагали при друг и са доволни нека да напишат тук в темата, за да имаме повече препоръчани
13 000 км имам с газова и ми е страшно

В Костинброд ми я слага един пич... много ги разбира. Изгубил съм му номера обаче... след моста в ляво се намира. Газовата ми е фобос, инсталира я и само ходих да ми смени филтрите на 10 000км. Иначе не сме се виждали

Drive it, like you stole it!
- vertig0
- Потребител
-
- Кара: E46 330xi Touring,E36 S50B32
- Мечтае да кара: E30 S85B50
biser написа:Момчета има ли развитие по вашите коли с газовите инжекциони? Коя от всичките марки се оказва най-добра за 330 като цена-качество? Има ли нещо специфично, което е важно, ако колата е 330xi? За София освен сервиза в Горна баня друг препоръчан не видях. Ако има хора които са слагали при друг и са доволни нека да напишат тук в темата, за да имаме повече препоръчани
Братле,аз заложих на Романо колата е e46 330xi Touring,и съм супер доволен.Малко по скъпа е,ама тука пари не трябва да се пестят.И както по нагоре в темата е писано,задължително да чете през ОБД!
- dark0
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320ci 170 к.с.
- Мечтае да кара: Е92, ако може М3 !
todorinoff написа:biser написа:Момчета има ли развитие по вашите коли с газовите инжекциони? Коя от всичките марки се оказва най-добра за 330 като цена-качество? Има ли нещо специфично, което е важно, ако колата е 330xi? За София освен сервиза в Горна баня друг препоръчан не видях. Ако има хора които са слагали при друг и са доволни нека да напишат тук в темата, за да имаме повече препоръчани
13 000 км имам с газова и ми е страшноИзбил съм я вече
В Костинброд ми я слага един пич... много ги разбира. Изгубил съм му номера обаче... след моста в ляво се намира. Газовата ми е фобос, инсталира я и само ходих да ми смени филтрите на 10 000км. Иначе не сме се виждали
Цецо ли ти я е слагал колега

Другия път като идваш пиши 1 лично да ме повозиш на 30ката

Дано не ти се налага де, но все пак филтри като се наложи да сменяш

Понеже и мен ме вълнува тази тема тези дни, само да вметна какво видях днес -> фобос са пуснали нова топ версия (fobos 1 plus) с корекция по OBD и изглежда доста по-добре + 5 години/150 000км гаранция. Само да не излезе като реклама де, ще се радвам ако някой я/е пробва/л да сподели как е, защото аз ГИ ще слагам живот и здраве 2013 

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
- todorinoff
- Потребител
-
- Кара: E46 330Ci
- Мечтае да кара: E60 M5
dark0 написа:todorinoff написа:biser написа:Момчета има ли развитие по вашите коли с газовите инжекциони? Коя от всичките марки се оказва най-добра за 330 като цена-качество? Има ли нещо специфично, което е важно, ако колата е 330xi? За София освен сервиза в Горна баня друг препоръчан не видях. Ако има хора които са слагали при друг и са доволни нека да напишат тук в темата, за да имаме повече препоръчани
13 000 км имам с газова и ми е страшноИзбил съм я вече
Цецо ли ти я е слагал колега![]()
Другия път като идваш пиши 1 лично да ме повозиш на 30ката![]()
Дано не ти се налага де, но все пак филтри като се наложи да сменяш
Точно Цецо се казва. Много разбира човека

Иначе няма ядове колега като минавам ще драсна едно да ти направя 1 кръг или.... 15 кръга

Drive it, like you stole it!
- MonsteR
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: SR-71 Blackbird
Какво стана, автора на темата, сложи ли газ? Нещо се изгуби. Аз мога да кажа че съм слагал в горна баня газово, общо взето останах доволен. Там ги знаят много хора и ходят, за това имат опит. Колко са добри не мога да кажа, но малко над средното ниво да речем. Нищо специално - тип български майстори, но поне с опит. За 6 години газовата не се развали нито 1 път, но пък разхода не беше впечатляващ... 10 навън и 13-14 в града и това на 1.6 двигател(50 пъти са ми я настройвали), но пък вървежа беше едно към едно с този на бензина... абе газта си е много икономично гориво, но гадния балон в багажника не ме кефи... та така. Поздрави.

- stepoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 325 cabrio
vertig0 написа:biser написа:Момчета има ли развитие по вашите коли с газовите инжекциони? Коя от всичките марки се оказва най-добра за 330 като цена-качество? Има ли нещо специфично, което е важно, ако колата е 330xi? За София освен сервиза в Горна баня друг препоръчан не видях. Ако има хора които са слагали при друг и са доволни нека да напишат тук в темата, за да имаме повече препоръчани
Братле,аз заложих на Романо колата е e46 330xi Touring,и съм супер доволен.Малко по скъпа е,ама тука пари не трябва да се пестят.И както по нагоре в темата е писано,задължително да чете през ОБД!
Колеги споделете колко парички ви излезе системата съответно за Fobos и за Romano.
А по-запознатите да споделят предимства и недостатъци.
Заслужава ли си разликата в цената?
- slav4o974
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 330XI
Аз сложих Романо OBD2 в Горна Баня. Колата е Е46 М54В25 като пожелах бутилка на мястото на резервната гума. Цената е 1800лв. Монтажа е отлично направен и разхода е близък да каталожния на бензин. Няма проблем със светене на чека на мотора или пък затруднено сутрешно палене. Дотук с добрите новини. Лошото е неприятното клатене на оборотите само на газ и то не винаги. Най-досадното обаче, е страшно дразнещо придърпване при плавно ускоряване. Това също го има само на газ. Забелязвам и неравномерна работа на двигателя при излизане от ППХ. Получава се само на газ и то в момента когато подадеш решиш да ускоряваш. От газ сервиза ме накараха да сменя иридиевите свещи с обикновенни, но това не помогна. Посъветваха ме да купя и изправна бобина, която да слагам на различните цилиндри. Това сега е на дневен ред, но трябва да решавам проблем и с извънреден разход на масло. Освен това не изключвам възможността проблемите наистина да не са от газовата.
- stepoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 325 cabrio
slav4o974 написа:Аз сложих Романо OBD2 в Горна Баня. Колата е Е46 М54В25 като пожелах бутилка на мястото на резервната гума. Цената е 1800лв. Монтажа е отлично направен и разхода е близък да каталожния на бензин. Няма проблем със светене на чека на мотора или пък затруднено сутрешно палене. Дотук с добрите новини. Лошото е неприятното клатене на оборотите само на газ и то не винаги. Най-досадното обаче, е страшно дразнещо придърпване при плавно ускоряване. Това също го има само на газ. Забелязвам и неравномерна работа на двигателя при излизане от ППХ. Получава се само на газ и то в момента когато подадеш решиш да ускоряваш. От газ сервиза ме накараха да сменя иридиевите свещи с обикновенни, но това не помогна. Посъветваха ме да купя и изправна бобина, която да слагам на различните цилиндри. Това сега е на дневен ред, но трябва да решавам проблем и с извънреден разход на масло. Освен това не изключвам възможността проблемите наистина да не са от газовата.
Добре де на диагностика не показва ли коя бобина ти е за смяна. Все пак една бобина ти е 80- 120 лв,
- Nedialkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Детайли за колата: BMW
Аз съм с романо на 18к км. Чете през обд, дълги щуцери и хубав монтаж. НИКАКВИ проблеми на газ, както и последствия на бензин. Колата си работи супер няма придърпвания при плавно ускорение, сутрин си пали супер.
- slav4o974
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 330XI
Колега , щом си доволен и за момента нямаш проблеми, мисля че може да споделиш къде си слагал газовата!
- mladfen
- младши ентусиаст
-
- Кара: се на жена си
- Мечтае да кара: нещо с шест дросела
Аз съм си поставил електроника на МимГаз и трябва да имам проблеми ли?
За М52 и М54 двигателите синхронизацията през ОБД не е задължителна дори от опита ми с тези двигатели смея да твърдя че не е необходима.
Човека настройвал инжекциона трябва да е ултра неграмотен за да не се справи, просто тези двигатели са доста непретенциозни от към чек лампи и тем подобни.
Задължителни са обаче дългите щуцери поставени разбира се на правилните места или късите да са монтирани в каналите за тихите обороти и за накрая човек който ги е работил тези двигатели да ги настрой.
За М52 и М54 двигателите синхронизацията през ОБД не е задължителна дори от опита ми с тези двигатели смея да твърдя че не е необходима.
Човека настройвал инжекциона трябва да е ултра неграмотен за да не се справи, просто тези двигатели са доста непретенциозни от към чек лампи и тем подобни.
Задължителни са обаче дългите щуцери поставени разбира се на правилните места или късите да са монтирани в каналите за тихите обороти и за накрая човек който ги е работил тези двигатели да ги настрой.
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!
- Maxpaynebg
- Потребител
-
- Кара: BMW 330xi
- Мечтае да кара: M5
Здравейте колеги , отскоро имам е46 330 xi 2000г , на която след дълго чудене сложих газ инжекцион , полски АГ-Зенит и от тогава общо взето все проблеми , ту ми свети чека - ту гасне , харчи към 18-20 газ градско а на всичкото отгоре и бензина изчезва
, газта е слага Napster в Суходол , аз се бях насочил към Romano но според него romano-то било неоправдано по-скъпо и Аг щяло да ми свърши същата работа . Няколко пъти чистих чека ,(едната ламбда сонда забавя работа според майстора който я чекна , според друг някакви топлинни сензори давали грешка
) Моля ,ако някой знае майстор който да работи с такава марка газов инжекцион да ми даде контакт (ходих на ул.Резбарска където са официалните вносители на полските инжекциони , момчето откровено ми каза че досега са правили само една 328
)

- p.georgiev83
- Потребител
-
- Кара: Е61 525d LCI
- Мечтае да кара: M5
Здравейте Колеги, от изчетеното дотук единствения сервиз които хвалите е в Горна баня. Някой има ли им телефон или поне каде точно се намира? Проблема при мен е че ГИ е слаган навън и е Bigas незнам дали го подържат, а от както съм я взел не съм и правил диагностика. Колата беше с дефектирал датчик на разпределителния вал и предполагам, че ако е минала през газаджия е некоректно настоена. Има сервизи които се водят представители на Bigas но ми се иска да я погледнат хора които се занимават предимно с тази марка и могат да кажат нещо за монтажа. Датчика го хванаха в мирафиори и след смяната колата на бензин се промени коренно но на газ си остана доста по спъната и с голям разход.