нестабилни обороти в точно определен температурен диапазон
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
нестабилни обороти в точно определен температурен диапазон
Здравейте колеги
имам следния доста странен проблем, колата ми е е46 320и двоен ванос, 1998година. когато колата е студена разбирайте при запалване и малко след това нямам никакви проблеми, но когато достигне диапазон около края на синята линия на датчика на температурата започва да има много голвеми колебания при тихите обороти. Случвало ми се е докато чакам на светофар дори да изгасне колата, а преди това няколко пъти да падат до 300 и суответно колата си подава сама газ и се връщат на 800-900. Понякога колебанията не са толкова големи че да изгасне но все пак е неприятно. Когато загрее напълно проблемите спират, може би има съвсем лека разлика но мисля че само аз си я усещам. Също така ми се струва че е малко по тромава като цяло, което ме кара да мисля че нещо не е наред и не само оборотите са проблем. Колата няма газово, карам я само на 100 октанов бензин от ОМВ, свещите ми са сменени преди 1 месец но проблема не изчезна, при диагностика не се отчита никакъв проблем и всички майстори ми казват че двигателя работи перфектно макар и те да виждат какво се случва при тихи обороти. Моля за съвети и предложения...
имам следния доста странен проблем, колата ми е е46 320и двоен ванос, 1998година. когато колата е студена разбирайте при запалване и малко след това нямам никакви проблеми, но когато достигне диапазон около края на синята линия на датчика на температурата започва да има много голвеми колебания при тихите обороти. Случвало ми се е докато чакам на светофар дори да изгасне колата, а преди това няколко пъти да падат до 300 и суответно колата си подава сама газ и се връщат на 800-900. Понякога колебанията не са толкова големи че да изгасне но все пак е неприятно. Когато загрее напълно проблемите спират, може би има съвсем лека разлика но мисля че само аз си я усещам. Също така ми се струва че е малко по тромава като цяло, което ме кара да мисля че нещо не е наред и не само оборотите са проблем. Колата няма газово, карам я само на 100 октанов бензин от ОМВ, свещите ми са сменени преди 1 месец но проблема не изчезна, при диагностика не се отчита никакъв проблем и всички майстори ми казват че двигателя работи перфектно макар и те да виждат какво се случва при тихи обороти. Моля за съвети и предложения...
- stenli_bmv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 535д
Re: нестабилни обороти в точно определен температурен диапаз
Ако можеш да влезнеш в скритото меню,номер 9 сутрин преди да запалиш виж на контакт колко волта показва 4е има ток.ако пада под 12волта преди да запалиш е възможно да е от акумулаторът.
- todorinoff
- Потребител
-
- Кара: E46 330Ci
- Мечтае да кара: E60 M5
И аз имам такъв проблем

Drive it, like you stole it!
- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
- Кара: купета
Като пуснеш по инерция има ли го този проблем или е само на място, на празен ход?
Виж ми темата, относно подобно поведение, което наблюдавам с моята кола: viewtopic.php?f=34&t=289211
Виж ми темата, относно подобно поведение, което наблюдавам с моята кола: viewtopic.php?f=34&t=289211
да винаги го има когато колата не е на скорост независимо по инерция или на място, как да вляза в това скрито меню?
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
- xds
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 320 97'
- Мечтае да кара: BI-TURBO
Колега имах същите симптоми отначало заковава 1000 след това 200-800 след 1 минута 300-900 примерно и 1 път ми е изгасяла.От един уплътнения на ваноса.Не са скъпи но ги има само от Америка ако искаш повече инфо лс 

- mladfen
- младши ентусиаст
-
- Кара: се на жена си
- Мечтае да кара: нещо с шест дросела
В 80-90% от случаите се късае за проблем с уплътненията на ванусите.
Към 70-80лв. са в ebay, а и може да уцелиш на фрии шипинг.
Успех
Успех
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!
- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
- Кара: купета
Дайте линк в RealOEM-а, за да видим точно за какво иде реч!mladfen написа:В 80-90% от случаите се късае за проблем с уплътненията на ванусите.
Успех

- xds
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 320 97'
- Мечтае да кара: BI-TURBO
vassil_bk написа:Дайте линк в RealOEM-а, за да видим точно за какво иде реч!mladfen написа:В 80-90% от случаите се късае за проблем с уплътненията на ванусите.
Успех
RealOEM нз но ето за какво става въпрос :
http://beisansystems.com/products.html
Много благодаря за линка също, но може ли да ми кажете преди да се заема с тия покупки и разглобяване на ванос има ли някаква диагностика която да хване проблема че е точно този? Един от майсторите къде ходих забеляза че не излиза много пушек през ауспуха и теорията му е че има някакво запушване на катализатора и връща изгорели газове назад, възможно ли е да е от това?
12 мнения
• Страница 1 от 1