Колеги Имам проблем помогнете !!!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E46
Детайли за колата: 328ise

Колеги Имам проблем помогнете !!!

Мнение от scorpioncho13 » 19 Фев 2013, 19:22

Здравейте на всички отзовали се имам следния проблем и моля за вашата помощ
Понеже сам в Англия ходих на два сервиза казаха ми да чакам да се разтропа още повече и тогава щели да я качат да я видят.
Сега тук е кам 5-7 градуса паля колата и тръгвам карам да кажем 1 час и почва едно странно чукане ще кажеш че някои тампон си е заминал обаче всичко е сменено преди да дойда насам преди 4 месеца, сменях и рейката защото се беше разтропала сложих втора употреба и имам някакви самнения че е от нея понеже като е студена колата маслото е студено и не тропа а като загрее двигателя и маслото става рядко и почва това чукане незнам не мога да си го обясня няма и как да я проверя понеже няма кои да я дигне да я види маистора сега бях при него вика нищо и няма но колата беше студена и наистина не чукаше нищо незнам какво да правия някои ако има идея нека сподели мнение Благодаря предварително на всички отзовали се :wave: :wave: :wave:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 83 /2.0d /2006
Мечтае да кара: M 3
Детайли за колата: Тайна

Re: Колеги Имам проблем помогнете !!!

Мнение от svetoslavned » 19 Фев 2013, 22:40

Колега за да ти помогнем трябва малко повече детайли за проблема ... виждам че колата е Е46/328 но автомат ли е или ръчка...това тропане от самия мотор ли е , със сигурност не е от рейката, ако е разбита ще тропа и при студен двигател... 8)
свн

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 19 Фев 2013, 23:38

Може биалетите да са. При мен така се чуваше и то след известно каране ( по-малко щото живея в БГ все пак). Като ги свалихме бяха много зле. А иначе някои майстори като вдигнат колата и биалетата се "опъва" и ако само е тръгнала, няма да хване луфт и си мислят че всичко е ОК, но то пак си тропа.

Потребител
Аватар

Мнение от scorpioncho13 » 20 Фев 2013, 3:49

Биалетите са сменени преди да трагна тампони на стабилизиращата щтанга тампони на носачите нова рейка само накраиниците на рейката мисля не са сменяни.
тропането не е от двигателя а се чува отдоло :(
Не е автомат рачка е с 5 скорости :confused:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 20 Фев 2013, 4:25

Еми аз поне в твоя случай, бих качил колата на канал или някъде където мога да влезна поднея, но гумите да не висят във въздуха (има и такива крикове) и започвам едно по едно да клатя. Това при положение че е минал единия час каране и започва да се чува тракането.

Незнам единственото за което аз се сещам (при всичко друго сменено) може да са амортисьори. Разбити стъбла с луфт и съответно тракане като "поработят" известно време. Но това пак по гореописания начин проверяваш.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело

Мнение от armagedon_762002 » 20 Фев 2013, 9:45

Колега,мога да те упътя къде евентуално да идеш да я погледнат ако си в Лондон .
Пиши на ЛС ако те интересува :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от scorpioncho13 » 20 Фев 2013, 14:27

четирите амортисиора са нови сменени преди 4 месеца :cry:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 20 Фев 2013, 23:07

Еми в края на краищата, те и новите неща дефектират.

Съвета ми е тогава, уговаряш се с майстора да направиш няколко кръгчета и като се разтропа или да го качиш и да се повози и да чуе или да ляга под колата веднага и да почва да проверява.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 83 /2.0d /2006
Мечтае да кара: M 3
Детайли за колата: Тайна

Мнение от svetoslavned » 22 Фев 2013, 0:53

Колега провери си тампоните на реактивната щанга...проверяват се на канал без да се вдига колата на крик или подемник.....трябва един да е в канала и да гледа внимателно реакт.щанга атози който е отвън да бута колата странично...да я разклати. Симптомите които казваш ме карат да си мисля че проблема ти е точно там...много гадно потропване, все едно ти е разбит шарнира. Успех и ще чакаме да споделиш от какво е проблема.
свн

Потребител
Аватар

Мнение от scorpioncho13 » 22 Фев 2013, 22:36

Колеги мамата си ебало проблема излезна на яве Шарнири отидох при едни момчета дигнаха колата и се видя за какво става вапрос и другото което се видя че цялата кора отдоло под двигателя оляна с масло от оплатнението на масления филтър на коспуса кадето е кам блока :oops: днес оправихме теча смених и маслото тази седмица сще се сменят шарнири :( :( :(

Назад към E46