бензин в маслото
Модератор: Технически модератори
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- vin_diesel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Турбо малолитражки
- Мечтае да кара: AC COBRA
Re: бензин в маслото
ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:vin_diesel написа:ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:vin_diesel написа:още 4 човека ми казаха за дюзите и съм склонен да вярвам но всичките лии защо елкона не показа нищо
http://vbox7.com/play:be5fb9ee
Като ти чета поста и за тоя клип се сещам цял ден!
аз пък кат ти глеам местоположението се чудя защо в такъв цигански град има квартал на името на най истинската българка
Виж ся , мое да сме цигани ама сме рокери, има и по цигански град. + това във всеки град най хубавото място е циганкския квартал. Кой квартал визираш точно? събориха ми блока вече 20ти и правя бмвтата на петрола
На коя планета живеем: А : Земята Б: Николай
А по темата : Ние в циганския градкато имаме такива съмнения отиваме до бай Иван Циганина , взимаме един компресомер и мерваме компресията на студено .Ако някой цилииндър сутрин няма компресия работата е ясна коя дюза е .
пс. Бай Иван не е циганин , само баща му
ние пък тук с циганий не се занимаваме но пък и жалко,че няма цигани да ни оправят колите

Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса. http://www.youtube.com/watch?v=V8mCgjbBPMk
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Виж сега , искрено ще те помоля да не политизираш проблема с маслото
!
Ние ще се мъчим с Бойко ти се мъчи с дюзите.
По начина по който говориш обиждаш всички българи и цигани (те пак са българи ама пластмасови) живеещи тук.
Явно ти ще да си най отворения който е избягал от циганията
? Аз се радвам за теб че си решил проблемите си ,сега и бензина като оправиш ще спиш спокойно.
Айде успех и недей го взима толкоз навътре
, верния отговор е Николай.

Ние ще се мъчим с Бойко ти се мъчи с дюзите.
По начина по който говориш обиждаш всички българи и цигани (те пак са българи ама пластмасови) живеещи тук.
Явно ти ще да си най отворения който е избягал от циганията

Айде успех и недей го взима толкоз навътре

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Митко Стоянов написа:В една друга тема ти зададох въпрос, ма не ми отговори, ще те питам и сега:
Усилено предлаганата от теб диагностика безплатна ли е или взимаш пари на колегите?
Мите, стига се заяжда с zvetiko. Лично ходих при него да разгледа tds-a и му изгубих 3 часа. Няма да казвам какво направи по колата. Но ми струваше приятно прекарано време.
Не виждам смисъл да се заяждаш. Може да взима пари, но ако след като си обиколил 3 сервиза и всички само отгатват и дават различни диагнози, а той ти реши проблема, няма ли да си платиш?
Поздрави
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
ние пък тук с циганий не се занимаваме но пък и жалко,че няма цигани да ни оправят колите.Иначе ми оправи настроението радвам се за хора като вас и Бойко.И по темата колата е взеха от един препоръчан тукашен сервиз и в петък ще знаем отговора
Къде нямало цигании

аз също се радвам за хора като нас и мойко де ниро....
^това в кръга на шегата ^...
по темата : и аз гласувам за дюзи и регулатор

гледам си я закарал в сервиз ,дъно споделиш какъв е бил проблема ,за да се знае и да полезно на някой...същото ще помоля и колегата Зъбчо ...

поздрави

by ''kompleksa''
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Зъбчо, двама като си мерят гагите, не си мушай дупарата, че срамът е голям послеZubcho написа::OT:Митко Стоянов написа:В една друга тема ти зададох въпрос, ма не ми отговори, ще те питам и сега:
Усилено предлаганата от теб диагностика безплатна ли е или взимаш пари на колегите?
Мите, стига се заяжда с zvetiko. Лично ходих при него да разгледа tds-a и му изгубих 3 часа. Няма да казвам какво направи по колата. Но ми струваше приятно прекарано време.
Не виждам смисъл да се заяждаш. Може да взима пари, но ако след като си обиколил 3 сервиза и всички само отгатват и дават различни диагнози, а той ти реши проблема, няма ли да си платиш?
Поздрави

Далеч съм от мисълта да се заяждам, просто питам. И отговор не получавам. Навсякъде си предлага услугите, а не уточнява платена ли е тази услуга или милее за благото на съфорумците си...
п.п Интересно ми е премериха ли ти кръвната захар на чепела със дилърската диагностика?

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- vin_diesel
- кандидат ентусиаст
-
ха здравейте току що си взехме колата от сервиза проблемът се оказа 2 броя блокирали инжектори но моят прятел пожела да му бъдат сменени всичките и така с всичият труд смяна на масло филтри инжектори му взеха 745 евро проблемът е решен благодаря на всички отзовали се и ви желая все така мъдри съвети
моля темата да бъде заклИчена 

Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса. http://www.youtube.com/watch?v=V8mCgjbBPMk
- CivilWarrior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34 520i vanus 94г.
За тези пари можеше да си вземе друга 20-ска
Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата
CivilWarrior написа:За тези пари можеше да си вземе друга 20-ска
почна се с умуването .....Да ,ще си вземе за 700 евро друга 20-ка ,която ще иска няколко хиляди за ремонт.Услугите са скъпи ,нормална е цената.
Колегата сподели решението на проблема-това е важното.Сега да изчакаме и колегата Зъбчо да сподели и готово

by ''kompleksa''
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
В циганския град щя да му вземат 75 евро циганите за всичко
..
Айде със здраве да ги зацапвате дюзите
!

Айде със здраве да ги зацапвате дюзите

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Споделям:
Почти развит болт на ГНП, който е за предварението. От там помпата явно сама си е отишла на макс предварение. Върнахме на 2.8 както трябва да е фабрично.
Почти развит болт на ГНП, който е за предварението. От там помпата явно сама си е отишла на макс предварение. Върнахме на 2.8 както трябва да е фабрично.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Zubcho написа:Споделям:
това,който ти го е казал те е излъгал-веднага ти казвам защо:
-болтовете са два,единият да е хлабав вторият ще държи;
-дори да са хлабави и двата ,помпата ще отиде на ЗАКЪСНЕНИЕ и няма да има палене,или ще е много трудно;
п.п. мнението е достойно за графа ''майсторско обяснение''

п.п2 това 2.8 какво е ?само не ми казвай,че сте правили статична центровка с диагностична техника,ако е така иди при майстора ти да ти върне парите.Тя се прави с индикаторен часовник за да може да се хване началната точка ,спрямо състоянието на веригите...ма това е друга тема
Последна промяна ivan. на 27 Фев 2013, 11:56, променена общо 1 път

by ''kompleksa''
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
ivan. написа:Zubcho написа:Споделям:
-дори да са хлабави и двата ,помпата ще отиде на ЗАКЪСНЕНИЕ и няма да има палене,или ще е много трудно;
п.п2 това 2.8 какво е ?
Ванка, това обяснение ти си го дал.

ІІ.Регулиране на момента на впръскване на горивото
С тази регулировка се определя при какво положение на буталото се впръсква горивото.Регулировката е от значение за нормалната работа на двигателя,с нея се компенсира разтягането на веригата(като се увеличава ъгъла на впръскване)-една от причините колата да не иска да пали топла или пък се нагласява по-ранен момент на впръскване -при по-малък ъгъл на впръскване колата пали трудно студена.
Как се прави.Зная благодарение на колегата ivan. :
разхлабваш болт N20 на гадно място е ,като внимаваш с N9-АВАНСАТОРА (ако стои още при тебе ламаринката),след това двете гаики на шпилките,които даржат гнп за корпуса №14,(като преди това си белязал гнп)защото с разлабването на гаиките може да се измести.И там както при пло4ката се гонят малки разстояния. Предварение се дава като се завърти помпата ОБРАТНО на посоката на движение на коляновият вал -в нашия случай към блока .По този начин се затяга леко веригата
При читави,нови вериги може да си позволим да я дадем на закъснение(към калника,само да се запази добрия топъл старт)-тогава неможеш да чуеш мотора как работи
По този начин пада разхода,мотора работи тихо и загрява по-бавно,не се мъчи във високите,също така е и по-тих след 4000
оборота,по-малко пуши -това са предимствата.
Единствения недостатък е ,че колата не е така стартова,както е при предварение
Значи към калника като се завърти помпата е по посока на въртене на коленовия вал -това е закъснение-веригата се охлабва още повече ,ако е разтегната
Двигателя ,в нашия случай ТДС-а,се познава лесно на колко хиляди е именно по ъгъла на впръскване=АКО мотора работи меко ,пали добре топъл(т.е. ГНП-то не е към мотора,а ''легнало'' към калника),то тогава е на малко хиляди км.=като имаш предвид,че никой европеец не мени вериги на тези коли вече а износването на веригите е на около 200 /250 хиляди км така може да си направиш горе долу сметка на колко е мотора
Малко като формула стана
А пък 300 000 км не са нишо за тдс виждал съм мотор на 380 000км (тдс)без никакъв ръб на цилиндрите(никакво износване на блока)който само със смяна на едни сегменти ,препасване на клапани и е като чисто нов
zvetiko написа:ivan. написа:Zubcho написа:Споделям:
п.п2 това 2.8 какво е ?
Ванка, това обяснение ти си го дал.

аз такова обяснение на Иво не съм му давал

п.п. това по-долу е всичко правилно,само натягането на веригите не е отцелена правилната дума

by ''kompleksa''
- vin_diesel
- кандидат ентусиаст
-
ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:В циганския град щя да му вземат 75 евро циганите за всичко..
Айде със здраве да ги зацапвате дюзите!
аз пари на цигане дет ми праат цигански работи по колата не даам

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
vin_diesel написа:ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:В циганския град щя да му вземат 75 евро циганите за всичко..
Айде със здраве да ги зацапвате дюзите!
аз пари на цигане дет ми праат цигански работи по колата не даамсъз здраве
Даже и жена циганка щеше да има за тия пари

35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3