Какво BMW да си взема?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Какво BMW да си взема?

Мнение от stanislaf » 28 Авг 2006, 12:53

Здравейте!Решил съм да си купя БМВ 3та серия.Варианта на който съм се спрял е 318,мисля че е най-оптималния.Приготвил съм до 6000лв и предпочитам да е с газова уредба.Знам че има много мнения за газ на БМВ,но от доста места чувам че харчели повечко,а аз предимно в града карам.Какви са мненията за 316 и 320?Както и за дизелите?Дайте ми съвет,какво да гледам като купувам,кой модел е най-добър според вас...Благодаря ви предварително :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 28 Авг 2006, 13:52

има бая теми по въпроса, вземи разрови форума, включително и за купуването на кола от .бг ;)

иначе лично мое мнение че 6 бона ще ти стигнат за модел 92 някъде, в който трябва да влееш още задължително поне консумативите.
... а ако има и газов инжекцион. което ако е монтирано читаво харчи една мисъл повече - чети и за газовите по форума :) но газовия за 318 е може би към 1800 кинта...

бе с две думи моето мнение е че ти трябват 1000 кинта след покупката задължително, взимаш ползвана кола все пак не нова.

п.с. Отделно някакви умни хора на запад са казали, че за да разбереш каква кола можеш да си позволиш не е въпроса колко си събрал, а цената да е 2 макс 3 брутни твои заплати - и знаеш че ти е в категорията ;) но тук това е доста трудно да се спазва :confused:

иначе с 2 ръце гласувам за 320 :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от stanislaf » 28 Авг 2006, 19:50

Мерси за отговора :) А как са частите на БМВ-тата...По ли са скъпи примерно от тези на VW?И стабилни коли ли са?Знам че е много относително,но все пак има някакво мнение по въпроса предполагам...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 28 Авг 2006, 22:30

Не се чупят повече от останалите коли.Частите са на повече от поносими
цени,което е разбираемо-все пак напоследък Е36 си е масов автомобил.
Иначе търси запазен автомобил-това е най-важното.
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E61 530D
Мечтае да кара: BMW 760Li
Детайли за колата: сива, 06.2004 г.

Мнение от ivopicha » 28 Авг 2006, 22:46

И аз като си купувах първото BMW ми казваха- трябват ти още 1000 лв за след покупката и после по 400-500 лв. на месец за поддръжка. Викам си, че аз всеки месец трябва да му сминям амортисьори за тези пари. Истината е, че когато го взех му смених всички консумативи- масло, ремъци, една ролка, ангр. ремъс, маслен, въздушен о горивен филтър и после тодина и половина си карах без са бутам нищо, само 4 смени на маслото. Обаче я взех малко ( с около 400 лв.) над цената която вървяха. Взех я от човек, който я е поддържал. Второто си BMW го взех от човек от този форум - Gettatoo от Варна. Евала на човека- също адски добре пддържана кола. И по нея не съм сменявал почти нищо. Само 2 предни амортисьора и то след година каране и 30к км.
Моя съвет е да си купиш кола от човек в България, който я поддържал. Нищо, че е карана тек. А ако е от форума още по- добре ;) Не се доверявай много на тези от Горубляве и автокъщите. Лично съм виждал как замазват проблема и след 2-3 месеца той лъсва и то с по- голяма сила.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 28 Авг 2006, 23:01

t0sh написа:п.с. Отделно някакви умни хора на запад са казали, че за да разбереш каква кола можеш да си позволиш не е въпроса колко си събрал, а цената да е 2 макс 3 брутни твои заплати - и знаеш че ти е в категорията ;) но тук това е доста трудно да се спазва :confused:

това е простотия ,не се спазва никъде и най малкото на запад където се карат нови коли ,които се изплащат по 3-4 години и след това се връщат и се взима нова ,която пак се изплаща .. де факто там автомобила никога не е твой ,камо ли да се плаща с 2-3 заплати(никой не взима по 10-15к евро на месец нали?) да не говорим че цената на колата сама по себе си и поддръжката и като цена не са много свързани ,и има много допълнителни фактори .. според мен 318 е апсолютния минимум и то за хора спокоооииинииии ,дето не бързат за никъдеееее ,амииииннннн :lol:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от t0sh » 29 Авг 2006, 10:47

Alexi написа:
t0sh написа:п.с. Отделно някакви умни хора на запад са казали, че за да разбереш каква кола можеш да си позволиш не е въпроса колко си събрал, а цената да е 2 макс 3 брутни твои заплати - и знаеш че ти е в категорията ;) но тук това е доста трудно да се спазва :confused:

това е простотия ,не се спазва никъде и най малкото на запад където се карат нови коли ,които се изплащат по 3-4 години и след това се връщат и се взима нова ,която пак се изплаща .. де факто там автомобила никога не е твой ,камо ли да се плаща с 2-3 заплати(никой не взима по 10-15к евро на месец нали?) да не говорим че цената на колата сама по себе си и поддръжката и като цена не са много свързани ,и има много допълнителни фактори .. според мен 318 е апсолютния минимум и то за хора спокоооииинииии ,дето не бързат за никъдеееее ,амииииннннн :lol:

аз говоря за коли на старо, плюс това има хора взимат тези пари , спокойно ;) и това че я изплаща 3-4 години не значи че цената и не може да я плати с 3 брутни заплати :)
а за поддръжката си прав, ако си взема един по-евтин пасат на 10 години ще ми призлее като вляза в дупка :mhihi:

но все пак е някакъв ориентир де, яъотнощението заплати / кола... поне за мен си е логично ;) иначе нямаше да си взимам кола на 11 години а щях да се набия в лизинги за да съм 'много гъзар' :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kam_tod » 29 Авг 2006, 17:34

Щом ще купуваш БМВ приготви яко пачка, нема какво да се лъжем. Който ти казва, че е евтино, явно е позабравил некой и друг разход, или го е ударил през просото.
Ако искаш 'евтинко' по-добре търси друга марка. От БМВ се очаква performance.
Лично мое мнение.
Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
Разработва се нов форум! www.bimmer-bg.com

Потребител
Аватар

Мнение от stanislaf » 29 Авг 2006, 22:28

Благодаря за съветите :) И аз мисля евентуално за БМВ карано и подържано в БГ,щото много го пудрят по Горубляне и автокъщите...Определено съм се спрял вече на 318 ама може да събера някоя лев още та да е малко по ново...Не знам как стои въпроса ако ходя да си го докарам от Германия примерно...няма ли да ми е по изгодно???От Италия много не ми се ще...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от t0sh » 30 Авг 2006, 10:53

от Германия по принцип ще ти излезе по-скъпо вероятно, но и доста по-читаво също вероятно :)

разгледай мобиле.де после си добави митата (мобиле.бг има калкулатор) както и грубо 500 евро за докарване но може и повече зависи откъде ;)
пример:
320-ка митото и е около 2800 лева плюс 1000 кинта докарване станаха 3800 отгоре, и самата кола зависи каква вече, примерно 6000 лева читава и зависи от годините - ей ти 9600. и добави такси за регистрации, консумативи, застраховки ... но това е варианта който аз предпочетох, няма да изреждам предимства че вече и така се повтарям разрови малко форума :) (равни пътища, хубав бензин, сериозни годишни прегледи и т.н.)

от .бг има бая да търсиш докато намериш читава (1/30?) , и тя няма да е евтина ако е поддържана добре, но ще си струва парите ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nqkoisi » 30 Авг 2006, 11:15

да не мислите че немеца го ебе за неква си кола на 10 година да ама не кара колкото може и не го ебе кво се чупи на колата тея сичките боклуци по автокъщите от каде мислите че идват от Зимбабве? дето купиш си кола и после дадеш още толкова за ремонти ако не и повече виждал съм кво се прави по автокъщите че сичко се ремонтира с подръчни матеряли тиксо,силикон, лепило и др. колкото да се замаже положението и да се продаде после той коийто я купи си бие главата за кво мислихте че толкова паднаха цените на колите има 320-ки по 5-6 хил. лв тва нормално ли секи който си подържа колата знае колко разходи има и дали му струва колата 5-6 хил лв реалната цена на една 320 добре подържана и запазена е наи - малко 10 -11 хил лв. но заради е тея мушмуроци от автокъщите никога неможем си продадем колата за толкова кат кажеш на някой 9 хил лв. и той ти вик луд ли си а на теб ти се виждат малко като направиш сметка колко си налял в колата маи- много се отплеснах сеа по темата :) мога да ви кажа че тука във форума има много момчето които си подържат колите много повече от който и да е било немец австриец и къвто и ще да е така че моя съвет от БГ но не нов внос от авто къщи и подобни а от човек който си я карал тука и както колегата по-нагоре каза най-добре ако намериш някоя от форума че тука са ентусиастите :)

ай наздраве :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от t0sh » 30 Авг 2006, 11:55

по темата само ще ти кажа, моята като я гледах - че е имала удари е имала, но леки, и абсолютно _всичко_ беше сменено и правено с оригинални бмв части, и според огледа - с нови такива.
въпрос на хора, сигурно има и такива които лепят с тиксо и там, само че според мен там такива хора се срещат значително по-рядко отколкото тук ;)

отделно ето ти един пример, тук като я поддържаш добре какво, да не би да планираш над дупките? то всеки ги избягва но съм убеден че ако не пъплиш с 40 и ти влизаш в поне 2-3 дневно. И после като я продаваш да не би да смениш всичко което се е износило покрай тея трусове??

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nqkoisi » 30 Авг 2006, 16:25

там като няма дупки да не мислиш че не се троши да не мислиш че немеца сменя маслото на 10 000 км сменя ама друг път кара докато може и после на боклука за тва ги вкарват тука такива ги зимат за по 1000 евро тва е положението има верно читави но са голяма рядкост а да тръгнеш да обикаляш германия за свестна кола смятам малко нанагорница ша ти излезе за тва най разумния вариант е от БГ подържана кола личи си отдалече коя е гледана с любов и коя експлоатирана зверски

да не се заблуждаваме на по 10 години са ни колите а тва си е бая време за квато и да е било кола

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от t0sh » 31 Авг 2006, 18:36

nqkoisi написа:там като няма дупки да не мислиш че не се троши да не мислиш че немеца сменя маслото на 10 000 км сменя ама друг път кара докато може и после на боклука за тва ги вкарват тука такива ги зимат за по 1000 евро тва е положението има верно читави но са голяма рядкост а да тръгнеш да обикаляш германия за свестна кола смятам малко нанагорница ша ти излезе за тва най разумния вариант е от БГ подържана кола личи си отдалече коя е гледана с любов и коя експлоатирана зверски

да не се заблуждаваме на по 10 години са ни колите а тва си е бая време за квато и да е било кола

сори, ама ти май говориш наизуст.. да си живял в Германия случайно повечко време за да твърдиш такива неща? защото аз съм живял, и това което казваш са някакви редки изключения. Културата им е съвсем друга, а ти ги изкара хора без пари каращи през просото. Аз за човек докарал кола от Германия на сносна цена огледана и да се оплаква - не съм чул. Евтини ударени е друг въпрос, които ти ги предлагат ТУКА!!!
Включително и аз съм много доволен въпреки че ми излезе повечко.
А ти да си чул за някой да е ходил дотам да си вземе на изглед читава кола на нормална цена и да се е оплакал??

ентусиаст
Аватар

...

Мнение от Angel_Georgiev » 03 Сеп 2006, 0:54

Прев е колегата, в Германия и в Швейцария много държат на качествената поддръжка!!!

Следваща

Назад към E36