Корекция на дюзи+ ...майстори
Модератор: Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- khaled
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5 4.0д
Корекция на дюзи+ ...майстори
Пишман станах от майстори вече в тоя град. Дадох около 700лв вече, а проблема си остава. Белята беше в подскачане на джипката, когато съм на директна без газ.Компютъра ми показа 2 дюзи с голяма корекция, свалих ги и ги закарах на ремонт. След това проблема изчезна, но дюзата на 2-ри цилиндър продължава да дава корекция около 6. Айде пак при майстора,този път с колата, при което ми беше казано че 4-та дюза била проблемна. Като я взех майстора вика като покарам корекцията щяла да се оправи(показваше около пак 4.5 на 2-ри) . след зимната екскурзия я замерих и още по зле пак 6. Майстора започна да ми обяснява да не гледам много компютъра щото не било меродавно, той бил проверил отново тази дюза после вика че може да е от друг цилиндър, после пък можело да е от двигателя и т.н. Аз се натоварих и през уикенда размених 1-ва и 2-ра дюза. В следствие същата корекция се прехвърли на 1-ви цилиндър.
Въпроса ми е може ли наистина да не е проблема в тази дюза?
всички други дюзи са с корекция от 0 до -2.
Въпроса ми е може ли наистина да не е проблема в тази дюза?
всички други дюзи са с корекция от 0 до -2.
- DiGital
- младши ентусиаст
-
- Кара: на пълна газ
- Мечтае да кара: MB SLS AMG
Re: Корекция на дюзи+ ...майстори
Ако е повече от +3 нещо нее наред. По-добре на друго място занеси, явно тоя наизуст ги поправя без апаратура.
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)
Щом проблема се е прехвърлил на 1-ви цилиндър като си разменил дюзите, няма какво да се чудиш и смени дюзата преди да е станало късно 

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
или за най сигурно отскочи до добрич при Илко да ти реши проблема
Барай шишарката Минкеее ....
Koлко струва една нова и качествена дюза и откъде може да се купи... 

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

http://bmwfans.info/parts/catalog/E83/SAV/Europe/X3_3.0d-M57N/LHD/N/2004/january/browse/fuel_preparation_system/high_pressure_accumulator_injector_line/
No 8 на схемата - 5 стотака, егати... Сигурно се намират и втора употреба?
Excellent! Steven is my name!
- furiozo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535i, S500
И аз имах проблем с дюзите, и преди да ге сменям реших да видя как ще е да се ремонтират. Там където си правех джипката ( и съм изключително доволен ) ги направиха идеални и дадоха гаранция. Сервиза е БОШ Юве Брадърс на Симеоновско, горещо го препоръчвам.
furiozo написа:И аз имах проблем с дюзите, и преди да ге сменям реших да видя как ще е да се ремонтират. Там където си правех джипката ( и съм изключително доволен ) ги направиха идеални и дадоха гаранция. Сервиза е БОШ Юве Брадърс на Симеоновско, горещо го препоръчвам.
Дадоха ли ти разпечатка с корекциите/параметрите от преди това и след ремонта?
Ако не са, а предполагам, че не са, защото нямат стенд за тестване, то просто са подменили старите части и се надяват всичко да работи около нормите.
Иначе тази дюза не струва 5 стотака, а малко повече. И цената не е за нова, а за рециклирана такава:
Номенклатурен номер : 13537794334
Описание : AT-ИНЖЕКТОР
Ед.цена (с ДДС) : 787.13 BGN
Има наличност
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
На моята нали ги чистих и ги сваляхме, сменяхме някакви пръстенчета там и ги замервахме после всичките бяха в нормата! Довечера като пия кафе с моя майстор ще го питам точно какви бяха границите и моите колко работеха! Иначе се съмнявахме в дюзата на 6-ти цилиндър и бяхме взели една 2-ра ръка за проба, масово вървят към 160-180лв!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
Ако ги е тествал твоя майстор, то е тествал само обратното гориво, което е една много малка част от тестване на една дюза. Ама много малка част.
furiozo написа:И аз имах проблем с дюзите, и преди да ге сменям реших да видя как ще е да се ремонтират. Там където си правех джипката ( и съм изключително доволен ) ги направиха идеални и дадоха гаранция. Сервиза е БОШ Юве Брадърс на Симеоновско, горещо го препоръчвам.
тук малко реклама направи

- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
kokoko написа:furiozo написа:И аз имах проблем с дюзите, и преди да ге сменям реших да видя как ще е да се ремонтират. Там където си правех джипката ( и съм изключително доволен ) ги направиха идеални и дадоха гаранция. Сервиза е БОШ Юве Брадърс на Симеоновско, горещо го препоръчвам.
тук малко реклама направиаз пък изобщо не съм доволем от тях и повече там НЕ
Това за мен не е преднамерена реклама,нещо нормално за всеки един форум,е да споделяме от кой майстор/сервиз сме доволни или недоволни...

gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- furiozo
- младши ентусиаст
-
JTD написа:furiozo написа:И аз имах проблем с дюзите, и преди да ге сменям реших да видя как ще е да се ремонтират. Там където си правех джипката ( и съм изключително доволен ) ги направиха идеални и дадоха гаранция. Сервиза е БОШ Юве Брадърс на Симеоновско, горещо го препоръчвам.
Ако не са, а предполагам, че не са, защото нямат стенд за тестване, то просто са подменили старите части и се надяват всичко да работи около нормите.
Имат, защото ми показаха стойностите преди и след

furiozo написа:JTD написа:furiozo написа:И аз имах проблем с дюзите, и преди да ге сменям реших да видя как ще е да се ремонтират. Там където си правех джипката ( и съм изключително доволен ) ги направиха идеални и дадоха гаранция. Сервиза е БОШ Юве Брадърс на Симеоновско, горещо го препоръчвам.
Имат, защото ми показаха стойностите преди и следЗа рекламата - не съм рекламно лице, а човек споделящ опит, обиколил доста места с различни типове коли и този сервиз оправдава очакванията ми от не малко време вече
На 99.99% съм сигурен, че са ти показали количество на обратното гориво, което може да се измери с най-обикновени спринцивки.
Разпечатката, която ти показаха с характеристиките беше ли 3 страници?
- furiozo
- младши ентусиаст
-
не помня вече, беше отдавна, а и джипа не е при мен
там където преди имаше отклонения и т.н след това нямаше. това им се видя на техниката, с която измерват нещата. Никой не задължавам да ходи при тях, казвам моите впечатления, а съм карал доста сериозни ( и от Х5 по сериозни ) автомобили и хора там и са оставали доволни и колите след това са екстра. Ако не ви се нрави идеята за място, където правят нещата добре срещу съответната сума, ходете където знаете
Поздрави

Поздрави
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2