Трансплантация от 2.0д на 3.0д
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30,е46,е60
- Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
- Детайли за колата: лимузинкa
Трансплантация от 2.0д на 3.0д
Намерих една морга където е пълна със 330 и 530 дизели а 2.0д ми е много муден модел та от доста време насам искам да направя нещо такова а в тази морга ми дават гаранция за двигателя ако не излезе сполучлив ще ми го сменят с друг,трансплантацията ще си я правя сам правил съм доста до момента и продължавам да правя но не съм правил на този модел та какво ще ми е нужно от моргата от колата която ще е донор за да завърша трансплантацията без проблеми че като взимам двигателя да взема всичко наведнаж.
Пасва ли кутия от 2.0д на 3.0д или единствената разлика е че 3.0 е с 6 скорости?
Според мен е нужно:
Двигател с инсталацията и скоростна кутия
Километраж с контактен ключ
радиатори кулер
помпа в резервоар
за момента не се сещам за друго
Какви препятсвия ще срещна при трансплантацията и как да ги избегна
Пасва ли кутия от 2.0д на 3.0д или единствената разлика е че 3.0 е с 6 скорости?
Според мен е нужно:
Двигател с инсталацията и скоростна кутия
Километраж с контактен ключ
радиатори кулер
помпа в резервоар
за момента не се сещам за друго
Какви препятсвия ще срещна при трансплантацията и как да ги избегна
- ivo752
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60,530Д
- Мечтае да кара: влака
Re: Трансплантация от 2.0д на 3.0д
според мен най-малкото което ще ти е необходимо още са: диф с полуоски,дискове с апарати(все пак трябва да може и да спира),не съм сигурен само за кардана,за тва се сещам в момента 

- tosh
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW F36 420xD GC, E90 320d
- Мечтае да кара: изтребител F16 но ще се задоволя с F36 (за сега)
- Детайли за колата: Сега се радвам на G11 740d XDrive LCI
Простете лаическия ми коментар ама цялата тая хамалогия плюс разходите за смяна на доста части освен двигателя ме навежда на мисълта, че е по-добре да си продадеш 320ката и да си купиш 330ка, разбира се освен ако този проект го правиш за удоволствие. Успех с начинанието все пак, и не забравяй да направиш много снимки за DIY 

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
и аз се бях замислил за такова нещо и не съм се отказал защото кмпакт 330д няма, и инфото което съм натрупал е следното:
мотор, инсталация,радиатор,кулер,турбопътища(това е ясно),скорости,кардан,диф,полуоски, спирачки, мисля че пружините отпред са различни защото мотора е по-тежък и колата може да клекни.
Общо взето има смисъл ако вземеш кола донор на добра цена, най-малкото е проблема с инсталацията и екстрите, защото ако мениш цялата инсталация и колата която ползваш за части няма дадена екстра а твоята я е имала, се почва с едно комбиниране на кабели и филма става, но какво обяснявам щом си се занимавал знаеш за какво иде реч
мотор, инсталация,радиатор,кулер,турбопътища(това е ясно),скорости,кардан,диф,полуоски, спирачки, мисля че пружините отпред са различни защото мотора е по-тежък и колата може да клекни.
Общо взето има смисъл ако вземеш кола донор на добра цена, най-малкото е проблема с инсталацията и екстрите, защото ако мениш цялата инсталация и колата която ползваш за части няма дадена екстра а твоята я е имала, се почва с едно комбиниране на кабели и филма става, но какво обяснявам щом си се занимавал знаеш за какво иде реч
iv4o9999 написа:и аз се бях замислил за такова нещо и не съм се отказал защото кмпакт 330д няма, и инфото което съм натрупал е следното:
Оригинално няма, но реално има. Радиатор може и да не се сменя. Кулера е абсолютно излишно защото са еднакви. От към окачване ако си с МТ също не се сменя. Инсталацията на мотора е съвсем отделна от общата инсталация на автомобила, така че няма проблеми с екстрите.
И аз мислех за тази трансплантация 320td->330td, но все повече се замислям за една по интересна и ефектна интервенция към Bi-Turbo от 123d.
- iv4o9999
- ентусиаст
-
това наистина би било интересно, и би ме интересувало
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
iv4o9999 написа:това наистина би било интересно, и би ме интересувало
Само дето този мотор те така не се намира и цената не му е особено приятна...2 турбини - 2 тръна в ****...
Ако нямате ваш мотор или мнооого на далавера - по-добре си продайте вашата и вземете друга - изключение на компакта,който просто е осъкатен откъм двигатели (освен визия

Разликата 2.0д и 3.0д на коли с еднакви екстри е точно колкото един мотор 3.0д
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- iv4o9999
- ентусиаст
-
аааа за компакта или хубаво или нищо
, именно поради тази причина (цената ) съм привърженик на колите донори, а не само отделни части, които в един момент или не стига нещо, или липсва или не работи, така поне имаш комплекта сваляш и местиш, разбира се риска от не работещи възли остава, както и нуждата от нещо допълнително особено ако двете коли са различни модели.

Изобщо не говоря за смяна на цял мотор. Става въпрос за двата тръна 

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
stilko написа:Изобщо не говоря за смяна на цял мотор. Става въпрос за двата тръна
Между другото,наскоро чух от познати,че са направили 3.0д с 2 турбини от 335

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
10 мнения
• Страница 1 от 1