М20Б20 строук

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: kolite da se 4upqt
Мечтае да кара: E30 s izgled kum zvesdite(kabrio)mai mu vikat :D
Детайли за колата: E30 s dve porti namru6tena usmivka na farovete s lupi i kunec :)

М20Б20 строук

Мнение от Egoist » 13 Фев 2013, 19:53

колеги понеже търсих но неможах да намеря точно каквото ми е нужно като информация затова реших да попитам тук и евентуално като го правя да събера снимнов матерял за следващите след мен ентусиасти :)
Та по темата имам м20б20 и понеже по документи ще ми е редовна колата а освен това имам и едно по интересно валче и плетена генерация освен това главата ми е портната и полирана та идеята първоначално беше да стане и с вал и бутала от м20б23 но наскоро дочух че имало някакъв варянт с бутала от м52 и вал от 2,4 тд, но големия въпросителен е какво точно се прави сега и дали някои които го е правил или поне има някаква информация ще я сподели и да видим какво точно ще се получи от цялата тая галимация имам идея да му сложа и всмукатели с дросел от б25 понеже доколкото знам са по големи и общо взето приемам всякакви съвети с изключение на съвета слагаи м50 и от сорта искам да си запазя документите на колата и освен това съм си мераклия на м20 та приемам идеите какво може да се получи :)
всеки истински ентусиаст рано или къснно прави двигателя на мармалад :)

Аватар
Кара: Фиат 126р
Мечтае да кара: Шкода Фабия

Re: М20Б20 строук

Мнение от zlatko_baretata » 13 Фев 2013, 20:02

Аз се отказвам да влизам във форума една седмица напред поне.
Изображение

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 13 Фев 2013, 20:09

Пийте си редовно хапчетата!
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 13 Фев 2013, 20:16

Що бре идеята не е лоша стига да знае какво прави изобщо... а ако знаеше нямаше да пита такива въпроси а да го е направил :mhihi:

Готови рецепти хвърляш това и това няма и никой няма да ти каже наготово, трябва малко да си размърдаш мозъка :winky: И приготви още парички освен за нови лагери и сегменти щото винаги излиза нещо непредвидено. Каквото те интересува по буталата го пише в каталога на mahle. Като си отвориш мотора ще измериш горивната камера и недохода - тия неща като ги имаш можеш да сметнеш каквото ще се получи ;)
Успех :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: E30 s dve porti namru6tena usmivka na farovete s lupi i kunec :)

Мнение от Egoist » 13 Фев 2013, 20:49

както казах по нагоре идеята беше да стане б23 но след като купих един хубав ревизиран м20б23 с нови бутала лагери и сегменти се оказа първо че не е б23 а само блока е б23 в което няма нищо лошо освен това че не ми върши работа както и да е намерих от друго място б23 карантии но се оказаха ремонтни бутала след мерене на моя блок се оказа че износванията му са много малки и не заслужава да бъде шлаифан затова почнах с търсенето на неремонтни бутала и намерих но в последствие ми подхвърлиха идеята за това което съм написал по лошото е че тамън си събрах мотора и го сложих и не ми се сваля пак само заради меренето затова и реших да питам с надеждата някои да даде поне малко информация :)

Аватар

Мнение от zlatko_baretata » 13 Фев 2013, 22:01

Ае първо питай тоя, дето ти я "подхвърлил" тая идея как се комбинират 4-тири клапанови бутала с 2-ву клапанна глава?
После го питай, с тия М52 бутала със сгъстяване -Х спрямо тая глава и с тоя вал от ТД какъв недоход от 5+ мм. ще се получи и как ще компенсира?

П.С. Спрете да се бодете, както казва един модератор тук. :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 13 Фев 2013, 22:42

Такива бутала има в мойто турбинирано м20б23 на 1 бар от лятото на 2012г Твърдя че тоя тоя сетъп е моя измишльотина .Не е много по темата със строука за което се извинявам на колегата пуснал темата.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Аватар

Мнение от zlatko_baretata » 13 Фев 2013, 23:03

Айде малко цифри.

Бутала 80 мм.
Колянов вал 81 мм.
Бутала М52Б20 с КН 31.1
Недоход спрямо височината на блока - 3.85 мм. :!: Ако се ползват биели 130 мм. Ако се ползват биели 135 мм. ще има свръх ход от 1.15 мм., който няма как да се компенсира.
При недоход какво следва? Стържене на блока с 3.85 мм.? :mhihi: ОК, ама тогава сгъстяването отново е Х, защото М52 буталата са с различно чело в сравнение с М20 буталата (които пък са различни за всичките модификации на М20).
И цялата тая простотия за какво? Вал 81 мм. + бутала 80 мм. дават обем 2441 см/2. Даже не е 2.5, който е с обем 2492 см/2.

Аз съм дотук, който иска да продължава със "строукър"-а. :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio

Мнение от UBAH5 » 13 Фев 2013, 23:08

^ Е ама номерата на блока с тези в талона ще съвпаднат :mhihi:
Изображение
When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 13 Фев 2013, 23:11

Недей забравя обаче че туй дето го изброяваш с м52 бутала идва бая разлика в теглото надолу :idea:
Аз няма какво да споря и да доказвам на никой.Мойта кола си върви а който иска да пробва отваря мери и преценява кое как и какво.
Който неще не прави нищо.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

Аватар

Мнение от zlatko_baretata » 13 Фев 2013, 23:20

Йори, ти някога чувал ли си за баланс на коляно-мотовилков механизъм? И че това нещо се изчислява?
Ама и на мен не ми се спори.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Egoist » 13 Фев 2013, 23:30

в краина сметка си оставам на варянта карантии от б23 с неремонтни бутала на 79,98 демек някои ако има да предлага офертата на лично :D :D :D :D

Аватар

Мнение от zlatko_baretata » 13 Фев 2013, 23:39

Успех с тия бутала. Немат живи роднини.
В крайна сметка, май ще си останеш с карантии от Б20. :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 13 Фев 2013, 23:40

zlatko_baretata написа:Йори, ти някога чувал ли си за баланс на коляно-мотовилков механизъм? И че това нещо се изчислява?

Тц.Не съм ..ама и тия от висеко и те не са чували явно та продължават да ги правят буталата по леки.А тия драгаджии дето карат с тях и те не са чували ама аз не разбирам от тея тънкости така че и аз съм дотук.

Аватар

Мнение от zlatko_baretata » 13 Фев 2013, 23:46

Jordana написа:
zlatko_baretata написа:Йори, ти някога чувал ли си за баланс на коляно-мотовилков механизъм? И че това нещо се изчислява?

Тц.Не съм ..ама и тия от висеко и те не са чували явно та продължават да ги правят буталата по леки.А тия драгаджии дето карат с тях и те не са чували ама аз не разбирам от тея тънкости така че и аз съм дотук.

Те освен бутала, предлагат и биели, ама ти ако искаш може и само сегменти да смениш. :mhihi:
А, другото е, че кат тръгнеш да сравняваш НАСРАН хАмерикански тюнинг с оригинални немски части, значи всички сме дотук. :winky:
Изображение

Назад към E30