Проблем с вратата

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Проблем с вратата

Мнение от unikalen88 » 13 Фев 2013, 18:34

Здравеите колеги.Първо да кажа че търсих тема подобна на моята но ненамерих.днес отварям вратата и се чува пукане.става въпрос за е46 седан преди феиса.след пукането установих че вратата не остава отворена а тръгва да се затваря.Според мен е заминал механизма които държи вратата отворена.Въпроса ми е имали ли сте подобен проблем и как се деиства.като ми устане време ще разглобя да видя как се сменя,ако се сменя.Но дотогава сън неме хваща.Ако някои случаино има и продава да драсне един лис.Става въпрос за шофиорската врата.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
Мечтае да кара: new BMW

Re: Проблем с вратата

Мнение от BAHKATA_TDI » 13 Фев 2013, 19:27

Аз съм със същият проблем. При последната "вятърна буря" слизаме с жена ми и не задържахме вратите и дотам, чу се едно "прассс" и се опраси ;)

По принцип проблема ако се не лъжа е в червеният детайл на снимката долу.
Изображение

ще следя темата за евентоялно решение.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от unikalen88 » 13 Фев 2013, 21:45

това не го разбирам добре от графиката,но решението или да се намери подходящ матерял да се направи това което прилича на скоба,или от морга.Мисля че няма да е скъпо.мНОГО КОЛЕГИ ПРОДАВАТ Е46 -ЦИ НА ЧАСТИ,ДА СЕ ВКЮЧИ НЯКОИ С ОФЕРТА
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от unikalen88 » 17 Фев 2013, 9:58

Наистина проблема беше от тази скоба оградена в червено по0горе.взех от колега от форума за 10 лева цял механизъм и сега е като нова.смяната става като се свали гумичката има 2 болта за вратата незнам как се водят-звезди мисля са.другия болт към купето е малко спецефичен -но камък от гедоре номер 8 пасва идеално,механизма се издърпва през вратата и се сменя новия ,всичко по обратния ред и-за 10 минути работа си е като нова :yes:
Изображение

Назад към E46