Голям борд- конверсия
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
Re: Голям борд- конверсия
ами отзад на стойката, която е за радиото и управлението на климата, при дупката, където влиза пина на самото радиото
http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... p?t=864886
най-отдолу има снимка
http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... p?t=864886
най-отдолу има снимка
- BMWACSCHNITZER
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 328i cabrio
- Мечтае да кара: E24 M6
Еи колега,златен си!!!Ако някои ден наминеш през филибето имаш 5 бири от мен!

Колеги в момента съм със средния борд и ще минавам към големия - та за двете букси разбрах , но за гонга не ми е ясно. Той отделено ли трябва да се взима или щом колата ми е с борд значи си имам гонг и трябва и той да се превърже ?
Не ми е ясно тоя гонг каква роля играе изобщо

- clarcky
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 e36 328i Тouring
- Мечтае да кара: e36 ///M3
don_gori написа:Колеги в момента съм със средния борд и ще минавам към големия - та за двете букси разбрах , но за гонга не ми е ясно. Той отделено ли трябва да се взима или щом колата ми е с борд значи си имам гонг и трябва и той да се превърже ?
На някой средни бордове гонга си е вграден в тях (в моя случай беше така). Ролята на гонга е да ти пиука като падне под +3градуса,на кръгал час и ако настроиш лимит на скороста

Как да разбера дали гонга ми е вграден и дали ще трябва да си търся друг като монтирам големия борд вече ?
- Badr Hari
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 м52б20 купе
- Мечтае да кара: e46 m3 csl
Махни кората над педалите ако е там ок, ако ли не си има място което трябва да изрежеш на самата кора и да го поставиш там. След като го свържеш първо разбира се.
BMW - The Ultimate Driving Machine
- clarcky
- младши ентусиаст
-
don_gori написа:Как да разбера дали гонга ми е вграден и дали ще трябва да си търся друг като монтирам големия борд вече ?
Можеш да провериш на кората при шофьора (тази над педалите) дали имаш такава решетка като на говорител.Там седи оригнално гонга,ако кората е цяла,без никъде да виждаш колонка,най-вероятно гонга ти е в самият борд.
Колегата горе ме изпревари

- Badr Hari
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 м52б20 купе
- Мечтае да кара: e46 m3 csl
Щом не си го чувал до сега, вероятно нямаш гонг колега.
BMW - The Ultimate Driving Machine
Моя малкия борд си има звуково известяване , но мисля , че се чува от самия борд и говорителя е точно вътре в него, защото не си спомням да съм виждал подобно нещо на кората над педалите.
Ето го моя борд

А ще има ли проблем ако на първо време гонга не се вържеа и просто без него няма да има звук голeмия борд?
Ето го моя борд

А ще има ли проблем ако на първо време гонга не се вържеа и просто без него няма да има звук голeмия борд?
- clarcky
- младши ентусиаст
-
Няма проблем,познавам доста хора който си сложиха борд,и не си вързаха нарочно гонг-а. Всичко по борда ще си работи просто няма да ти пиука.
- bir40o0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G31
- Мечтае да кара: F80
- Детайли за колата: BMW G31 530xD
Здравейте колеги. Някой да има идея кой кабел е за рейнджа? От коя на коя букса?
Благодаря предварително.
Благодаря предварително.
Ясно благодаря на всички колеги за помощта , вече ще споделя мнение след като го вържа към колата 

Колеги да ви попитам понеже съм с малкия борд и ще минавам скоро на големия - на черната букса имам 7 кабела и ще е добре ако сигналите им свършат работа , за да не ги прекарвам наново. Но днес ги мерих и не можах да разбера кой за какво е - та снимал съм ги по цветове ако може да споделите кой за какво е и дали ще мога да ползвам сигнала към големия борд
Ето я и снимката

Кафяво-бял знам , че е сигнал от темп датчик , сиво-червения е 12В на габарит (осветлението на бутоните на борда) и кафевия масата, лилаво-белия мисля , че е +12В , но тук вече не съм сигурен
Другите 4 са ми малко неясни та ще се радвам да споделите кой за какво е
Ето я и снимката

Кафяво-бял знам , че е сигнал от темп датчик , сиво-червения е 12В на габарит (осветлението на бутоните на борда) и кафевия масата, лилаво-белия мисля , че е +12В , но тук вече не съм сигурен

Другите 4 са ми малко неясни та ще се радвам да споделите кой за какво е