Катализатор
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
Re: Катализатор
Dimitroff написа:cHaunepucTa написа:гледах колата на канал. От долу при мотора, между колекторите и ауспуха има един "малък" катализатор, след него е тръба и след него пак катализатор и назад е ясно..
Та ... от тоя малкия катализатор се вижда как излизат пари, някъде от горе....може би е спукан и затова се чува тоя гаден шум.
Та...това наистина ли е катализатор, маха ли се или се сменя...ако се махне на негово място какво се слага?
Мисля, че говориш за "меката връзка" - свързващото звено между изпускателния колектор и генерацията.
Ако е скъсана - част от изгорелите газове излизат от нея и .... смърди докато колата работи на място - газовете влизат в купето.
Подменя се, но ти препоръчвам да бъде с добра - просто за да не извършваш същата процедура съвсем скоро!

с тройна оплетка мисля че бяха по-добрите и съответно са по-скъпи, любопитно е че по-късите са по-скъпи
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Точно - с тройна оплетка е най-добре.
С двойна...скоро пак се "къса".
Важно е да се знае, че основният виновник за късане на меката връзка са тампоните на мотора - когато са скъсани или доста омекнали - при палене и гасене на мотора има доста сериозна вибрация, която води до бърза "умора" на меката връзка.
Имайте в предвид, че си е задължително да проверите тампоните на мотора преди смяна на самата мека връзка - ако са зле и смените първо меката връзка я амортизирате многократно повече, което води до по-честа смяна.
С двойна...скоро пак се "къса".
Важно е да се знае, че основният виновник за късане на меката връзка са тампоните на мотора - когато са скъсани или доста омекнали - при палене и гасене на мотора има доста сериозна вибрация, която води до бърза "умора" на меката връзка.
Имайте в предвид, че си е задължително да проверите тампоните на мотора преди смяна на самата мека връзка - ако са зле и смените първо меката връзка я амортизирате многократно повече, което води до по-честа смяна.
- sshtskv
- младши ентусиаст
-
- Кара: Продаде колата
- Мечтае да кара: Бързо, голямо и черно BMW
Някой минал ли е по този път с 325i? Ще се шашнат ли сондите и къде в София да закарам колата да резнат двата катализатора?
За протокола. Предишната ми кола беше 330d. Първото ми нещо, което направих беше да махна катализаторите направо в кошчето. Никакви проблеми! Отпуши се колата, пушек - непроменен, проблем с електроника - никакъв, проблем с еко нормите - никакъв.
За протокола. Предишната ми кола беше 330d. Първото ми нещо, което направих беше да махна катализаторите направо в кошчето. Никакви проблеми! Отпуши се колата, пушек - непроменен, проблем с електроника - никакъв, проблем с еко нормите - никакъв.

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
често започват да дават грешки сондите след катализатора и единия вариант е смяна на софта към евро2
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Ако мине на евро2, няма ли да му спре индикацията на лампата за чек енджина?
- sshtskv
- младши ентусиаст
-
- Кара: Продаде колата
- Мечтае да кара: Бързо, голямо и черно BMW
- slav4o974
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 330XI
Аз попитах съвсем информативно в сервиза на ЕМ комплект на бул. Европа за премахване на катализаторите. Направи ми впечатление че не бяха много в час къде точно са катализаторите и колко на брой са. В крайна сметка ми обявиха цена около 200 лв., като при това не можаха да кажат дали ще имам проблем с чека. Аз лично ще махна моите катализатори при смяната на мотора която ще предприема в най-скоро време. Ако светне чека /което малко ме съмнява/,ще подменя софта на моторния комп.
Здравейте колеги. Някой от вас може ли да ми подскаже какви са признаците на запушен катализатор. Имам проблем с цвета на дима който излиза от ауспуха (по-плътен и бял от обикновено), но от известно време следя нивото на масло и антифриз и не гори нито едно от двете. Приятел ме посъветва да попитам дали не е възможно да е запушен катализатора и от там да идва този проблем. Питам просто информативно иначе съм решил да го махам в скоро време, защото имам чувството, че от известно време колата е леко спъната, а няма друга причина за това.
Колата е 320CI 2000г. Е46.
Колата е 320CI 2000г. Е46.
- stoimenov_1958
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 136к.с.
- Мечтае да кара: х5
Тук се споменава за сервизите на ЕМ комплект 33,но имам много лоши впечатления от тях.Частите некачествени,гаранцията е докато платиш,после ако се върнеш само ще си вдигнеш нервите.Не знам как не са фалирали, сигурно са "перачи".
- LoadBoy
- Потребител
-
- Кара: '01 330d
и аз планирам да махна катализаторите на М57 въпреки,че не са запушени но искам да облекча турбото.все още не съм намерил правилното място за интервенцията обаче.за крафт,ем комплект,палма и т.н. има както добри така и лоши отзиви и май ще чакам още мнения относно на къде да се насоча
Здравейте колеги ,
Аз съм с e46 330D 2002г. 184к.с. и мисля да махна катализаторите просто ще изчкама хората от Extreme tuning да кажат кога ще могат да поемат колата.
Колата веч ее чипната и мисля ,че ще е отпуша доста добре.
Аз съм с e46 330D 2002г. 184к.с. и мисля да махна катализаторите просто ще изчкама хората от Extreme tuning да кажат кога ще могат да поемат колата.
Колата веч ее чипната и мисля ,че ще е отпуша доста добре.
Целувай сега ръка ,защото после ще целуваш ГЪЗ
"Вуйчо ми"
"Вуйчо ми"
- donpatrona
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте колеги, в Пловдив къде ги правят тези работи с катализаторите качествено? (е46 2000г. 320D 136 коня M47 мотор)
Здравейте ,
Махнах си катализаторите при Extreme Tuning и съм супер довлен колата върви доста по-добре турбината се чува по яко. За старите 3ри катализатора взех 220лв. ( оказаха се ,че двата малки не са керамични ) .
Махнах си катализаторите при Extreme Tuning и съм супер довлен колата върви доста по-добре турбината се чува по яко. За старите 3ри катализатора взех 220лв. ( оказаха се ,че двата малки не са керамични ) .
Целувай сега ръка ,защото после ще целуваш ГЪЗ
"Вуйчо ми"
"Вуйчо ми"
- cufto_92
- Потребител
-
- Кара: E46 coupe
- Мечтае да кара: E92-M3
Проблем след сваляне на катализатора
Здравеите колеги имам 318ци н40б20 143кс. свалих катализатора и след около 500-600 км ми свштна чека на диагностиката ми показва че е от него проблема има ли как да го реша без да слагам катализатор. БЛАГОДАРЯ
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Re: Проблем след сваляне на катализатора
cufto_92 написа:Здравеите колеги имам 318ци н40б20 143кс. свалих катализатора и след около 500-600 км ми свштна чека на диагностиката ми показва че е от него проблема има ли как да го реша без да слагам катализатор. БЛАГОДАРЯ
Най безобидният е, софтуерно да минеш на евростандарт 2.