Носачи със сменяеми шарнири.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: Носачи със сменяеми шарнири.

Мнение от oci » 14 Апр 2010, 14:55

gocho_ написа:
oci написа:
BiTurbo написа:Абе къв е проблема да се сменят само шарнирите на оригиналните носачи като при Е36 ??? Кво значи носачи със сменяеми шарнири, на оригиналните носачи кво им е несменяемото при шарнирите, с преса не става ли ? Аз на Е36цата смених 2та шарнира и вече 40 000км няма проблем (е вено 30 000 са в Германия :P ).

Виждам имаш доста мнения пък се изказваш не подготвен.
Носача на е46 няма нищо общо с този на е36 по простата причина, че е алуминиев и шарнира е отлят заедно с носача :shock: и само преса както е при 36 няма да стане освен ако с шарнира не излезе и част от носача.
Иначе разлика почти няма :mhihi:
Смисъла на тази тема се измества и пак се връщаме на старата за рециклиране на носачите.

Да искам да да ми покажеш оригинален носач ... и някой инжИнер да ми обясни тая гумичка дет е кат гарнитурка до каква степен омекотява.
Аз нямам много мнения като колегата , но преди дни носих 1 носач за рециклиране и баш на преса ги вади майстора и малко с чука и 1 дърво :D (на струга се закача само болта с кожуха - не целия носач :mhihi: )
п.с.: дано мнение да не звучи враждебно - просто различни виждания за нещата и различни мнения :yes:

Е добре сега защо се ядосваш нали не мислиш, че немците в следващия модел на трета серия ей така за няма нищо са си сложили там въпросната гума да може по лесно да се разбиват носачите :shock:
Много ясно, че върши работа и е доста по дебела от една гарнитурка и по някакъв начин прави по мека предницата при преодоляване на неравности по пътя и е за конфорт иначе щяха да направят носачите да стават от е36 и тогава и шарнира щеше да е същия.
Все пак там са инжинери а не като тук български пишман майстори и после чука и дъвото е на това му викам инженерска мисъл :banghead: както ти се изрази.
Не се заяждам просто изказвам мнение.

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 14 Апр 2010, 16:32

....ами точно щото са инженерни мозъци са решили - как сега да вдигна приходите от резервни части на концерна? ми много просто- правим това капсуловано, онова неразглобяемо- да се сменя повече желязо наведнъж- и готово! вместо един шарнир (на всички им е ясно че шернири се сменят- дори и в Германия и Англия)- продаваме директно цял носач!
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320d 2000г.

Мнение от gocho_ » 14 Апр 2010, 16:40

Ам ,да ....
просто на тия трябва малко повече груба сила да се демонтира и монтира наново...
иначе пак същтото си става :D
:duel:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 14 Апр 2010, 16:43

и кат съм с мнооо мнения та кво, не моем се изкажем неподготвен ли :mhihi:

Питах, щото наистина Е46 не я познавам като кола, виж Е36цата е друго нещо :mhihi: Нямах идея, че е капсуловано, просто понеже виждам, че по Германия си се продават шарнири отделно за Е46 и къс и дълсг и се зачудих просто.

П.С. Гледам при Е46 в РЕАЛОЕМа има разлика в носачите на моделите до 07.99 и след това, двата носача ми се виждат различни. И на двата ли са несменяеми шарнирите или на единия може?

ей за тва говоря, номер 5 пише, че се слага до 07.99, после идва номер 6
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=31&fg=05

П.С. От самата картинка просто не виждам тоя шарнир как е капсулован, ама понеже не съм виждал и не споря, щом казвате, че не стааа не стаа :wave:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D
Мечтае да кара: м5
Детайли за колата: черна печка

Мнение от kunaa » 06 Яну 2013, 16:18

Колеги да поразбутаме малко темата че вече 2-ри зимен сън спи.И така нека колегите ползвали носачи със сменяеми шарнири да си включат в темата и да споделят мнение :wave:
Алкохол ДА шофьорлък НЕ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: сред идиоти.
Мечтае да кара: e31 850csi

Мнение от skipper » 06 Яну 2013, 17:07

Колеги някой има ли опит с носачите предосавяне от тази фирм ? До колкото разбрах били немски ATEC и в Ауди форума и този на Алфа Ромео ги хвалят :paranoid:
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d 99'

Мнение от mitev85 » 07 Яну 2013, 14:53

Аз миналата година смених десния с мейле.. минал съм към 30 000 км но може би 20 000 ся в чужбина... и все още е здрав. Сега като прочетох темата не можах да разбера тея носачи на мейле.. и двата шарнира ли може да се сменят или отново само късия?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kunaa » 07 Яну 2013, 15:24

И дългия се сменя колега.Колеги от форума ги продават по около 38-40лв мисля че бяха
Алкохол ДА шофьорлък НЕ

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 07 Яну 2013, 15:35

При носачите на Мейле и двата шарнира са сменяеми. Миналата година един приятел си смени единия носач и го разгледах добре - и двата могат да се сменят.
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kunaa » 31 Яну 2013, 20:00

Май тези носачи не са навлезли масово в нашите е46-ци.
Алкохол ДА шофьорлък НЕ

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mitev85 » 31 Яну 2013, 20:50

Най изгодно излиза с мейлето мисля, рециклирането също не е лош вариант но ако има кой да ти го напраши като хората, в моя край нямаше кой и сложих мейле, от тук нататък ... само шарнири.. 30-40 лв е поносима цена :yes:
Изображение

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: BMW 750Li

Мнение от xeforce3 » 31 Яну 2013, 22:31

Здравейте,
Аз карам с мейле със сменяем шарнир и за сега съм изминал 10000км от както съм ги сменил не са се разтропали. Единствената разлика с оригиналните който бяха разбити е че всякаш стана по твърда возията (а може и да си втълпявам).
Поздрави,
Михаил

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mitev85 » 31 Яну 2013, 22:39

xeforce3 написа:Здравейте,
Аз карам с мейле със сменяем шарнир и за сега съм изминал 10000км от както съм ги сменил не са се разтропали. Единствената разлика с оригиналните който бяха разбити е че всякаш стана по твърда возията (а може и да си втълпявам).
Поздрави,
Михаил

Колега ако си сменил и тампоните на носачите с такива на мейле е станала по твърда... те са една идея по твърди от останалите :yes:
Изображение

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: BMW 750Li

Мнение от xeforce3 » 02 Фев 2013, 17:05

Здравейте,
Да и тампоните на носачите смених, всичко комплект и колата стана с по-твърда возия. Но за сега не се е разтропала.
Поздрави,
Михаил

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
Мечтае да кара: BMW

Мнение от русиабн » 04 Фев 2013, 23:10

Незнам дали тука му е мястото, но първо място искам да кажа,че това със сменяемите шарнири на носачите на мейле е готин вариянт, но лично аз се учудих, като онзи ден разгелждах английския ибей, и съвсем случайно срещнах носачи комплект със тампоните мисля, че на някаква английска фирма, като с доставката до БГ излизат 200лв за двете страни т.е. колкото рециклирането :kuku: Да не би англичаните да не могат да правят части :mhihi: :?: Съжалявам само че не се сещам за марката :banghead:
ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !
Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46