330 XD проблем - тресе при определена скорост

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 466,5 см3 на цилиндър
Мечтае да кара: Нормално

Re: 330 XD проблем - тресе при определена скорост

Мнение от don't be » 13 Дек 2012, 0:47

Разбрах , мерси :yes: . Но лично за мен електрония блокаж (чрез спирачка) е почти никаккъв на единия ми мерцедес е такъв и полза почти няма . Карам и 4 матик на 124 . Шпер със 100заключване до 25км/ч , после на 20 % , и блокировка на раздатката , непомня колко към колко , само предния му диф е отворен . Айде спирам , да не спамя повече в на човека темата.
За милиони-няма закони.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d,Peugeot 407SW
Мечтае да кара: BMW E61

Мнение от NicKo_8 » 16 Дек 2012, 13:12

Дано колегата няма нищо напротив, че му пиша в темата, но и при мен се появиха ситни вибрации в волана на около 110км/ч.Сложих 4бр. нови зимни гуми (Lassa) с 4бр. обикновенни джанти, от тези алуминиевите и започнаха вибрациите.Ходих в сервиза да прегледа гумите за изкривяване или баланс и се оказа, че едната джанта има странично биене,което се виждаше и на око.Закарах ги да ги изправят.Изправиха ги,но проблема остана.Майстора каза, ако продължи проблема, да ида ми погледне дали и задните не искат изправяне.Възможно ли е ако и задните са криви,да се усещат вибрации в волана?На какво друго може да се дължат тези вибрации.С летите джанти нямах проблем.Направо така да ме е яд, дадох една кофа пари за нови гуми и да ми тресе волана,все едно карам някое фордче с гуми втора упoтреба от някой пазар...
The Power of Dreams!

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 16 Дек 2012, 16:28

Като викаш, че си дал една торба пари за нови гуми, което с "Ласа" няма как да се получи, защо не си проверил джантите предварително дали някоя не се нуждае от изправяне?
Между другото страничното биене на джанта се оправя много трудно.
А и като слагаш нови гуми, то те са минали през баланс. Как така като ги слагаш на колата и след проверката има очевидно биене на една от тях.
Явно си бил при някои мизерници и от това ти идва целия проблем.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от NicKo_8 » 16 Дек 2012, 21:14

Казах кофа, не торба. :D Има разлика.Гумите ми излезнаха 500 лева,което не са много пари,но не са и малко.Това си е една средностатистическа заплата,но това е друга тема на разговор.Страничното биене се забеляза не като слагахме гумите,а след това,когато ходих на проверка след като усетих вибрациите.Просто когато завъртяхме джантите се забелязваше, че едната замята леко.Когато ми монтираха гумите почни не искаха баланс.Бях там и гледах с очите си какво правят момчетата.Не ми е първата колата на която слагам такива гуми в този сервиз и не съм имал проблеми до сега.Тъй, че версията с мизерниците отпада.По скоро си мисля,че изправянето е било неуспешно.
The Power of Dreams!

Потребител
Аватар
Кара: 330XD
Мечтае да кара: малко по-ново
Детайли за колата: Синя е

Мнение от O-Z » 17 Дек 2012, 15:28

Айде пак да драсна,

един колега от форума съвсем доброволно е предложил да ми даде джанти да пробвам. Моите са фабричните, не знам кой модел се водят, но 90% от 330 ките са с такива 17-ки. Пробвам с другите, сменям гумениите и пиша пак. Вече взех да се замислям дали брембото дето взех не е менте и да си е...мамата от там.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от NicKo_8 » 17 Дек 2012, 19:30

Аз днес цял ден съм при гумаджията.Оказа се, че задна лява джанта е крива :kuku: .И наистина доста мяташе.Гумаджията ми твърдеше, че от задна гума също може да вибрира волана.Та последва изправяне.Отново преглед и балансиране на 4-те.Разменяне на местата и тестване заедно с гумаджията. :D За сега уж всичко е 6,но на мен ми се струва,че каточили пай усещам леки вибрации или по-скоро си втълпявам,незнам вече... :kuku: Тези като покарам ще стане ясно.
The Power of Dreams!

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: SR-71 Blackbird

Мнение от MonsteR » 19 Дек 2012, 10:36

OZ пробва ли с другите жанти? По принцип, дисковете са основна причина прис спиране, но има теории че всъщност не се кривят а не се разработват добре, но това са други истории.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от O-Z » 21 Дек 2012, 17:10

Още не съм пробвал. Разминахме се с другото момче. Иначе дисковете са много лесен избор, ама не може да са криви и да тресе само между определени километри, те ще си тресът при всяко натискане на спирачките,,,не съм инженер, ама така мисля. Взех оферта за всички тампони и ми стана лошо, няма да стане на куп явно...обаче колегата дето спомена кардана ме наведе на некви мисли за висящия лагер, та понеделник пак съм карик да го гледам него. Баси историята... :help:

Потребител
Аватар

Мнение от O-Z » 12 Яну 2013, 23:19

Явно няма да разбера от какво беше, защото колата тази сутрин безследно изчезна. Ще чакам някой да я пусне да се продава на части явно. Може да слагате катинара тук. :ranting:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330XI

Мнение от slav4o974 » 13 Яну 2013, 1:03

Каско имаше ли колега?
Искренно съжалявам за случката!!

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 13 Яну 2013, 5:41

Много неприятно колега дано имаш каскo :( а все пак по темата..щях да ти предложа да си погледнеш самите спирачни апарати..при мен беше същото,и смених дискове джанти изправях балансирах по ходовата част сичко супер,обаче спирачния апарат беше запекал единия и правеше мизерии когато му скимне...
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

Потребител
Аватар

Мнение от O-Z » 13 Яну 2013, 14:26

Имам каско, но разправиите сега започват. Полиция, застрахователи, разследване, добре че пичовете от районото са разбрани. Дано приключат по-бързо.

Потребител
Аватар
Кара: E46 330xd

Мнение от evgeni_sport » 29 Яну 2013, 22:45

Не се ядосвай колега, и аз треперя на моята. Крадат ги като топъл хляб. Исках да те питам дали според теб тресенето може да е от полуоските или от карето, че наскоро се скъса предно дясно каре. Цялата кола се тресе и то само като подам газ по инерция го няма, а също така и на баир.

O-Z написа:Имам каско, но разправиите сега започват. Полиция, застрахователи, разследване, добре че пичовете от районото са разбрани. Дано приключат по-бързо.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330XI

Мнение от slav4o974 » 30 Яну 2013, 0:17

От полуоска и каре тресе точно при подаване на газ.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: SR-71 Blackbird

Мнение от MonsteR » 30 Яну 2013, 0:38

O-Z написа:Явно няма да разбера от какво беше, защото колата тази сутрин безследно изчезна. Ще чакам някой да я пусне да се продава на части явно. Може да слагате катинара тук. :ranting:

Е много кофти, кво става с тези коли бе... изнасят ли ги разкостват ли ги.. не вярвам да ги регистрират пак...
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46