Съвети

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d & 322ci
Мечтае да кара: e30 с V8

Съвети

Мнение от Silverlight » 16 Яну 2013, 16:54

Здравейте, искам да сложа музика на колата си, но нямам идея, как ще бъде по-добре. Значи имам също като тази каса:
http://images16.snimka.bg/002650984.jpg сега чудя се дали да махна отзад кората на колата или да я изрежа или някаква друга алтернатива, какво предлагате вие ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Re: Съвети

Мнение от AGT » 18 Яну 2013, 1:05

Първо това компакт ли е та ще махаш кората ? И второ касата е последното нещо по което трябва да се мисли. Има плеър, предна линия, задна линия, усилватели, инсталация (евентуално и кондензатор ) .......и чак тогава стигаш до каса. Никак не ти е подробна информацията. Сподели с какво разполагаш , има ли нещо монтирано и какво очакваш да постигнеш като краен резултат.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Silverlight » 23 Яну 2013, 17:50

За сега нямам нищо монтирано освен CD player-а. Имам усилвател на Thunder 1200W и суб буфер на Kenwood 800W мощност, кабели също имам, кондензатор нямам и като цяло искам да постигна стабилен бас и хубаво качество на гласа. Няма да усилвам музиката до краен предел, но искам баса да е що-годе по-добър от оригиналните на колата. Мен много ме интересува къде ще го монтирам тъй като едни приятели ми споменаха без махане на кората нямало да влиза музиката вътре в колата.. :|

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от AGT » 24 Яну 2013, 2:27

Начален съвет избягвай за усилвател Тъндър за да не се наложи да пускаш поредната тема "изгоря ми баса какво да правя ?" Това е само приятелски съвет . Пак не спомена колата каква е купе,седан, компакт....Аз оставам с убеждението ,че е седан ноооо знам ли ???????? Ако не ти се харчат много пари монтирай едни добри елипси отзад ( добре монтирани от човек който знае какво прави ) прекарани през усилвател и чуй как ще звучи като цяло .Има голяма вероятност да ти хареса и да забравиш за монтиране на каса в багажника. Приятелите правилно са ти споменали колата е доста добре изолирана и се губи ефектна от касата в багажника.Ако въпреки това си решил твърдо да я монтираш монтирай я но те съветвам да направиш отвор на кората върху който можеш да монтираш декоративна решетка от говорител за да стане красиво. Също така касата звучи по различен начин на различни позиций в багажника пак трябва да се пробва как най добре звучи. И моля те пиши модели на нещата защото така написани "Thunder 1200W"- "Kenwood 800W" меко казано звучи смешно най малкото защото не е вярно :mhihi:
Съвет от КАТ !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Silverlight » 25 Яну 2013, 8:39

Добре, мерси за съветите. Ще размисля върху тези елипси. :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Silverlight » 27 Яну 2013, 12:08

Може ли да ми предложиш някакви елипси, които си останал с добро впечатление от тях ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от AGT » 28 Яну 2013, 22:20

Нямам впечатления в последните години кои се представят добре като модели. Някой от колегите който е монтирал да изкаже мнение .
Съвет от КАТ !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 120L/E28
Мечтае да кара: E24
Детайли за колата: 05.82 Balticblau metallic

Мнение от 325_TDS » 29 Яну 2013, 1:51

БМВ 320d написа:Може ли да ми предложиш някакви елипси, които си останал с добро впечатление от тях ?

До 100 лв.- HERTZ DCX 690. До 150 лв.- DLS 269. До 200 лв. - DLS 960. За по- скъпи модели нямам впечатление. И задължително монтирани на кора от МДФ/ПДЧ. Или поне на подложки. Иначе не свирят и на 50% от потенциала си.
Oo=00=oO Roses are red, violets are blue, I love my bimmer more than you.

Назад към Car аудио и видео