Болт за теглене на 320 d Touring фейслифт

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e46 320d Touring 150 к.с.
Мечтае да кара: Самолет

Болт за теглене на 320 d Touring фейслифт

Мнение от niki_future » 23 Яну 2013, 11:02

Здравейте колеги,
Колата е 320d Touring фейслифт 2002 г. Някой знае ли къде стои болта като кука, който се завива в бронята и служи за теглене на друга кола. Вчера един приятел беше закъсал и отидох да го тегля, но не намерих болта. Търсих навсякъде в багажника, около крика, но видимо нямаше място където да е стоял, а да е взет. Моля ако някой знае къде се намира по дифолт да пише.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: Болт за теглене на 320 d Touring фейслифт

Мнение от Gqbriel » 23 Яну 2013, 11:21

niki_future написа:Здравейте колеги,
Колата е 320d Touring фейслифт 2002 г. Някой знае ли къде стои болта като кука, който се завива в бронята и служи за теглене на друга кола. Вчера един приятел беше закъсал и отидох да го тегля, но не намерих болта. Търсих навсякъде в багажника, около крика, но видимо нямаше място където да е стоял, а да е взет. Моля ако някой знае къде се намира по дифолт да пише.

В багажника от ляво до крика се намира..като отвориш лявата кора (има едно бутонче горе до стъклото) под нея седи - по принцип - което не означава,че не са си го взели предните собственици - не мога да разбера,кой и за какво му е да взима тази кука :dunno: и не я остави в колата
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e46 320d Touring 150 к.с.
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от niki_future » 23 Яну 2013, 11:33

Кофти.... Няма го там. Значи са го взели. Ужас. За какжо им е? Ще търся от някоя на части.
Мерси.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5

Мнение от maikooo » 23 Яну 2013, 11:35

При мен е в коженото калъфче между резервната гума и крика т.е. не се вижда само с повдигане на кората.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 23 Яну 2013, 11:39

масово колите идват без тази кука, струва 20кинта и по моргите се намират, явно и немците ги цапцаросват, защото моята пристигна от германия без куката и инструментите, като колата не е минавала през джамбазите тука, у на ен така инцидентно ми се наложи да тегля един приятел и добрече беше OCI :bowdown: :bowdown: та ми даде неговата и още съм си с нея.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 23 Яну 2013, 12:37

iv4o9999 написа:масово колите идват без тази кука, струва 20кинта и по моргите се намират, явно и немците ги цапцаросват, защото моята пристигна от германия без куката и инструментите, като колата не е минавала през джамбазите тука, у на ен така инцидентно ми се наложи да тегля един приятел и добрече беше OCI :bowdown: :bowdown: та ми даде неговата и още съм си с нея.

Арабите и т.н - не ги примеай за немци - няма немец,който да вземе нещо подобно смешно от колата си - питай колегите взели колите се и от немско но не от араби и тем подобни...такива малки детайли когато липсват за мен са признак за не-добра поддръжка (мое мнение)
Аз имам цял комплект от секретните болтове с тапите ,през аптечката под седалката и пожарогасителя - който е преместен в багажника,защото е неудобно под предната седалка,до всички интруметни под капака на багажника ( при седан)
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

ентусиаст
Аватар

Мнение от iv4o9999 » 23 Яну 2013, 12:58

може би си прав, въпреки че колата я взех от представителство на bmw и единствено куката и инструментите които при компакта са в едно кожен калъфче липсваха, всичко друго си беше ок

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 23 Яну 2013, 17:27

Gqbriel написа:
iv4o9999 написа:масово колите идват без тази кука, струва 20кинта и по моргите се намират, явно и немците ги цапцаросват, защото моята пристигна от германия без куката и инструментите, като колата не е минавала през джамбазите тука, у на ен така инцидентно ми се наложи да тегля един приятел и добрече беше OCI :bowdown: :bowdown: та ми даде неговата и още съм си с нея.

Арабите и т.н - не ги примеай за немци - няма немец,който да вземе нещо подобно смешно от колата си - питай колегите взели колите се и от немско но не от араби и тем подобни...такива малки детайли когато липсват за мен са признак за не-добра поддръжка (мое мнение)
Аз имам цял комплект от секретните болтове с тапите ,през аптечката под седалката и пожарогасителя - който е преместен в багажника,защото е неудобно под предната седалка,до всички интруметни под капака на багажника ( при седан)

Аптечката под седалката се води екстра, за която доплащаш при покупката на автомобила. :kuku:

Номенклатурен номер : 72157203519
Описание : КУКА-ТЕГЛИЧ
Ед.цена (с ДДС) : 43.33 BGN
Има наличност
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 23 Яну 2013, 17:41

JTD написа:
Gqbriel написа:

Аптечката под седалката се води екстра, за която доплащаш при покупката на автомобила. :kuku:

Номенклатурен номер : 72157203519
Описание : КУКА-ТЕГЛИЧ
Ед.цена (с ДДС) : 43.33 BGN
Има наличност

В интерес на истината - не съм се заглеждал до толкова - моя грешка :banghead:
S428A WARNDREIECK Warning triangle and first aid kit
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2004/330xd автомат
Мечтае да кара: bumer ...
Детайли за колата: ноо яка

Мнение от basko » 23 Яну 2013, 19:10

А еднакъв ли е болта от различните модели БМВ? Питам, защото ми дадоха един от 320, но е различен от моя?! Ако е така, колегата да се обади, ще му го дам, на мен не ми върши работа.
Не съм претенциозен, ... най-доброто ми е предостатъчно!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 24 Яну 2013, 9:56

basko написа:А еднакъв ли е болта от различните модели БМВ? Питам, защото ми дадоха един от 320, но е различен от моя?! Ако е така, колегата да се обади, ще му го дам, на мен не ми върши работа.

Не би трябвало да има значение с какъв двг, по скоро Е36 или Е46 и т.н. На мен ми се подмята в къщи една от Е36, тия дни ще проверя и ще кажа ако има разлика.

ентусиаст
Аватар

Мнение от iv4o9999 » 24 Яну 2013, 14:19

viewtopic.php?f=134&t=326085

мисля че тази ще свърши работа

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39 528i 1996г.

Мнение от georgi_1986 » 25 Дек 2014, 18:10

Знаете ли какъв е размерът на резбата на куката? Мерси

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530xd F11 individual

Мнение от tekabg » 25 Дек 2014, 23:36

basko написа:А еднакъв ли е болта от различните модели БМВ? Питам, защото ми дадоха един от 320, но е различен от моя?! Ако е така, колегата да се обади, ще му го дам, на мен не ми върши работа.

Еднакви са куките за е36 и е46.Даже един приятел на 46-цата ползва кука от е39 и става без ядове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: предимно служебни кошници
Мечтае да кара: без да се ядосва
Детайли за колата: M47N

Мнение от MORSKIa » 26 Дек 2014, 16:56

И аз мойта я взех без теглича. И помолих един съсед с е39 да ми даде неговата. Занесох я на стругар и за 7 лв си имам и аз теглич/кука за теглене... :lalala:
Не понасям тарикатите на пътя във всичките им проявления пък били те и с нашта марка

Назад към E46