Относно X5/X6 и Армеец.

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E53 4.6

Re: Относно X5/X6 и Армеец.

Мнение от bobiE38 » 12 Яну 2013, 13:29

Колега в София има около 10 000 Х5ци, малко е малък шанса точно твоите хикспетици дето ги пазят хората да ги ударят. То и аз съм си го мислел за моята така,ама нещо не се връзват нещата

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 13 Яну 2013, 14:08

Преди година я оставих да нощува 2-3 вечери навън и веднага се опитаха да я гепят :mhihi:
I love the sound of V8 in the morning...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 17 Яну 2013, 15:11

stankata777 написа:Ще повдигна малко темата - сега в началото на 2013г,се оказва че според информацията от различни брокери,всички застр.компании отказват застраховане на Е70/71,с изключение на Армеец(5%т.ч.) и ДЗИ(8%т.ч. :!: ),тоест Армеец стават монополист!Те от своя страна изискват задължително монтирането на допълнителен имобилайзер за покриване на клауза кражба за сметка на клиента.
Въпроса ми е,кой от двата имобилайзера да избера - SKYBRAKE DD2 или META SYSTEM M43?Имате ли оплаквания от тях за някакви проблеми или бъгове,и някой запознат ли е с разликата между тях?
Do_Agenciite_uslovia_BMW_X5_X6.pdf
Аз съм със Skybrake, монтиран във ВиА Интеркар Плевен. Дистанционното ти представлява чип с пластмасова "опаковка".
Досега на 4-5 пъти се е прецаквало и се е налагало да отварям пластмасовото капаче, да махам и да слагам наново батерията. Като я сложиш пак, трябва на чипа да премигне червена светлина, после като запалиш автомобила, пак трябва да премигне, значи е зацепило и работи вече.
Последния път ми се прецака заради високата влажност на околния въздух - 73% :roll:
Със Skybrake-а няма как да изключи батерията в движение и да угасне. Имобилайзерът действа само при запалване на автомобила, направена ли е връзката един път, ще работи до следващото палене :yes:
В сравнение с 1-чката, Х6-цата хаби много повече батерията на имобилайзера :bchug:

Един път приятел си беше заключил ключа в джипа и беше викнал едни хора да му го отключат. Момчето, което било дошло, 40 минути си играло с шперц в ключалката на вратата, като накрая я отворило. :winky:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E53 4.6

Мнение от bobiE38 » 19 Яну 2013, 13:49

Всички гореспоменати имобилайзери ги монтират много ниско долу под барчето дето са скоростите и понякога няма контакт както трябва и стажа много весело като запалиш и след 200метра ти угасне и после пали от 5 път , абе шашава работа,ако искат ше дойдат с паяка и пак ше я дигнат.....

Д-р Хаос
Аватар
Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)

Мнение от cww » 22 Яну 2013, 18:51

Аз имам следното питане към колегите, които нямат заводска аларма на джипките - абе аджеба с какви аларми сте и как сте решили този въпрос за пред застрахователя?
Шото аз на местно ниво пича, който прави т.нар. оглед, го познавам и минавам без грижи, но ако недай Боже стане сакатлък ще пия една студена вода като стой та гледай.
Та по този повод днес проверих в БМВ, но цената на ретрофит кита за алармената система никак не ми хареса.
Уви, трябва да се направи нещо по този въпрос, но първо да ви видя вас, пък след това ще мисля колко средства да пожертвам.
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 22 Яну 2013, 19:23

Фабричната аларма не помага срещу кражбите и няма смисъл да си даваш парите за нея.
I love the sound of V8 in the morning...

Д-р Хаос
Аватар

Мнение от cww » 22 Яну 2013, 19:26

То срещу апашите нищо не помага, това е ясно, въпроса ми по-скоро е насочен към колегите, чиито автомобили са излезли без аларми от завода и по-конкретно те с какви аларми са.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: 3.0 CSi

Мнение от LABRISS » 22 Яну 2013, 22:25

Миналата седмица се опитаха да гепат и мойта Х5 (E53)на паркинга на LIDL в 1430 на обяд :!: Върха на всичко е че колата е първата до входа :!: а аз влезнах за 10мин. Не успяха да я гепат защото сам съм взел мерки но ми гепиха телевизор от задната седалка че да не са капо...той беше развален - да си го трошат в главата...Мойта е с фабричната аларма но без сирена...каква е тая работа не знам :dunno: Не че ми трябва аларма и че ще направи нещо но ми е интересно защо е без сирена.
The only thing to FEAR is running put of BEER!

Д-р Хаос
Аватар

Мнение от cww » 22 Яну 2013, 23:23

:shock:
За такова чудо сефте чувам. Каква е тази заводска аларма, пък да няма сирена?
Убеден ли си, че имаш аларма или просто от дистанционното заключваш и отключваш колата?
Щото и моето дистанционно отключва и заключва, даже и мигачите мигат, ама аларма йок.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: 3.0 CSi

Мнение от LABRISS » 22 Яну 2013, 23:44

Да на диагностика я вади но няма сирена. Не знам каква е работата.Централното и мигачите всичко си е на линия но пише че няма сирена. Някъде по пътя е свалена :mhihi:
The only thing to FEAR is running put of BEER!

Палавника
Аватар
Кара: 320 D '03; Х5 Е70

Мнение от тони6600 » 29 Мар 2013, 19:51

Колеги скоро, ако не се обърка нещо ще се кача и аз на Х5 -2010г. Обаче застрахователната фирмата с която работя ми обяви много висок процент на застраховка около 8. Видях, че в армеец е 5% което си дава доста голяма разлика в цената. Хората ми обясниха, че трябвало да мина през оторизиран сервиз за да ми монтират една от двете машинки за блокаж на запалването. Та да питам коя от двете прави по малко проблеми, с коя ще ми е по мирна главата :)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 29 Мар 2013, 20:29

Да не го обръщаме на чат,ще ти пратя ЛС!
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

Д-р Хаос
Аватар

Мнение от cww » 10 Апр 2013, 12:00

Ново 20-се (или поне аз сега научих за него) - ще бием път до София, за да ни сложат поредната безполезна глупост, а именно GPS. Което важяло май и за другите немски премиум автомобили със застрахователна оценка над 40 000 лв.
От имобилайзерите видяхме каква е ползата, сега пък измислиха това.
Не стига другото, ами вече и отстъпки нямало за Е70 и Е71.
И в крайна сметка - за 5 годишна кола вземи тия 5 бона, ако искаш действаща застрахователна полица.
Почвам да я намразвам вече тази кола...

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk

Палавника
Аватар
Кара: 320 D '03; Х5 Е70

Мнение от тони6600 » 10 Апр 2013, 19:19

Това не е ли само, ако не искаш да ти се монтира имобилайзер?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 10 Апр 2013, 20:34

cww написа:Ново 20-се (или поне аз сега научих за него) - ще бием път до София, за да ни сложат поредната безполезна глупост, а именно GPS. Което важяло май и за другите немски премиум автомобили със застрахователна оценка над 40 000 лв.
От имобилайзерите видяхме каква е ползата, сега пък измислиха това.
Не стига другото, ами вече и отстъпки нямало за Е70 и Е71.
И в крайна сметка - за 5 годишна кола вземи тия 5 бона, ако искаш действаща застрахователна полица.
Почвам да я намразвам вече тази кола...

На една позната й бяха откраднали Х5-цата, като й бяха сложили оловно "одеало" отпред на двигателния отсек, за да неутрализират GPS-ът :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6