Питане за М-волан с мултифункция ?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Питане за М-волан с мултифункция ?
Колеги съжелявам ако темата ми се повтаря с някоя вече съществуваща но не успях да намеря подобна затова я пуснах
Решил съм да си сменям стария 4 лъчев волан с мултифункция с м-ков такъв , обаче разбрах че е възможно да има някакво несъотвествие ако колите не са сходни години примерно както моята е 96 в края а волана да е свален от 97 98 г. въпроса ми е ако има несъответсвие в какво се състои то, лесно ли се коригира и ако не, до коя година трябва да си търся донор, за да стане всичко като хората 

- Ivo Georgiev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 5er-Reihe
Re: Питане за М-волан с мултифункция ?
Търси волан от кола преди 03.1999г. Разликата е в лентовия кабел отзад и несъответствието се поправя със смяна на кормилната конзола с лостчетата за мигачи и чистачки
- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: комбайн в парламента
Стига бе!
На кола преди фейса се слага волан след фейса като само се изпилва еколо 3см2.Едно триъгълниче.Лепи се касетката с лентовия кабел с качествен силикон(като този за стъклата на колата),щото на след фейсовия волан касетката е на волана,а преди фейса стои на конзолата.
Общо работата е около час
На кола преди фейса се слага волан след фейса като само се изпилва еколо 3см2.Едно триъгълниче.Лепи се касетката с лентовия кабел с качествен силикон(като този за стъклата на колата),щото на след фейсовия волан касетката е на волана,а преди фейса стои на конзолата.
- ljubo72
- младши ентусиаст
-
- Кара: е65 750i
- Мечтае да кара: V12 но без притеснения
- Детайли за колата: N62B48
LUBO 555 написа:Стига бе!
kolega zdr.4eta temite za da si podmenq volana na moqta kola.az sam s 4etiri la4eviq volan s multifunkcii i kolata mi e 97 god a imam volan M ot kola 2000.moga li ot nqkade da razbera koe to4no se izpilva za da stane .blagodarq ti,prosto te molq da mipoqsni4 koe da izpilq i kade.
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Значи този волан
може да стане на Е39 преди фейсбука?

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
boksioraE39 написа:Значи този воланможе да стане на Е39 преди фейсбука?
Да.Точно него съм монтирал на моето
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
^ този волан има ли опция подгрев ?
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
ljubo72 написа:LUBO 555 написа:Стига бе!
kolega zdr.4eta temite za da si podmenq volana na moqta kola.az sam s 4etiri la4eviq volan s multifunkcii i kolata mi e 97 god a imam volan M ot kola 2000.moga li ot nqkade da razbera koe to4no se izpilva za da stane .blagodarq ti,prosto te molq da mipoqsni4 koe da izpilq i kade.
http://www.bmwfaq.com/f16/montar-volant ... lante+post
Дерзай.
Обаче не оръщай внимание,че е показано на снимките,че се реже с дремел.Нищо не става и само се хабят картонените дискове.С един лист от ножовка и пила,буквално за 30мин е готово
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
LUBO 555 написа:boksioraE39 написа:Значи този воланможе да стане на Е39 преди фейсбука?
Да.Точно него съм монтирал на моето
Благодарско!

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- W140_S600_V12
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 530DA/ E34 520i 24V
- Мечтае да кара: S65 AMG
deyan-enchev написа:^ този волан има ли опция подгрев ?
За съжаление такава няма.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
W140_S600_V12 написа:За съжаление такава няма.
Този от снимката по-горе няма, но принципно има

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- W140_S600_V12
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 530DA/ E34 520i 24V
- Мечтае да кара: S65 AMG
mad_presley написа:W140_S600_V12 написа:За съжаление такава няма.
Този от снимката по-горе няма, но принципно има
Да, този волан го знам. Имах впредвид, че няма М - ков волон с подгрев. Мислех, че е такъв въпросът.
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Точно такъв беше въпроса, дали има Мков с подгрев. Аз вече си имам един четирилъчев с подгрев и единствено бих го сменил с Мков с подгрев, ако има. Не съм запознат, но щом казвате, лоша работа за Мковите волани.
Това зимата е голяма глезотия
Това зимата е голяма глезотия

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
Колеги един въпрос имам относно слагането на фейслифтов м-волан на кола от преди 9.96 ... тъй като използвам лентовия кабел от моя си волан на който обаче не съответства буксата с тази на новия, затова съм я отрязал и съм я подменил с буксата от новия волан ... не би трябвало да представлява проблем нали ? също така погледнах в нета за евентуалната опасноста да не ми работят копчетата за радиото... да питам някой пробвал ли е решението с свързването на и-бъса от MFL модула ? благодаря предварително
14 мнения
• Страница 1 от 1