М52Б28 придърпва при подаване на газ
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: комбайн в парламента
М52Б28 придърпва при подаване на газ
Здравейте колеги,
Днес забелязах,че след продължително спускане,тоест без да пипам педала на газта,в момента в който го натисна се усеща едно придърпване(само веднъж обаче.Няма лашкане нито нещо подобно)Прави като едно мигновено замисляне и после,ТУП,все едно изчезва искрата за миг и се появява и всичко е ок.
Най вече го усещам на ниски обороти.Да речем че съм на 3та или 4та с 2000об/м
На обороти мотора работи безупречно
От известно време ми се появи друг проблем,който предполагам е свързан с температурният датчик на мотора или стъпковото моторче.Сутрин при минусови температури колата не държи оборотите добре.Колкото по-студено,толкова по осезаемо се наблюдава това.Даже съм сигурен че в момента на паленето не работят 6 цилиндъра,но след като поработи около минута,заспива на 750об.
Не знам лош бензин ли е какво ли.За първи път зареждам на лукоил,но пък никога колата не ми е горила толкова малко.Пирдоп-Плевен-Пирдоп през Богров 430км и при пълно пълно 31,8л.=7,3на 100
Абсолютно натоварен до козирката
Съжалявам за дългият пост но искам да съм максимално обективен
Днес забелязах,че след продължително спускане,тоест без да пипам педала на газта,в момента в който го натисна се усеща едно придърпване(само веднъж обаче.Няма лашкане нито нещо подобно)Прави като едно мигновено замисляне и после,ТУП,все едно изчезва искрата за миг и се появява и всичко е ок.
Най вече го усещам на ниски обороти.Да речем че съм на 3та или 4та с 2000об/м
На обороти мотора работи безупречно
От известно време ми се появи друг проблем,който предполагам е свързан с температурният датчик на мотора или стъпковото моторче.Сутрин при минусови температури колата не държи оборотите добре.Колкото по-студено,толкова по осезаемо се наблюдава това.Даже съм сигурен че в момента на паленето не работят 6 цилиндъра,но след като поработи около минута,заспива на 750об.
Не знам лош бензин ли е какво ли.За първи път зареждам на лукоил,но пък никога колата не ми е горила толкова малко.Пирдоп-Плевен-Пирдоп през Богров 430км и при пълно пълно 31,8л.=7,3на 100

Съжалявам за дългият пост но искам да съм максимално обективен
- kobrata55
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 520
Re: М52Б28 придърпва при подаване на газ
колега и аз съм така и незнам от какво е,прави го по осезаемо когато е много студено даже когато е -12,13, понякога и гасне.когато поработи минута две заспива и работи много добре,разхода е много добър на газ я карам 12-100 градско и 9-100 извън града.Мисля че проблема ни е в клапана на картерните газове него не може да го хване диагностика,защото аз правих такава и всичко е ок.Забравих да споделя че мотора е м52б20, 96г.пиши ако имаш развитие по въпроса.
- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
Моя клапан на картерните газове е на 5000 км.Пък и ако е той има други признаци,като шумове издишвания и т.н.
Повече ме притеснява това замисляне и това “отпушване“ след част от секундата.Чувства се като ритник отзад
Повече ме притеснява това замисляне и това “отпушване“ след част от секундата.Чувства се като ритник отзад
При отнета газ дюзите не работят, при натискане на педала двг заработва и се усеща лек тласък.
- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
vladobate написа:При отнета газ дюзите не работят, при натискане на педала двг заработва и се усеща лек тласък.
Преди го нямаше това,а и има една част от секундата откакто натисна педала докато започне да ускорява.Все едно се замисля
- МИТАКА1654
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
- Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi
Свещи сменял ли си?
- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
Свещи смених преди година и половина.На около 30к са NGK BKR6EQUP 4полюсните,но не ми харесаха от самото начало.
Казвам защо се съмнявам в качеството им.Още при монтажа едната докато влизаше се скъса.Без никаква сила.Даже още я пазя.Утре мога да и направя снимка да видите колко странно се скъса резбата в самата основа.Добре,че беше на влизане и не беше затегната въобще,та излезе без проблем.
Та казваш да са негодни и да са изкарали тези 30к без проблем и сега да почват с магарийте?
Казвам защо се съмнявам в качеството им.Още при монтажа едната докато влизаше се скъса.Без никаква сила.Даже още я пазя.Утре мога да и направя снимка да видите колко странно се скъса резбата в самата основа.Добре,че беше на влизане и не беше затегната въобще,та излезе без проблем.
Та казваш да са негодни и да са изкарали тези 30к без проблем и сега да почват с магарийте?
колеги с интерес ще следя темата тъй като и при мен има една неспокойна работа на мотора сутрин и след мин. се оправя
колата ми е 96 м52б20 междудругото и аз мисля че свещите може да са проблем тъй като след смяната им почна сякаш да прави така

- slav4o974
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 330XI
Колеги, аз имам същото придърпване. Забелязвам че е по-осезаемо в ниските обороти, което говори за електрически проблем. Излиза ми грешка за бедна смес, но при мен е разбираемо- на газ съм. Сменил съм свещите и затова ми остава да подозирам бобините. Обедняване на сместа може да има и при "смучене" на нерегламентиран въздух отнякъде. Аз също съм сменил клапана на картерните газове, така че бих го изключил като причина. Наистина дюзите не работят при ППХ, но при изправна система не би трябвало да се усеща придърпване. Газовите инжекциони също спират дюзите си и поради афтърмаркет произхода си може да се заключи че са по-инертни и несъвършени и поради това са по-чувствителни към качеството на сместа и запалителната искра. Ако има развитие ще пиша отново.
- МИТАКА1654
- кандидат ентусиаст
-
LUBO 555 написа:Свещи смених преди година и половина.На около 30к са NGK BKR6EQUP 4полюсните,но не ми харесаха от самото начало.
Колега,понеже продавам авточасти,съвсем спокойно може да са ти заминали свещите.По принцип газаджиите препоръчват смяна на 20000км,отделно НЖК съвсем не са най-доброто на пазара,най-малкото защото съвсем не са истински японски НЖК,а ако не са менте,то те се правят в САДЖЕМ-Франция.Аз лично съм хвърлял свещи на под 2000км на е39-ката.
- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
МИТАКА1654 написа:
Колега,понеже продавам авточасти,съвсем спокойно може да са ти заминали свещите.По принцип газаджиите препоръчват смяна на 20000км,отделно НЖК съвсем не са най-доброто на пазара,най-малкото защото съвсем не са истински японски НЖК,а ако не са менте,то те се правят в САДЖЕМ-Франция.Аз лично съм хвърлял свещи на под 2000км на е39-ката.
Не знам дали не се изразих неточно,но колата ми е само на бензин.Нямам газов инжекцион.Свещите доколкото си спомням ги платих на 12 евро парчето и на тях си пише JAPON,но разбира се това не е критерии да са оригинални.Специално за този модел им дават нормален пробег от 60к,но знае ли човек

Ти кои би препоръчал за този мотор?М52Б28
- МИТАКА1654
- кандидат ентусиаст
-
Сори,не знам защо реших,че си с газ.По принцип да,на бензин 60000 дават за нормална свещ.Лично за мен,базирайки се на собствен опит,най-добре като качество се представят Дензо.Също добра алтернатива са Беру и Екуем,въпреки,че от тях също съм виждал ненавременни проблеми.Абе ако не те бърка цената скачай на едни Дензо Иридиум пауър,на брат ми на колата,на газ вече 120 000км нямат грижи.Пак казвам,това е моето мнение,не те ангажирам с него,но последните над 10 год на всяка една моя кола,постоянно слагам различни масла и консумативи именно с цел да установявам кое става и кое не.Все пак трябва да мога да препоръчам нещо на клиент,а пък не се доверявам много на хорските мнения и на реклами!
- popai
- младши ентусиаст
-
- Кара: e63 3.0 i, Х1 е84 35 i
- Мечтае да кара: м5
На 30 000 км, мисля че е нормално да се сменят свещи, ако не са разбира се от тия с иридиум електрод за 100 000
- karsov
- Потребител
-
- Кара: БМВ
http://www.denso-am.eu/catalogue1.asp?c ... &isFirst=1
http://www.beru.com/node/3101
http://www.ngk.de/en/product-finder
Каталози за търсене на най-подходяща свещ. Аз заложих на Denso проблем с тях нямам.
http://www.beru.com/node/3101
http://www.ngk.de/en/product-finder
Каталози за търсене на най-подходяща свещ. Аз заложих на Denso проблем с тях нямам.
http://pleasehelp.hit.bg/
- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
popai написа:На 30 000 км, мисля че е нормално да се сменят свещи, ако не са разбира се от тия с иридиум електрод за 100 000
На NGK BKR6EQUP им дават смяна на 60к
30 ми изглеждат твърде малко.
По принцип на моето му дават по-"нормалния" модел NGK BKR 6 EK с два електрода.Аз скочих на NGK BKR6EQUP с 4,но пише,че са за след 09,1998 и моето е 02,1997.Незнам
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3