Странен шум на 328и при студен старт за около 3-4 минути
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- d_s_d2005
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 328I
- Мечтае да кара: E90 330I
Странен шум на 328и при студен старт за около 3-4 минути
Здравейте колеги,
от скоро се сдобих със 328и и съм много доволен от колицата. Направих и пълно обслужване масло двигател скорости диф. водна помпа антифриз термостат паразитна ролка и обтяжна и др. Смених и така наречения масло отделител.До тук добре но.
Сутрин като запаля колата и вече при излизане от синьото на температурата при подаване на газ като падат оборотите се чува някаде около всмукателния колектор едно трррр и пак като подам газ при падане на оборотите трррр. Не са ванусите те шумат леко но те шумат на метал а този звук е като пластмаса в пластмаса резонанс един вид. Затапих диса клапата пак същото. Ако някой се сеща за нещо много моля нека го сподели. Колата върви като луда няма загуба на мощност или нещо такова. На празен ход работи много добре и равно.

от скоро се сдобих със 328и и съм много доволен от колицата. Направих и пълно обслужване масло двигател скорости диф. водна помпа антифриз термостат паразитна ролка и обтяжна и др. Смених и така наречения масло отделител.До тук добре но.
Сутрин като запаля колата и вече при излизане от синьото на температурата при подаване на газ като падат оборотите се чува някаде около всмукателния колектор едно трррр и пак като подам газ при падане на оборотите трррр. Не са ванусите те шумат леко но те шумат на метал а този звук е като пластмаса в пластмаса резонанс един вид. Затапих диса клапата пак същото. Ако някой се сеща за нещо много моля нека го сподели. Колата върви като луда няма загуба на мощност или нещо такова. На празен ход работи много добре и равно.

- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
Re: Странен шум на 328и при студен старт за около 3-4 минути
Нещо подобно на това?
http://www.youtube.com/watch?v=CbbBE45txeU
edit: сега видях, че в първия пост е писано за диса клапата, така че явно не е в това проблема.
http://www.youtube.com/watch?v=CbbBE45txeU
edit: сега видях, че в първия пост е писано за диса клапата, така че явно не е в това проблема.
Последна промяна dido0o``` на 19 Яну 2013, 18:18, променена общо 1 път
- shalashaska
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: e46 М3
колегата ти е показал диса клапата,но според мен не е тя проверки си перката за охлаждане да не е разхлабена

- Nedialkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Детайли за колата: BMW
d_s_d2005 написа:Затапих диса клапата пак същото.
Колегата е писал, че е проверил дисата и ванусите вече.
Аз лично не се сещам от какво друго може да бъде. Проверете да не сте забравили да затегнете някой пластмасов капак.
Пластмасов звук първия виновник би бил диса.
Дали ако филтъра за картерни газове е тотално заминал няма да има същия ефект?
- dido0o```
- ентусиаст
-
Nedialkov написа:Дали ако филтъра за картерни газове е тотално заминал няма да има същия ефект?
Това не е ли същото с това:
d_s_d2005 написа:Смених и така наречения масло отделител.
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
- dido0o```
- ентусиаст
-
- d_s_d2005
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте колеги,
Относно звука на клипа не е такъв, аз съм с електрическа перка, и нямам въздушна помпа и ЕГР клапан като този на снимката. Взел съм спецялни слушалки за слушане на шумове но от два дни не иска да го направи. Имам чуството че самия колектор все едно е разлепен някъде отвътре. Чува се разреждането в колектора но не смуче въздух от някъде, направихме тест със спрей, който при напръскване на всмукателният колектор ако смуче трябва да разклати оборотите а тя заковава оборотите като дизел и не мърдат. Работя в сервиз на Тойота там имат такъв звук Тойотите бензиновите като отвътре се разлепи пластмасовия колектор и почва така да прави но като загрее но тук не е така.

Относно звука на клипа не е такъв, аз съм с електрическа перка, и нямам въздушна помпа и ЕГР клапан като този на снимката. Взел съм спецялни слушалки за слушане на шумове но от два дни не иска да го направи. Имам чуството че самия колектор все едно е разлепен някъде отвътре. Чува се разреждането в колектора но не смуче въздух от някъде, направихме тест със спрей, който при напръскване на всмукателният колектор ако смуче трябва да разклати оборотите а тя заковава оборотите като дизел и не мърдат. Работя в сервиз на Тойота там имат такъв звук Тойотите бензиновите като отвътре се разлепи пластмасовия колектор и почва така да прави но като загрее но тук не е така.

- Mihail_s
- Потребител
-
- Кара: BMW e46 ci
- d_s_d2005
- кандидат ентусиаст
-
Да това е звука но при мен е за много кратко и се появява трудно иначе за този звук говориме

- Mihail_s
- Потребител
-
Аз от половин година обикалям по майстори и не можем да разберем какво е (защото изчезва много бързо, а и някои не гочуваха). Преди беше само когато колата е студена и спираше докато мина 100-200 метра. Наложи се да сменим водната помпа и тогава този звук при студена кола спря. Сега обаче се появява (отново за кратко) при малко загряла кола. Не знам дали е свързано със смяната на водната помпа но вече като паля колата за пръв път (например сутрин, като тръгвам за работа) го няма, но когато измина около 1 км. или повися в задръстване се появява пак и пак за кратко.
- d_s_d2005
- кандидат ентусиаст
-
Ами колега,
аз работя в сервиз и го гоня със специални слушалки и не мога да го хвана от 2-седмици не се появява.
Вдигнал съм ръце поне няма проблем за момента.
аз работя в сервиз и го гоня със специални слушалки и не мога да го хвана от 2-седмици не се появява.
Вдигнал съм ръце поне няма проблем за момента.
- d_s_d2005
- кандидат ентусиаст
-
Колеги днес хванах шума от къде идва.
Идва от кутията на масления филтър. Даже бвз слушалки като се появи сложете ръка на масления филтър и ще усетите и вибрацията.
Ще трябва да се разглоби и гледа. Но това ще го гледам при смяната на маслото.
Успех на всички с този проблем.
Идва от кутията на масления филтър. Даже бвз слушалки като се появи сложете ръка на масления филтър и ще усетите и вибрацията.
Ще трябва да се разглоби и гледа. Но това ще го гледам при смяната на маслото.
Успех на всички с този проблем.
- d_s_d2005
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте колеги,
смених маслото и филтъра и пластмасовата кутия. Относно шума пиша, той е следствие от това че тази кутия е с много голям луфт в оста нагоре и надолу мърда 5-6мм. Новата кутия оригинална закупена от дару кар 68лв. няма никакъв луфт може би 1мм. Шума изчезна напълно вече 5-ти ден карам колата и сутрин го няма. Колегата по горе с линка който е пуснал за този шум говориме.Извода проверявайте ги тези кутии. Не слагайте нищо допълнително като изолация над оста отам минава излишното масло като налягане рискувате да направи много високо налягане на маслото.
смених маслото и филтъра и пластмасовата кутия. Относно шума пиша, той е следствие от това че тази кутия е с много голям луфт в оста нагоре и надолу мърда 5-6мм. Новата кутия оригинална закупена от дару кар 68лв. няма никакъв луфт може би 1мм. Шума изчезна напълно вече 5-ти ден карам колата и сутрин го няма. Колегата по горе с линка който е пуснал за този шум говориме.Извода проверявайте ги тези кутии. Не слагайте нищо допълнително като изолация над оста отам минава излишното масло като налягане рискувате да направи много високо налягане на маслото.
- Mihail_s
- Потребител
-
Колега, много благодаря, че сподели тази информация!!! Този шум направо ме побърква и най-лошото e, че рядко го чува някой друг, тъй като не е постоянен. Предстой ми смяна на маслото и ще сменя направо всичко и дано се оправи.
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2