е39 530 Д не мога да реша проблем механичен или гориво
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- popai
- младши ентусиаст
-
- Кара: e63 3.0 i, Х1 е84 35 i
- Мечтае да кара: м5
е39 530 Д не мога да реша проблем механичен или гориво
От няколко дни забелязах един проблем, който не могат да решат и в сервиз, колата е 530 д 193 к.с. автоматик
когато я карам мазничко от 1500-до 2000 оборота със 90-110 120 км. и просто държа газта да подържа тази скорост колата тресе, или предърпва по точно, проблема е все едно или пада налягане на гориво, или все едно колата тресе от ск. кутия-кардан, и аз не локализирам проблема къде е в кутия или двигател-гориво. дам ли и газ набира си супер. пали без проблем, на празен ход много рядко може би мени обороти, и за това си мислех че е гориво, закачам я всеки ден на скенер, не хваща нищо, само грешка при ЕГР и клапан някой за ЕГР или турбо, но тази грешка си е от доста време, и няма общо, закарах я в сервиз за да я видят все пак по опитни и с апаратура, 1ви ден, "клапан на помпа на двигателя,, 2ри ден "датичк комън рейл,
3ти ден, не е от датчика, двигателя се оправи работи по добре обаче тресенето или прекъсването ти остава може би е в скоростната кутия" .....
маслото на кутията е на 5000 км ново, помпа под седаката и тя е нова преди 10 000 км.
Ако някой би се сетил нещо да каже, колата уж всеки ден се закача на диагностика изглежда нещо механично е проблема
когато я карам мазничко от 1500-до 2000 оборота със 90-110 120 км. и просто държа газта да подържа тази скорост колата тресе, или предърпва по точно, проблема е все едно или пада налягане на гориво, или все едно колата тресе от ск. кутия-кардан, и аз не локализирам проблема къде е в кутия или двигател-гориво. дам ли и газ набира си супер. пали без проблем, на празен ход много рядко може би мени обороти, и за това си мислех че е гориво, закачам я всеки ден на скенер, не хваща нищо, само грешка при ЕГР и клапан някой за ЕГР или турбо, но тази грешка си е от доста време, и няма общо, закарах я в сервиз за да я видят все пак по опитни и с апаратура, 1ви ден, "клапан на помпа на двигателя,, 2ри ден "датичк комън рейл,
3ти ден, не е от датчика, двигателя се оправи работи по добре обаче тресенето или прекъсването ти остава може би е в скоростната кутия" .....
маслото на кутията е на 5000 км ново, помпа под седаката и тя е нова преди 10 000 км.
Ако някой би се сетил нещо да каже, колата уж всеки ден се закача на диагностика изглежда нещо механично е проблема

- W140_S600_V12
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 530DA/ E34 520i 24V
- Мечтае да кара: S65 AMG
Re: е39 530 Д не мога да реша проблем механичен или гориво
Колега, това прилича много на заминала турбина на скоростната кутия. Всички симптоми, които описваш съвпадат. Аз имах такъв проблем, проявяваше се и на същите обороти като при теб. Решението - рециклаж на турбината.
- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: комбайн в парламента
Да не е от задни гуми
При тази скорост,галейки газта съм го имал това тресене
Но пък ако твърдиш,че е придърпване....
Какво е усещането в крайна сметка

При тази скорост,галейки газта съм го имал това тресене
Но пък ако твърдиш,че е придърпване....
Какво е усещането в крайна сметка
- popai
- младши ентусиаст
-
не е гуми, в смисъл не е такъв проблема като тресене при баланс или гуми, за мене е повече придърпване или не стига гориво и колата тресе на дупето все едно идва от кутията, трудно е да обясня сигурно
- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: комбайн в парламента
Може да попиташ в някой оторизиран сервиз да ти актуализират софтуера на мотора и най-вече на кутията.
Казват които са го правили,че има голяма разлика после във вървежа.За добро.
п.с.това тресене,което аз имах от задни гуми,не си приличаше по нищо като такова от предни гуми.
След като не се манифестира на волана е лесно да го объркаш с проблем в скоростната кутия
Все пак нови ли са гумите ти или са на привършване?
Казват които са го правили,че има голяма разлика после във вървежа.За добро.
п.с.това тресене,което аз имах от задни гуми,не си приличаше по нищо като такова от предни гуми.
След като не се манифестира на волана е лесно да го объркаш с проблем в скоростната кутия
Все пак нови ли са гумите ти или са на привършване?
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Не са гумите, колата не може да придърпва от тях ако ще и квадратни да са.
Колега на диагностика, ако си я закачал имаш ли запаметена грешка от датчик АБС ?
Колега на диагностика, ако си я закачал имаш ли запаметена грешка от датчик АБС ?
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- popai
- младши ентусиаст
-
не няма грешка на абс, то и проблема е че от 3-4 дена започна, да го прави, гумите не са на един сезон са, а и карам цяла зима , просто не е проблема в окачване, усета е гориво или на висока предавка на кутията и ниски обороти на двигател, такова тресене и придърпване се усеща, и настъпиш ли газта край изчезва, набира до 200 леко
Посети специализиран сервиз за АСК и струва ми се ще намериш отговора.Звучи ми като проблем с хидро-трансформатора
- popai
- младши ентусиаст
-
да там е следващия сервиз, където ще ходя за автоматици
- ангелски
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xdА
- Детайли за колата: Става все още.
Здравейте, колега казваш че излязла грешка при
Успех на всички.
. това са признаци на запушен горивен филтър, не винаги но при тези студове и ковти нафта 90% е той. Ако не е сменяван скоро може да пробваш, лично мнение, просто давам жокер.1ви ден, "клапан на помпа на двигателя,, 2ри ден "датичк комън рейл,
Успех на всички.
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
- Jikata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 540ia
колега от вчера с колата на баща ми е39 530да 2001 г , съм по сащия начин и доколкото разбрах това е турбината на автомата , само незнам каде и колко струва рециклирането й
Приятел имах абсолютно същия проблем при мойта 530ка..за да ти спестя ходене по сервизи ти казвам направо или датчик на рейката или клапан!! при мен беше клапан..300 кинта ти прави клапана, по евтин обаче е датчика..на 530д датчик на рейката е често сменяна част.получава се така че на високите обороти се подава повече налягане а при ниските обороти по малко от колкото се иска.Все пак при common rail всичко се командва от датчици и компютри...
Надявам се да съм ти бил полезен!
Надявам се да съм ти бил полезен!
- security_g
- Потребител
-
- Кара: 320 GT XD
- Детайли за колата: 320 GT XD 2015г
Колега и аз имах същия проблем - датчик на рейла
- snaiperist0
-
-
- Кара: бавно
- Мечтае да кара: e30 m3
Колега имам абсолютно същия проблем - е39, 530д, 193кс. Само дето при мен не е автомат, а ръчка. Има понякога леко тресене на място и вибрации при подаване на газ в същия диапазон - 1500-2000 оборота, а също така и леко придърване на по-ниски обороти. Като е студена колата не съм забелязал тези проблеми, само като позагрее. След 2, 3 седмица ще е карам да се обслужва и тогава ще е видят какво е. Майстора ми каза че може да е от тампон на мотора или гумено кара.
Ако намериш решението пиши, ще си ми много от полза.
Поздрави и успех
Ако намериш решението пиши, ще си ми много от полза.
Поздрави и успех

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
- popai
- младши ентусиаст
-
Jikata написа:колега от вчера с колата на баща ми е39 530да 2001 г , съм по сащия начин и доколкото разбрах това е турбината на автомата , само незнам каде и колко струва рециклирането й
Проверих в София сервиз за автоматици, според признаците може да е турбина цитирам отговора да се ориентираш в цените
"Така както описвате проблема най-вероятно наистина проблема е в турбината. Можем да Ви сложим рециклирана, като Вашата отива за замяна. Цената е между 750лв и 850лв. Ако искате Вашата да си остане за Вас цената е + 200лв. Труда за демонтаж и монтаж на кутията е 200лв. Задължително се сменят филтър и гарнитура – 88лв и масло. Времето за работа от 2 до 3 дни."
Събирам пари и мисля още дали 2ра ръка или да я ремонтирам
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2