Мирише на изгоряло и не пали
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- asotsf
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330ci Stahlgrau
Мирише на изгоряло и не пали
Здравейте колеги тази сутрин когато отидох да запаля колата си ми направи впечатление лека миризма на изгоряло, но въпреки това сложих ключа и опитах да запяла. Стрелката на температурата отиде на макс и стартера въобще не въртеше. Забравих дакажа че едва отключих и то ръчно само успях да махна алармата.
Предполагам че всичко идва от вчерашния ремонт който правих на таралежа по описание в раздел Е39. След като бях направил всичко и сложих таралежа ми направи впечатление че присветна единия транзистор. Моля дайте съвети или направо телефон на някой който евентуално може да види колата мерси.
Предполагам че всичко идва от вчерашния ремонт който правих на таралежа по описание в раздел Е39. След като бях направил всичко и сложих таралежа ми направи впечатление че присветна единия транзистор. Моля дайте съвети или направо телефон на някой който евентуално може да види колата мерси.
- DiGital
- младши ентусиаст
-
- Кара: на пълна газ
- Мечтае да кара: MB SLS AMG
Re: Мирише на изгоряло и не пали
Нещо колега....да присветне трансистор
Мани го тоя таралеж и виж напражението на батерията колко е.

WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)
- asotsf
- кандидат ентусиаст
-
Значи успях да запаля колата, акумулатора ми беше изцеден на 5 волта. Сложих резервния запали, проблеми засега не виждам освен това че се стига до тук и че мирише на изгоряло. Сега ще разглабям да видя таралежа как е.
Къде мога да отида евентуално да замерят за утечка и евентуално някаква диагностика на ел.системата?
Къде мога да отида евентуално да замерят за утечка и евентуално някаква диагностика на ел.системата?
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Аз немога да разбера за какво е тая тема, като нещата Ти са ясни?
Ремонтираш си таралежа, а не можеш сам да премериш за утечка?
Колегата Oci, ремонтира успешно таралежите, успех.

Ремонтираш си таралежа, а не можеш сам да премериш за утечка?
Колегата Oci, ремонтира успешно таралежите, успех.

- asotsf
- кандидат ентусиаст
-
Ами колега не ми е ясно каква е причината да мирише на изгоряло и да ми е изцеден акумулатора. Най-странното е, че в момента колата работи без грешки-парното също. Погледнах самия таралеж и видях, че силикона е леко издут и от там идва миризмата на изгоряло. Вече не знам дали да пипам сам, затова ми се искаше някой друг да я види. Ако да речен е изгорял единия транзистор на регулатора може ли да си работи нормално парното?
Най-лошото е, че акумулатора ми беше на една седмица Bosch Silver S5.
Най-лошото е, че акумулатора ми беше на една седмица Bosch Silver S5.

- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
Чест симптом за заминал таралеж е изтощения акумулатор. Според мене нещо не си го ремонтирал като хората този таралеж 

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Колега - драсни едно лично на Oci и се разберете да си вземеш читав таралеж от него.
Si non confectus, non reficiat.
- asotsf
- кандидат ентусиаст
-
Значи преди малко мерих консумацията на ток. Целият проблем идва от едно бучене от към климатроника, което всъщност ми черпи доста ток. Докато заспи колата има 1.3А консумация. Питах вчера и ми казаха че това жужене от перката било нормално, но според мен не. Когато заспи колата консумацията пада на 0.2A което си е напълно в нормите с работеща аларма,а и бученето спира.
Сега идва другият въпрос - как аджеба карах 5 месеца със стария акумулатор така, а новият който е на една седмица се скапа толкова бързо. Не изключвам проблема да е бил в следствие на вчерашният ремонт на таралежа.
Като цяло парното си работи няма проблеми, единствено бученето след гасене на колата ме притеснява. Нормално ли е и ако не от къде може да бъде проблема?
Сега идва другият въпрос - как аджеба карах 5 месеца със стария акумулатор така, а новият който е на една седмица се скапа толкова бързо. Не изключвам проблема да е бил в следствие на вчерашният ремонт на таралежа.
Като цяло парното си работи няма проблеми, единствено бученето след гасене на колата ме притеснява. Нормално ли е и ако не от къде може да бъде проблема?
Последна промяна asotsf на 16 Яну 2013, 19:10, променена общо 2 пъти
- DiGital
- младши ентусиаст
-
Бъркаш мерната еденица. По скоро да е А .
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)
- asotsf
- кандидат ентусиаст
-
Според това, което казват по чуждите форуми въпросното бръмчене идва от температурния сензор на климатика, който всъщниост е някаква перка която смуче въздух от купето и която би трябвало да спира с гасенето на колата, да ама не. Консумация над 0.5А не е нормална а тук говорим за 1.1А. Според тях проблемът идва от таралежа точно. Някой с подобен проблем, който да го потвърди? Така или иначе нещата си отиват към нов таралеж май, но ще изчакам да ми се зареди акумулатора преди да правя каквото и да е. 

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
asotsf написа:Според това, което казват по чуждите форуми въпросното бръмчене идва от температурния сензор на климатика, който всъщниост е някаква перка която смуче въздух от купето и която би трябвало да спира с гасенето на колата, да ама не. Консумация над 0.5А не е нормална а тук говорим за 1.1А. Според тях проблемът идва от таралежа точно. Някой с подобен проблем, който да го потвърди? Така или иначе нещата си отиват към нов таралеж май, но ще изчакам да ми се зареди акумулатора преди да правя каквото и да е.
Щом е замирисало на изгоряло и си видял, че транзистора е окъсил няма какво да се чудиш този таралеж или е за боклука или трябва да го отвориш и правиш наново, консумацията ти е от него можеш да го провериш като откачиш буксата на ежко или му махнеш предпазителя и да мериш тогава и ще видиш, че всичко ще си дойде на мястото, вентилаторчето, което обдухва датчика на вътрашната температура в модула на климатроника след 16-тата минута спира и неговата консумация е нищожна така, че няма как то да ти свали акумулатора.
- DiGital
- младши ентусиаст
-
Тоя новия акумулатор си му видял сметката. Дори дасе заради файда. Сега тази нощ и резервния ще оправиш. Махай го тоя бодил и тва е поне утре сутрин да запалиш, не саседите на гледат от терасата и дасе смеят на бавареца.
- asotsf
- кандидат ентусиаст
-
Той резервния вече е минал по тоя път, за жалост. Иначе сега съм откачил клемата вече.
Най-тъпото е, че тръгнах да оправям ежа точно с цел да запазя новия акумулатор, а то кво стана..
Най-тъпото е, че тръгнах да оправям ежа точно с цел да запазя новия акумулатор, а то кво стана..
- stoimenov_1958
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 136к.с.
- Мечтае да кара: х5
Ако се отлага решаването на проблема може да мине "по-тънко".На новата батерия и няма нищо напразно се вайка.
- asotsf
- кандидат ентусиаст
-
Неприятна картинка:

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2