teхнически преглед ----------м
Модератори: mitaka7, Общи модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- 3C
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW/ Mercedes
- Мечтае да кара: Porsche
teхнически преглед ----------м
Съществува ли в БГ все още както от преди така нареченият "годишен технически преглед" - ( по kolite ) или .............. вече не е така строго както едното време ?
Ето какво прoчетох днес 20 Авг. '03 в печата (зона 168ч) ...... ("за една синя светкавица" ) no offence от Оpel собствениците :
-Copy Pasтe-:
“Опел” се разпадна в движение и рани петима
Прогнилата кола остана без заден мост и отнесе “Лада” и словенски автобус пълен с туристи
АСЕН ИВАНОВ
Петима души бяха ранени, след като кола се разпадна в движение в София вчера. Инцидентът стана около 7,30 ч на столичния бул. “Цар Борис III”, близо до кръстовището с Околовръстното шосе.
Син “Опел Аскона” се движил с висока скорост по булеварда от Бояна за центъра, когато изненадващо му се откача задния мост. Колата остава без задни колела и започва да се сурка по павираната улица. Останал без контрол автомобилът успял да измине около 20 м, завърта се един път и се удря челно в насрещно движещата се “Лада”. Преди удара, ладата изпреварвала автобус пълен с словашки туристи. След сблъсъка с руската кола, опелът се нацепил и в рейса.
На мястото веднага пристигнаха три линейки и няколко патрулки, които отцепиха булеварда за повече от три часа. Петимата ранени са се возили в двете коли. Двама са били в ладата, а другите, сред които и дете, в опела. Най-тежко е пострадал шофьора на ладата, който е със съмнения за счупен крак. Всичките са настанени във Военна болница
Прогнилият "Опел" чака хората от пътна помощ да съберат разпилените му части. Зад него се вижда откачилият му се заден мост.
СНИМКА : АЛЕКСЕЙ ДИМИТРОВ
http://www.zone168.com/picture?img=2003 ... 0601-0.jpg
Около 10 ч следователите разпитаха свидетелите на инцидента, видя екип на “Монитор”. Части от опела бяха се разнесли по цялата улица. Изгнилото шаси с проядени ламарини стоеше по средата на булеварда. Колата беше останала без двигател, който заедно със скоростната кутия и ауспуха бяха на повече от 10 м от шасито. На такова разстояние беше и откачилият се заден мост.
“Видях как ни изпревари бялата кола и изведнъж в нея се удари синята. След това усетих удар в нашия автобус. Не мога да кажа защо синята кола се отклони от пътя си”, разказа на катаджиите свидетел от словашкия автобус. Трийсетте словаци пътували за почивка в Гърция. Всеки един от тях бил платил между 250 и 300 евро за екскурзията. Автобусът с туристите беше закаран в КАТ за даване на показания от очевидците.
“Шофьорът на опела призна, че вината е в неговата кола, казаха полицаи.
Двама са загинали миналата нощ при катастрофи заради висока скорост на автомобилите, съобщиха от КАТ. Ранените при 12-те тежки катастрофи през денонощието са 12.

Ето какво прoчетох днес 20 Авг. '03 в печата (зона 168ч) ...... ("за една синя светкавица" ) no offence от Оpel собствениците :
-Copy Pasтe-:
“Опел” се разпадна в движение и рани петима
Прогнилата кола остана без заден мост и отнесе “Лада” и словенски автобус пълен с туристи
АСЕН ИВАНОВ
Петима души бяха ранени, след като кола се разпадна в движение в София вчера. Инцидентът стана около 7,30 ч на столичния бул. “Цар Борис III”, близо до кръстовището с Околовръстното шосе.
Син “Опел Аскона” се движил с висока скорост по булеварда от Бояна за центъра, когато изненадващо му се откача задния мост. Колата остава без задни колела и започва да се сурка по павираната улица. Останал без контрол автомобилът успял да измине около 20 м, завърта се един път и се удря челно в насрещно движещата се “Лада”. Преди удара, ладата изпреварвала автобус пълен с словашки туристи. След сблъсъка с руската кола, опелът се нацепил и в рейса.
На мястото веднага пристигнаха три линейки и няколко патрулки, които отцепиха булеварда за повече от три часа. Петимата ранени са се возили в двете коли. Двама са били в ладата, а другите, сред които и дете, в опела. Най-тежко е пострадал шофьора на ладата, който е със съмнения за счупен крак. Всичките са настанени във Военна болница
Прогнилият "Опел" чака хората от пътна помощ да съберат разпилените му части. Зад него се вижда откачилият му се заден мост.
СНИМКА : АЛЕКСЕЙ ДИМИТРОВ
http://www.zone168.com/picture?img=2003 ... 0601-0.jpg
Около 10 ч следователите разпитаха свидетелите на инцидента, видя екип на “Монитор”. Части от опела бяха се разнесли по цялата улица. Изгнилото шаси с проядени ламарини стоеше по средата на булеварда. Колата беше останала без двигател, който заедно със скоростната кутия и ауспуха бяха на повече от 10 м от шасито. На такова разстояние беше и откачилият се заден мост.
“Видях как ни изпревари бялата кола и изведнъж в нея се удари синята. След това усетих удар в нашия автобус. Не мога да кажа защо синята кола се отклони от пътя си”, разказа на катаджиите свидетел от словашкия автобус. Трийсетте словаци пътували за почивка в Гърция. Всеки един от тях бил платил между 250 и 300 евро за екскурзията. Автобусът с туристите беше закаран в КАТ за даване на показания от очевидците.
“Шофьорът на опела призна, че вината е в неговата кола, казаха полицаи.
Двама са загинали миналата нощ при катастрофи заради висока скорост на автомобилите, съобщиха от КАТ. Ранените при 12-те тежки катастрофи през денонощието са 12.

- Ich0
- младши ентусиаст
-
- Кара: Toyota Celica
Наистина прегледите не са това, което са били... Аз лично бях свидетел на преглед на едно Волво (не помня модела, но доста старо беше)...та значи на теста за спирачки на тая кола задните въобще ги нямаше, а предните бяха страшно слаби и то с различни усилия на двете колела - въпроса се реши с 20лв, дадени на "преглеждащия"...Така е тук. И Айде - и това бих го приел, но поне след това тоя човек да се замисли малко за себе си и близките си, а пък и за съвсем непознатите хора и да вземе да я оправи тая кола. Вярно е, че и хора с такива стари коли очевидно нямат пари в излишък, но нищо не пречи според мен да не я карат тая кола известно време, докато я оправят - поне ходовата част. В крайна сметка от всичко намазват КАТ-аджиите и "преглеждащите" особи, а губят, и то понякога доста сериозно, невинните хора по улицата.
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
Винаги можеш да си го направиш при познати и да те пуснат, но който иска да се пребива да се пребива... Аз определено искам да знам колко е изправна колата, която карам и колко мога да разчитам на нея...

- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
Е НЕМА ТАКАВА КОЛА
интересен факт е,че на тазгодишния ми технически преглед пред мен бе едно Ауди 80.качвам аз костенурката на стенда за спирачки и оня като видя,че моето спирачно усилие без сервоусилвател е по-голямо от това на Аудито направо ми взе документите и вика:Айде....

интересен факт е,че на тазгодишния ми технически преглед пред мен бе едно Ауди 80.качвам аз костенурката на стенда за спирачки и оня като видя,че моето спирачно усилие без сервоусилвател е по-голямо от това на Аудито направо ми взе документите и вика:Айде....

След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил
После хората който карали БЪРЗО правели КАТАСТРОФИ
НЕ драги ми колеги
Правят ги ТЕЯ пишман шофьори с НЕизправни коли,на по 5 ракии и други такива на ГЛЕД ДРЕБНИ неща
Аз като карам бързо НАЙ - много да се пребия сам
А тоя с ФАЛШИВАТА КНИЖКА И ПРЕГЛЕД
Е тоя вече е КАМИКАДЗЕ(338is
не става дума за теб ) С моторна резачка бели краставици
Но така е като си продаваш душата на ДЯВОЛА за 20 лева

- Momcho
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E34 520i Touring 95'
- Мечтае да кара: BMW E34 M5 Touring
Иво написа:Винаги можеш да си го направиш при познати и да те пуснат, но който иска да се пребива да се пребива... Аз определено искам да знам колко е изправна колата, която карам и колко мога да разчитам на нея...
Напълно съм съгласен с теб,а и с другите

бе то ясно, че опела е бил много зле, ама да се замислят малко и какво представлява улицата в този участък /от околовръстното до където трамвая отива в средата/... нямам нищо /е или поне не съм върл противник/ против паветата, ама не е нужно целия път да е на вълнички /това че е много наклонен и само левите ленти стават за движение е отделен въпрос/
ViruS написа:бе то ясно, че опела е бил много зле, ама да се замислят малко и какво представлява улицата в този участък /от околовръстното до където трамвая отива в средата/... нямам нищо /е или поне не съм върл противник/ против паветата, ама не е нужно целия път да е на вълнички /това че е много наклонен и само левите ленти стават за движение е отделен въпрос/
Така си е

- Nasti
-
-
- Кара: Кво ли не...
Ебати ташака, това само в България и Албания може да се случи, не не, това не е истина 

Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...
10 мнения
• Страница 1 от 1