Колата губи МНОГО ток
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
71 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- asotsf
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330ci Stahlgrau
Re: Колата губи МНОГО ток
Здравейте колеги, за да не пускам нова тема ще питам тук:
Преди една седмица Банерчето ме предаде та си зех Bosch silver 85Ah. Забелязвам, че след като изгася колата от централните решетки на парното продължава да се чува едно леко жужене(все едно перката работи на мн ниска степен), което според мен не е нормално и може да е било причина стария акумулатор да си замине. Подозирам че въпросният таралеж прави мизерии, защото понякога парното само засилва перката без аз да съм включил на по-висока степен.
Преди една седмица Банерчето ме предаде та си зех Bosch silver 85Ah. Забелязвам, че след като изгася колата от централните решетки на парното продължава да се чува едно леко жужене(все едно перката работи на мн ниска степен), което според мен не е нормално и може да е било причина стария акумулатор да си замине. Подозирам че въпросният таралеж прави мизерии, защото понякога парното само засилва перката без аз да съм включил на по-висока степен.
- atanaz
- Потребител
-
- Кара: 530d
- Мечтае да кара: 530d:)
Еми той е:) Много често могат да се рециклират, потърси във форума, някъде имаше тема. Пишеше, че около 90% от случаите са едни транзистори, които се подменят. Имаше посочен колега от форума, който се е специализирал в тая работа, мисля.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Правилно подозираш. 

- kvi2xlc
- Потребител
-
- Кара: е46 touring 320 D от 12 години
- Мечтае да кара: е46 320 Д
колегата е OCI потърси го и му пиши ЛС ще те информира
- basko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2004/330xd автомат
- Мечтае да кара: bumer ...
- Детайли за колата: ноо яка
Имам консумация от 0,23А. Свалих бушона за "таралежа" - №50 - пак същото. Днес цял следобяд колата е при жичкаджия, но не можа да намери нищо. Акумулаторът ми е нов, ще го скапе. МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА МИ КАЖЕ КЪДЕ ДА ОТИДА?
Не съм претенциозен, ... най-доброто ми е предостатъчно!!!
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
asotsf написа:Здравейте колеги, за да не пускам нова тема ще питам тук:
На мен направо си надува перката на макс . . . но не веднага след като я изгася, а изчаква няколко часа и започва да си навива докато не остане акумулатор

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
ами може да се разбере от къде е като почне да се вади бушон по бушон и след като намале е консумацията да се види от кои бушон е

здравеите колеги, и аз да си кажа имам подобен проблем преди няколко месеца при първото застудяване акумулатора се прецака.отидох и си купих нов(взех го от кауфланд марката му е stormbat),всичко беше наред около 2-3 седмици,оставих колата пред нас 3 дни и след това пак няма ток,заредих го на зарядно,покарах няколко дни даже и извънградско я карах след 20 дни пак сащата работа няма ток не иска да пали.ходил сам на диагностика в Варнакарс bmv и при др автоелектричар казват че няма никакви утечки и че всичко е наред(единия автоелектричар каза че акумулатора е менте и заради това му се губи тока).тук във форума виждам 4е повечето казват че е от този прословут таралеж.Колата е 320i 150к.с.. ако някои може да помага и да посъветва нещо благодаря
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
хубаво де,вземи си едно уредче отиди при акулулатора,сложи на плюса и минуса и запали колата,виж колко ток прави алтернатора,ако там работата е добре около 13.5-14.2 значи си зарежда добре.След това откачи масата и единия краи на урена на клемата другия на акумулатора,затвори багажника,заключи колата и чакаи 20 минути.След това виж има ли консумация(утечка)Ако и там е добре отиваш на някои сервиз със товарна вилка да натварят акомулатора и ако почне да пада волтажа,значи е кенеф.3 прости проверки ще ти покажат от къде ти е проблема.

- ganecabul
- Потребител
-
- Кара: BMW e46 318i 99'
При мен след няма и минута консумацията пада на 0,017А. Не знам защо си мислите, че трябва да се чака 20 мин.
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
ganecabul написа:При мен след няма и минута консумацията пада на 0,017А. Не знам защо си мислите, че трябва да се чака 20 мин.
След 16 мин колата заспива!
didie7 написа:всички тези проверки са направени и в сервиз даже,всичко е ок.
Значи акумулатора е за НАДИН
а може ли да кажете от кои предпазител да изклуча този таралеж (само да пробжам за 3-4 дни дали 6те падне акумулатора без него)кои номер е че не мога да разбера.
23- 5.....[командния блок но климатроника] или това
28- 5.....[мотовентилатора на кутиятта с релета намиращ се до мотора,кутия за командването на климатроника]
други не намирам за климатроника ?
23- 5.....[командния блок но климатроника] или това
28- 5.....[мотовентилатора на кутиятта с релета намиращ се до мотора,кутия за командването на климатроника]
други не намирам за климатроника ?
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
didie7 написа:всички тези проверки са направени и в сервиз даже,всичко е ок.
е добре де,акомулатора е здрав,няма утечка,динамото(алтернатора)зарежда-къде отива тока тогава,данеби от горе да си зареждат чиниите с твоя ток.Извиняваи ама е така.Или алтернатора незарежда,или зарежда но акомулатора не го държи тока,или го държи но имаш утечка и се изчерпва.Аз друга причина немога да се сетя.Има едни уредчета които ги оставяш да мерят и след това показват максималното отчетено и минималното отчетено.Вземи си едно,пусни го за утечка и го устави цяла нощ в багажника и го гледаи на сутринта.Данеби парното по някое време да се пуска.

акумулатора е зареден на зарядно, вече 3 ден не е закачан никъде и си държи 13.11 волта,предполагам че мога да го изкл. като вариант да е за боклука. Мерси колега ще потърся такъв уред и ще пробвам
71 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5