БМВ Х5-подръжка и покупка
Модератор: Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
БМВ Х5-подръжка и покупка
Здравейте колеги!
От известно време си мисля да си купя нов автомобил(втора ръка)БМВ.Спрял съм се на Х5 3.0 дизел от 2007-2010 от този интервал.Досега не съм карал бмв и съм се спирал на нови японски коли затова не съм много запознат с обслужването на германските.Интересува ме има ли някои,които да ме ориентира какво СТАНДАРТНО се сменя,на колко хиляди и тн.Гледам че автомобилите,които ми допадат като цифра са към 100 до 180хиляди километра.И още един въпрос-разгледах немското мобиле и малко ме шашна,че цените са доста по-дебели от българските-дали си заслужава човек да бие път до Германия,да се занимава и да плати повече за немски автомобил или от България пак става,защото доколкото знам специално на този тип автомобили не е много лесно да им върнеш километража!Горе долу това е всичко благодаря ви за вниманието 

- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Re: БМВ Х5-подръжка и покупка
Аз те съветвам да вземеш кола със 100% ясна и доказуема сервизна история- така или иначе ще даваш една шапка пари, та поне да знаеш за какво ги даваш. От Германия е по-добре, защото пътищата и нафтата са им различни. Но и в БГ изпадат оферти за хубави и пазени коли, имаш опцията да поговориш с предишния собственик, да я закараш на твой сервиз и т.н.
Първите години на Х5 Е70 имаха ядове с щангата на адаптив драйв, задните стопове се пълнеха с вода и имаше разни скърцания на пластмасите. Отделно, предните носачи са им слаби/700лв бройката, май/. Ако има въздушно окачване, може да сдаде багажа някоя възглавница/с труда беше 400-500лв/. При мен за 80х км единствения ремонт са 2 носача.
Относно поддръжката, не мога да кажа цифри, защото ми е включена до 100х км. Но лесно може да звъннеш в някой дилър и да питаш колко струват масла,филтри, дискове, накладки и т.н. На този пробег, който гледаш, е хубаво да се смени маслото на автоматичната кутия, диференциалите и раздатката, което би трябвало да излезе под 1000лв. Друго скъпо нещо са гумите. За филтрите за твърди частици вече има варианти да се чистят за 200-на лв. Разход градско в София от 12 до 15.
Много важно е да знаеш, че много ги крадат, даже напоследък ги избутват без да ги палят. Това е сериозен проблем при всички БМВ-та, а точно за Х5-ците изглежда има огромно търсене.
Първите години на Х5 Е70 имаха ядове с щангата на адаптив драйв, задните стопове се пълнеха с вода и имаше разни скърцания на пластмасите. Отделно, предните носачи са им слаби/700лв бройката, май/. Ако има въздушно окачване, може да сдаде багажа някоя възглавница/с труда беше 400-500лв/. При мен за 80х км единствения ремонт са 2 носача.
Относно поддръжката, не мога да кажа цифри, защото ми е включена до 100х км. Но лесно може да звъннеш в някой дилър и да питаш колко струват масла,филтри, дискове, накладки и т.н. На този пробег, който гледаш, е хубаво да се смени маслото на автоматичната кутия, диференциалите и раздатката, което би трябвало да излезе под 1000лв. Друго скъпо нещо са гумите. За филтрите за твърди частици вече има варианти да се чистят за 200-на лв. Разход градско в София от 12 до 15.
Много важно е да знаеш, че много ги крадат, даже напоследък ги избутват без да ги палят. Това е сериозен проблем при всички БМВ-та, а точно за Х5-ците изглежда има огромно търсене.
I love the sound of V8 in the morning...
Разходих се до Камор кадето ми казаха,че могат да я закачат на компютър(200 лв) и да ми кажат горе-долу всичко.За подръжката нищо не ми казаха-казаха,че им трябва вин номер и че всичко се сменя горе долу когато му дойдело времето
което е малко странно при положение,че например нисан ти изкрват разпечатка на всичко,което се сменя на определени километри-не само филтри и масла.Иначе това за краденето малко ме плаши честно казано
а филтъра за твърди частици не се ли самопочиства?на предната ми кола като го изкараш на извънградско той се загрява до някакви яки температури и изгаря всичко.На колко хиляди се почиства това нещо
А за германия малко честно казано ме мързи да ходя надявам се,че разликата няма да бъде колосална

- P.Markovski
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d 02'
- Мечтае да кара: e90 m3
- Детайли за колата: Сива и лоша
Можете ли колеги да дадете една такава информация - за 3 години примерно колко пари Ви е излязъл джипа( без пари за гориво ), модела на джипа и с какъв двигател е. Мога да дам пример с моята е46-ца
е46 320d 150 к.с.
За 3 години - около 2000 лева,
като имам да правя още турбо
е46 320d 150 к.с.
За 3 години - около 2000 лева,
като имам да правя още турбо

- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Uriziel написа:Разходих се до Камор кадето ми казаха,че могат да я закачат на компютър(200 лв) и да ми кажат горе-долу всичко.За подръжката нищо не ми казаха-казаха,че им трябва вин номер и че всичко се сменя горе долу когато му дойдело времето![]()
Камор не са най-добрия автомобилен сервиз. И да мине при тях на преглед, не мисли, че ще хванат всичко, освен ако не са ти много близки приятели.
Между другото, БМВ дилърите продават и т.нар. премиум селекшън, който има 2г. гаранция, обаче незнам до какви км важи тази гаранция.
I love the sound of V8 in the morning...
- _FIRMATA_
- младши ентусиаст
-
- Кара: 306 Hp 600 Nm
msi200 написа:Uriziel написа:Разходих се до Камор кадето ми казаха,че могат да я закачат на компютър(200 лв) и да ми кажат горе-долу всичко.За подръжката нищо не ми казаха-казаха,че им трябва вин номер и че всичко се сменя горе долу когато му дойдело времето![]()
Камор не са най-добрия автомобилен сервиз. И да мине при тях на преглед, не мисли, че ще хванат всичко, освен ако не са ти много близки приятели.
Между другото, БМВ дилърите продават и т.нар. премиум селекшън, който има 2г. гаранция, обаче незнам до какви км важи тази гаранция.
И Е53-ката и Е70-ката сега са ни от премиум селекшъна на камор! Е53-ката нямаше гаранция защото беше 2005г., но беше на 45000км и беше в абсолютно перфектно състояние! Е70-ката я взехме на 4500км 2011г. е и си важи фабричната гаранция, като маслото ни е безплатно! Хубавото на каморския премиум е че можеш да се договаряш, да връщаш коли, да дадеш кола и да доплатиш и т.н.
Ма мяза на оригиналдъ бря .... не виждам свински опашки, следователно не е измислено във Враца - следователно никъде по света не може да е измислено
Мойта не се кутира по тия параметри, а със сигурност не е от Враца, значи или има други мушингии или вин таблицити ви са перде кириз

Мога да кажа на мен Х-кса 4.6и.с. за една година какво ми струва:
масло-двигател,филтър масло,филтър горивен,филтър климатроник,филтър въздушен и предни накладки, мисля, че ми излезна всичко към 500лв.
масло-двигател,филтър масло,филтър горивен,филтър климатроник,филтър въздушен и предни накладки, мисля, че ми излезна всичко към 500лв.
- Nasti
-
-
- Кара: Кво ли не...
Когато търсиш да купуваш кола, особено Х5, трябва да имаш търпение. Първите Е70 вече са си на годинки, респективно не малка част от тях и на километри. Връщането на километража не е никак трудно. Пазара на употребявани автомобили в България, по принцип е по-нисък, като цени от този в другите страни. Причини за това има много, а и теб конкретно не те интересуват. Ако пък толкова много те интересуват, ще ти ги кажа. Това в никакъв случай обаче не означава, че няма хубави коли. Живеем във време, в което всичко се вписва в компютри и връзката в цяла Европа е създадена. Така че, когато търсиш кола, ходи и гледай внимателно, без значение дали е от частник, от автокъща, от друг тип търговец. Най-лесното е когато отидеш да я огледаш да вземеш шасито и с него да провериш всичко в БМВ. Ясно е, че ако въпросната кола е 2007г., и е била последно в сервиз на 80 000км. през 2010г., а сега е на 87 или 90 примерно, има фифел, но определено не всички са такива. След като набележиш кола, която логически изглежда, че километрите съвпадат и е с редовни посещения в БМВ, имаш пълното право да поискаш от продавача да влезе за преглед в оторизиран сервиз, ако всичко е ок или ако не е, но пък човека е склонен да отстъпи от цената за да се извършат необходимите подмени, плащаш и изнасяш. Когато откриеш кола с реални километри и добро състояние според това, което би огледал ти, не е зле да действаш бързо, защото все пак Е70 е актуален и доста търсен модел, когато излезе кола с нормална цена на добри километри си заминава бързо.
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...
- GeorgiMarinov
- младши ентусиаст
-
- Кара: F80 M3 Competition
- Мечтае да кара: E30 M3 Sport Evolution 1990, E36 M3, Е46 М3 CSL, E90 M3 CRT
задължително да бъде в гаранция.... сега ще ти кажа от 2008 насам какво съм сменил - накладки предни и задни, имам проблем с багажника който още неможе да бъде оправен и по дупките трака..., въздушна възглавница на амортисьора ли как се води... един ден слизам и я гледам клекнала, някакъв болт на оптяжната ролка, почти прегоряло е едното гърне...., вчера смених скоростен лост защото се развали и неможеше да включва от директна към задна. гаранцията ми е удължена до лятото и след това мисля да я продавам...... а само ще кажа, че няма 100 000км!!
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
GeorgiMarinov написа:задължително да бъде в гаранция.... сега ще ти кажа от 2008 насам какво съм сменил - накладки предни и задни, имам проблем с багажника който още неможе да бъде оправен и по дупките трака..., въздушна възглавница на амортисьора ли как се води... един ден слизам и я гледам клекнала, някакъв болт на оптяжната ролка, почти прегоряло е едното гърне...., вчера смених скоростен лост защото се развали и неможеше да включва от директна към задна. гаранцията ми е удължена до лятото и след това мисля да я продавам...... а само ще кажа, че няма 100 000км!!
Какъв ти е автомобила,х5 или х6 и с какъв мотор?
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- GeorgiMarinov
- младши ентусиаст
-
- Кара: F80 M3 Competition
- Мечтае да кара: E30 M3 Sport Evolution 1990, E36 M3, Е46 М3 CSL, E90 M3 CRT
- cww
- Д-р Хаос
-
- Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)
Аз съм сменил два пъти повече неща за 44 000 км. С 3.0d съм.
Удължената гаранция е голяма работа.

NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
cww написа:Аз съм сменил два пъти повече неща за 44 000 км. С 3.0d съм.
Ще се засиля и аз към удължена гаранция като дойде време..

п.п... и да направиш тема,какво е сменено гаранционно като направиш 50к км

gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- cww
- Д-р Хаос
-
- Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)
Отдавна съм писал в нея...един километричен пост.
Тук някъде в раздела ми е мнението, потърси го.
Тук някъде в раздела ми е мнението, потърси го.
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Някакси обаче не минава всичко по тази удължена гаранция...или по-скоро се правят на цигани от представителствата, ако нямаш човек гледаш в земята или някой ще ме опровергае??
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2