проблем с предните говорители
Модератор: Icco
3 мнения
• Страница 1 от 1
проблем с предните говорители
Здравейте колеги,
имам следния проблем: инсталирах си нов плеар ALPINE и също така смених старите неработещи колони и пищялки на вратитите с оригинални втора ръка, и възникна проблем с басите. Като си седиш на седалката не се чуват, а като се наведа малко напред към волана се чуват прекрасно. Трябва да споделя че като се опитвам да променя настроиките за по-ляво или по-дясно звучене ми се струват наобратно. т.е. като завъртя за само дясно звучене, се чува лявата колона и обратно. Моля за съдействие и съвет да реша проблема.
имам следния проблем: инсталирах си нов плеар ALPINE и също така смених старите неработещи колони и пищялки на вратитите с оригинални втора ръка, и възникна проблем с басите. Като си седиш на седалката не се чуват, а като се наведа малко напред към волана се чуват прекрасно. Трябва да споделя че като се опитвам да променя настроиките за по-ляво или по-дясно звучене ми се струват наобратно. т.е. като завъртя за само дясно звучене, се чува лявата колона и обратно. Моля за съдействие и съвет да реша проблема.
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Re: проблем с предните говорители
Объркал си при свързването лява с дясна . А има и голяма вероятност да си ги дефазирал (разменени + и - ) .
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
Re: проблем с предните говорители
Започни с размяна на свързването ляв-десен. Относно дефазирането - трябва да обърнеш свързването на САМО единият високоговорител. След което ще трябва да си поиграеш как е по добре да се свържат предни-задни ( тук работиш по двойки). Кое е + и - на високоговорител се определя с кратко свързване на батерия от 1.5 волта - при правилно свързване на нейният + мембраната се измества на пред. Това последното реално не ти трябва в случая защото явно слуха ти е добър и обръщаш внимание на подробностите.
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
3 мнения
• Страница 1 от 1