Чукане на повдигач след смяна на капак на клапани
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- sa6opetkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е90 320d
Чукане на повдигач след смяна на капак на клапани
Предния ден смених капака на клапаните, защото явно е пукнат някаде и имаше омасляване, след смяната, запалих мотора и започна едно чукане мисля че повдигач, механика също каза повдигач ( не съм сиг дали е един),смених веднага маслото с 5w30, но пак се чува, като загрее хубаво отихва леко в ниските обороти. в сервиза ми казаха да я покарам за да се напълни с масло повдигача и щяло да се оправи, за ден съм и навъртял около 70 км и няма признаци да се оправи.Пак ще я закарам след ден, два ме инт и др мнения и съвети?? Преди манипулацията мотора си работеше перфектно!
Re: Чукане на повдигач след смяна на капак на клапани
sa6opetkov написа:Предния ден смених капака на клапаните, защото явно е пукнат някаде и имаше омасляване, след смяната, запалих мотора и започна едно чукане мисля че повдигач, механика също каза повдигач ( не съм сиг дали е един),смених веднага маслото с 5w30, но пак се чува, като загрее хубаво отихва леко в ниските обороти. в сервиза ми казаха да я покарам за да се напълни с масло повдигача и щяло да се оправи, за ден съм и навъртял около 70 км и няма признаци да се оправи.Пак ще я закарам след ден, два ме инт и др мнения и съвети?? Преди манипулацията мотора си работеше перфектно!
По вероятно ти чука не повдигач,а дюза.Ако не сте сложили всяка дюза на цилиндъра на който си е била,ще се наложи да ги обучите една по една,за може да си направят нова корекция,но и тогава не е много сигурно,че чукането ще изчезне.
- sa6opetkov
- кандидат ентусиаст
-
По вероятно ти чука не повдигач,а дюза.Ако не сте сложили всяка дюза на цилиндъра на който си е била,ще се наложи да ги обучите една по една,за може да си направят нова корекция,но и тогава не е много сигурно,че чукането ще изчезне.
има и такъв вариант, не съм сигурен, но мися че дюзите се сложиха обратно по ред по който бяха.
като загре мотора, не се чува на празен ход, при подаване на газ започва трака. Ако е от дюзите, проблем ли е да карам колата така 1, 2 дни докато отида пак в сервиза?
Проблем е да.Има вариант да стопи челото на буталото заради детонациите.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Мени ли обороти докато е студена? (при първи старт за деня)
Тресе ли?
Припушва ли ?
Тресе ли?
Припушва ли ?
- sa6opetkov
- кандидат ентусиаст
-
при палене сутрин за няколко секунди леко втриса, оборотите са стабилни не припушва. Дюзите са ОК
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Дръж я на 3000об. към една минута на място, трябва да се оправи
- sa6opetkov
- кандидат ентусиаст
-
kronos написа:Дръж я на 3000об. към една минута на място, трябва да се оправи
и в 2000 и в 3000 я държах и я карах и продължаава да чука на0 много да стане по зле, за това автомобила е в сервиз и се е видяло че ще се подменят.
- 90e90e
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д
- Мечтае да кара: hibrid
Не знам какво толкова може да им се случи на тия повдигачи... На Е 36 имах проблем (не че имат нещо общо), но след промивка на двигателя (течност за миене на ДВГ в маслото) и посмяна на масло и филтър - проблема с чукане на повдигачи беше решен... Е36 се караше още 300 000 км. без да е имало проблем с пречукване...
Дано намериш най-правилното решение на проблема.
Успех и късмет!
Дано намериш най-правилното решение на проблема.
Успех и късмет!
За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Личното ми мнение е, че не е редно да се избързва с отваряне на мотора (това към автора)...
- baga
- младши ентусиаст
-
- Кара: e90 320d 163hp 2006
На един приятел, преди много време, му бяха запушили маслена магистрала с конци /парцалите/. Голям зор видя. Добре, че не стана по-голяма беля.
- sa6opetkov
- кандидат ентусиаст
-
Dimitroff написа:Личното ми мнение е, че не е редно да се избързва с отваряне на мотора (това към автора)...
принципно и аз съм на това мнение, но няма признаци да с оправи отсамосебе си, мисля че само капака на клапаните се маха и отдолу 2та разпр. вала и има достъп до повдигачите.
днес бяха раздвижени малко повдигачите, като имаме съмнения в 2 от тях.. ефекта не е голям, на празен ход не се чува, в ниските се обажда, а във високите обороти като че ли затихва. Проблем пък сега е че няма същата тяга нз какво стана пак ще влиза в бокса понеделник. До 2500 об. никва я няма след това отпушва така, но е тромава
26 лева бройката повдигач не от оторизиран сервиз. Още се приемат идей, предложения, съвети и др.
- sa6opetkov
- кандидат ентусиаст
-
колеги нормално ли е е90 на 150к да има проблем в разпределителните валове и по точно някоя от гърбиците и от това да чука на студен мотор. Ревизиран е почти целия мотор и пак чука и вече положението е безизходно и безидейно :Х
- georde123000
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E30 316.BMW E46 320D
- Мечтае да кара: BMW E30 M3
имаш износване на гърбиците ? и ако е да колко е износването,само на определени гърбици ли е или на всичките
- sa6opetkov
- кандидат ентусиаст
-
georde123000 написа:имаш износване на гърбиците ? и ако е да колко е износването,само на определени гърбици ли е или на всичките
сравних изходящия вал със същия от мотор на 50к, моя е по-износен, вижда се в гърбиците. Има някакъв материал върху гърбиците, който на моя вал си личи, че е до няква степен износен.Гърбиците откъм страната на зъбното колело на вала ми се виждат в малко по-дпбро състояние от другите..
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2