ПРОБЛЕМ - Тропане в предницата
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
ПРОБЛЕМ - Тропане в предницата
Колеги от известно време като карам колата по паваж или през малко дупки се чува едно тропане под краката или под волана. ходих при едни приятели със сервиз и ми разглобиха цалата предница - всичсо е здраво , после а сглобихме и пак се чува това тропане и чак дразни,. братми кара същата марка кола и при него се появи това тропане. Възможноли да е от кормилната рейка или от нещо друго Помогнете и дайте мнение.

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Re: ПРОБЛЕМ - Тропане в предницата
Тампоните на стабилизиращата щанга как са...
От маншоните на рейката да тече масло?
От маншоните на рейката да тече масло?

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
- E30_DK
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu
Рейката е колега!!! И аз съм в същата ситуация - смених всичко, в което имахме дори и най-малкото съмнение, че е разбито, но хлопането по малки неравности пак остана
Сега съм решил да правя рейката, но не знам как и къде точно, защото с т.н. рециклиране(смята на семеринги и уплърнения) нищо не става... трябва ремонт на износените части(гребена, червяка и т.н.), а това още не ми е ясно как точно ще стане - за гребена имам идея къде да се навари и обработи на струг и фреза, след това да се закали, но за останалите неща не знам... 
Поизчетох доста от писаното по въпроса, но практично решение на проблема не открих.

Поизчетох доста от писаното по въпроса, но практично решение на проблема не открих.
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
Мойта я рецеклирах преди 2-години и до сега е добре.
250лева беше.
250лева беше.
Последна промяна boksioraE39 на 01 Фев 2014, 7:43, променена общо 2 пъти

Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
- Archi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39
- Мечтае да кара: фадрома в народното събрание
Колега, погледнете да нямаш хлабав болт на магарето, че и аз така смених цялата предница + рейката и накрая излезе хлабав болт на магарето...
- ivo86
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525i
Проблема не е нито в рейката нито в шарнири или магарето. Проблема си е в мъртвият ход на амортисъорите. Почти съм готов да се обзаложа че си или със Закс или с БОГЕ. След известно каране се появява този проблем. Аз също минах покрай това и последното което смених бяха амортисъорите. След това изчезна. Успех колега.
- Sesko
- ентусиаст
-
- Кара: е60 525 x-drive
- Мечтае да кара: M6
ivo86 написа:Проблема не е нито в рейката нито в шарнири или магарето. Проблема си е в мъртвият ход на амортисъорите. Почти съм готов да се обзаложа че си или със Закс или с БОГЕ. След известно каране се появява този проблем. Аз също минах покрай това и последното което смених бяха амортисъорите. След това изчезна. Успех колега.
И при мене го има това тропане и аз съм на мнение , че освен амортисори не остана друго. Сменил съм рейката с чисто нова ако става въпрос. Колега би ли споделил какви амортисори сложи ?!?
ivo86 написа:Проблема не е нито в рейката нито в шарнири или магарето. Проблема си е в мъртвият ход на амортисъорите. Почти съм готов да се обзаложа че си или със Закс или с БОГЕ. След известно каране се появява този проблем. Аз също минах покрай това и последното което смених бяха амортисъорите. След това изчезна. Успех колега.
И при мен същото тропане. Амортисьора как го проверявате дали тропа той. Или само след смяна с нов се разбира.
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
vas33 написа:ivo86 написа:Проблема не е нито в рейката нито в шарнири или магарето. Проблема си е в мъртвият ход на амортисъорите. Почти съм готов да се обзаложа че си или със Закс или с БОГЕ. След известно каране се появява този проблем. Аз също минах покрай това и последното което смених бяха амортисъорите. След това изчезна. Успех колега.
И при мен същото тропане. Амортисьора как го проверявате дали тропа той. Или само след смяна с нов се разбира.
В кв.Овча купел на обиколна има един сервиз и там я карах мойта на тест за амортесиори,качват я на едни тресачки и после ти вадят графика как са.
Мойте бяха перфектни.
Мтех2.
Мисля че беше 10-лева.

- MPOWERfan
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61/530XD
- Мечтае да кара: на по-евтино гориво.
И аз имам същтия проблем! Цялата предница е прегледана не веднъж и не от един човек и си тропа и това си е! Силно изявено при мен е точно при малки неравности и паваж.
E36/E39/E39/E46/E39/E61/E87/61
- meti_vd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d
Явно го този проблем го имаме всички 
Аз смених всичко по предницата дори и амортесьорите+тампоните,но тропането на малки неравности с бавна скорост си остана!Според мен проблема е в рейката,но с нея ще се занимавам пролетта:)
Поздрави!

Аз смених всичко по предницата дори и амортесьорите+тампоните,но тропането на малки неравности с бавна скорост си остана!Според мен проблема е в рейката,но с нея ще се занимавам пролетта:)
Поздрави!
- MPOWERfan
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61/530XD
- Мечтае да кара: на по-евтино гориво.
При мен подтропва и като изкачвам едно определно байчре при нас ... 

E36/E39/E39/E46/E39/E61/E87/61
- doncheff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2008 X5 30d
- Мечтае да кара: M-power
И при мене потропва лекинко, но много дразнещо за мене. Цялата предница е чук. Оказа се, че е луфт в рейката. Пролетта ще се прави, че сега много разходи наизскочиха...
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3