Шум при натискане на съединител 320д 03' /мнения/
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- русиабн
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
- Мечтае да кара: BMW
Шум при натискане на съединител 320д 03' /мнения/
Здравейте колеги,
ПЪРВО ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА НА ВСИЧКИ
От скоро се присъединих в секцията Е46
след покупка на 320д 2003г. 6 скорости
Знам, че има много изписано по темата, прочетох доста преди да пусна тази, но не намерих същите симптоми. Проблем се състой в следното: при натискане на съединителя на 2-3см. от отпуснато състояние се чува едно като престъгване /кофти звук
/ и в момента който натисна педала до долу шума спира. При работа на място изключена от скорост шум няма. Да добява, че претрисане при потегляне няма, а също и смяна на оборотите
Забравих да допълня, че СТРАНОТО ПРИ МЕН Е ПРИ СТУДЕН МОТОР ВСИЧКО Е ОК, А КОТО ЗАГРЕЕ ТОГАВА ПОЧВАТ НОМЕРАТА, ИЗСТИВА И ПАК
Моето предположение е, че е заминал аксиален лагер, но искам да чуя и мненията на колеги, които имат отношение по въпроса, преди да предприемам каквити и да било действия
Благодаря на всички предварително

ПЪРВО ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА НА ВСИЧКИ
От скоро се присъединих в секцията Е46

Знам, че има много изписано по темата, прочетох доста преди да пусна тази, но не намерих същите симптоми. Проблем се състой в следното: при натискане на съединителя на 2-3см. от отпуснато състояние се чува едно като престъгване /кофти звук

ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Re: Шум при натискане на съединител 320д 03' /мнения/
При мен тоя неприятен звук се появява само при когато е студена колата... като е загряла или е лято
си е ток... Но да нещата си отиват към комплекС маховик + съединителя...

- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на ток
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Имах същия симптом и се оказа маховик...
Но е възможно и да е лагер.
Но е възможно и да е лагер.
- MORSKIa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: предимно служебни кошници
- Мечтае да кара: без да се ядосва
- Детайли за колата: M47N
Aз също съм за маховик. Преди месец бях на същата дилема....
Като загрее колата се появява шума от вече "уморения" маховик като натиснеш педала. На студено пружините се държат горе долу, но като покараш, особено градско с малко по-интензивно използване на съединителя - умората им идва с пълна сила и резултата е този който описваш.
В интерес на истината, напълно възможно е и да е лагер, при мен се беше сменил шума на ДВГто и се ядосвах, че някоя ролка/обтяжка е дала фира, а като си я взех от бокса след смяната на целия комплект и звука стана съвсем друг, изчисти се.
Колега, не се плаши, но цифрата е сериозна, подготви се и късмет.
Nik4o 83 има страхотна тема по този проблем, намери я и я прочети внимателно.
Като загрее колата се появява шума от вече "уморения" маховик като натиснеш педала. На студено пружините се държат горе долу, но като покараш, особено градско с малко по-интензивно използване на съединителя - умората им идва с пълна сила и резултата е този който описваш.
В интерес на истината, напълно възможно е и да е лагер, при мен се беше сменил шума на ДВГто и се ядосвах, че някоя ролка/обтяжка е дала фира, а като си я взех от бокса след смяната на целия комплект и звука стана съвсем друг, изчисти се.
Колега, не се плаши, но цифрата е сериозна, подготви се и късмет.
Nik4o 83 има страхотна тема по този проблем, намери я и я прочети внимателно.
Не понасям тарикатите на пътя във всичките им проявления пък били те и с нашта марка
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Zagy написа:Маховик.
Само болднатият текст горе прочетох и ти казвам и аз. Маховик

- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
MORSKIa написа:Aз също съм за маховик. Преди месец бях на същата дилема....
Като загрее колата се появява шума от вече "уморения" маховик като натиснеш педала. На студено пружините се държат горе долу, но като покараш, особено градско с малко по-интензивно използване на съединителя - умората им идва с пълна сила и резултата е този който описваш.....
BTW - това са глупости с пружините. Аз съм с едномасов лек маховик и положението е същото. Като я сритам на няколко пъти колата и я покарам 20-30 мин в лютеницата и после като я спра и бръмчи. А пружини нямам, които да се уморявят. Иначе ако сте решили - можете и вие да си сложите лек маховик с цената на това бръмчене, което идва НЕ от маховика, а от скоростната кутия, поради липсата на виброуловител- т.е. демпрефен маховик.
- русиабн
- младши ентусиаст
-
u`F`o написа:Zagy написа:Маховик.
Само болднатият текст горе прочетох и ти казвам и аз. Маховик

[/quote
Благофаря за всички колеги, във вторник влизаме в бокса и то ще си покаже. Задължително ще опиша кава ми е диагнозата. А относно тава видео нещата са горе долу същите при мен но ми прави впечатление, че като пусне съединителя звука си остава, а при мен не

- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
маховик. но може и аксиален лагер
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
аксиален лагер
още не се скапал изцяло! Сменяй на време че ще останеш без скорости някаде на пътя!

- русиабн
- младши ентусиаст
-
Здравейте колеги,
дойде време да споделя какво излезна при мен, но първо специални благодарности на всички отзовали се колеги и особено на колегата Zagy и страхотните теми на колегата nik4o_83.
Оказа се, че маховика ми е в зародиш на загиване, а и освен това аксиалният лагер също не беше в добро състояние, което ме учуди поради това, че във феродовия диск има бая хляб, а огледалния си е 6 точки, но както и да е. Естествено гореописаните неща са вече сменени и колата е
Благодарение на темите на колегата nik4o_83
http://store.bmwpower-bg.net/forums/vie ... 5#p2797095 и http://store.bmwpower-bg.net/forums/vie ... 4&t=257047 успях и аз да си намеря демферният маховик заместител описан във втората тема ЛУК 415037410 и спестих доста кинти. Резултата при мен относно частите е следният:
Маховик ЛУК 490лв.
Аксиален лагер Закс 115лв.
Благодаря отново на всички колеги и имам предложение към модераторите, ако може поне втората тема http://store.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=257047 на колегата да бъде вкарана в темата ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАЧИНАЕЩИ; ЛИНКОВЕ КЪМ ПОЛЕЗНИ ТЕМИ мисля, че ще бъде полезна за много колеги с Е46- 6 скорости:yes:
дойде време да споделя какво излезна при мен, но първо специални благодарности на всички отзовали се колеги и особено на колегата Zagy и страхотните теми на колегата nik4o_83.
Оказа се, че маховика ми е в зародиш на загиване, а и освен това аксиалният лагер също не беше в добро състояние, което ме учуди поради това, че във феродовия диск има бая хляб, а огледалния си е 6 точки, но както и да е. Естествено гореописаните неща са вече сменени и колата е

Благодарение на темите на колегата nik4o_83

Маховик ЛУК 490лв.
Аксиален лагер Закс 115лв.
Благодаря отново на всички колеги и имам предложение към модераторите, ако може поне втората тема http://store.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=257047 на колегата да бъде вкарана в темата ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАЧИНАЕЩИ; ЛИНКОВЕ КЪМ ПОЛЕЗНИ ТЕМИ мисля, че ще бъде полезна за много колеги с Е46- 6 скорости:yes:

- bmw_320d_150
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320CD
- Мечтае да кара: Някакво много дърто бмв
- Детайли за колата: Много бърза, ама не чак толкова.
Колеги да попитам и аз нещо,този маховик с номер ЛУК 415037410 става ли за Е90 320 Д с шестстепенна ръчна кутия?
- русиабн
- младши ентусиаст
-
bmw_320d_150 написа:Колеги да попитам и аз нещо,този маховик с номер ЛУК 415037410 става ли за Е90 320 Д с шестстепенна ръчна кутия?
"БМВ номерът на този маховик е 21207573047 - монтира се във всички по-нови модели от 2005/2006 натам - Е60/Е87/Е90/Х1/Х3... и всичките с 2.0d мотор и 6-степенна скоростна"

13 мнения
• Страница 1 от 1