Трудно запалване Е34
Модератор: Технически модератори
40 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- p01s0n
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 540i
- Мечтае да кара: Z4 M
Трудно запалване Е34
Колеги помагайте 
От 10 дена колата има проблем мисля, че от студовете нещо и се отразиха. Колата е с газов инжекцион и като е по - студено бавно прехвърля на гас, но аз си я оставям да работи докато прехвърли. Докато работи на бензин не са и много равномерни оборотите и даже понякога гасне и иска да и дадеш малко гас примерно на 1000 оборота да стои. Има и едни вибрации като и падат оборотите. Ходих да я закачат на компютър и всичко си е в норми освен, че показва бедна смес, ако не се лъжа докато работи на бензин, а на гас даже работи по добре от колкото на бензин. Казаха ми да си сложа добавка за изчистване на водата в резервоара и системата. Сложих си добавка налях си 20-25 литра бензин и смених и горивния филтър. Тези вибрации и неравномерната работа на двигателя се оправиха, но колата на моменти пали доста трудно. Рядко пали от първия път въпреки, че доста задържам да върти стартера, а като запали от 2-рия или 3-тия път и малко се озорва една такава почва от много ниски обороти да работи няколко секунди 2-3 и после вече започва нормално да работи. Казаха ми, че е възможно да е от бензиновата помпа, но реших да пиша и да чуя и други мнения
Не искам да я сменям помпата и да се окаже, че не е от нея. Давайте идеи или кажете къде да я закарам от Бургас съм 

От 10 дена колата има проблем мисля, че от студовете нещо и се отразиха. Колата е с газов инжекцион и като е по - студено бавно прехвърля на гас, но аз си я оставям да работи докато прехвърли. Докато работи на бензин не са и много равномерни оборотите и даже понякога гасне и иска да и дадеш малко гас примерно на 1000 оборота да стои. Има и едни вибрации като и падат оборотите. Ходих да я закачат на компютър и всичко си е в норми освен, че показва бедна смес, ако не се лъжа докато работи на бензин, а на гас даже работи по добре от колкото на бензин. Казаха ми да си сложа добавка за изчистване на водата в резервоара и системата. Сложих си добавка налях си 20-25 литра бензин и смених и горивния филтър. Тези вибрации и неравномерната работа на двигателя се оправиха, но колата на моменти пали доста трудно. Рядко пали от първия път въпреки, че доста задържам да върти стартера, а като запали от 2-рия или 3-тия път и малко се озорва една такава почва от много ниски обороти да работи няколко секунди 2-3 и после вече започва нормално да работи. Казаха ми, че е възможно да е от бензиновата помпа, но реших да пиша и да чуя и други мнения

- MaxMeyer
- ентусиаст
-
- Кара: Bayerische Motoren Werke
- Мечтае да кара: безплатно!
Re: Трудно запалване Е34
Имах същия проблем при М50Б20 (не е лошо да споменеш какъв е двигателя
).Извади рейката и изчисти дюзите с компресор,обезмаслител и симулатор за дюзи.Сам след това ще видиш как ще почне да пали... :yes Взимаш рейката махаш една дюза и от дупката пълниш рейката с обезмаслител,връщаш дюзата и надуваш рейката на 2.5 атмосфери,закачаш симулатора към дюзите и му пускаш 12волта докато дюзите изпръскат всичкия обезмаслител в рейкара и така 2-3 пъти...Накрая може малко бензин вместо обезмаслител да промие малко...И после по обратен ред на колата...

- p01s0n
- младши ентусиаст
-
Ооооо аз това упражнение не мога да го направя сам 
Двигателя е M60B40 и преди 30-40 хиляди километра съм сменил свещи и лулите за бобините.
Ами много сложно ми се вижда това почистване, но ще я закарам някъде да го направят.

Двигателя е M60B40 и преди 30-40 хиляди километра съм сменил свещи и лулите за бобините.
Ами много сложно ми се вижда това почистване, но ще я закарам някъде да го направят.
- MaxMeyer
- ентусиаст
-
Като я закараш в някой сервиз ще ти предложат почистване с ултра звук...Но по-добре недей , много колеги твърдят че така пада някакво антикорозионно покритие от дюзите и после бързо не става нищо от тях...

- p01s0n
- младши ентусиаст
-
Ами ще я закарам на някое малко сервизче и ще искам по твоя начин да ми я почистят не с ултра звук.
Да видим някой други идеи има ли от къде другаде може да е проблема....
Да видим някой други идеи има ли от къде другаде може да е проблема....
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Колега, горивоподаването се диагностицира с манометър иначе ако тръгнеш по пътя на смяната на разни неща защото някой ги бил сменил или по пътя на ремонта на други защото някой ги ремонтирал може една сутрин да се събудиш с няколкостотин лева назад и пак неработеща добре кола.
Може да не ти пали добре от дефектирал датчик на коляновият вал, датчик на дроселовата клапа, датчик за температурата на антифриза, но не тръгвай да ги сменяш, а намери някъде да ти направят диагностика като хората
Може да не ти пали добре от дефектирал датчик на коляновият вал, датчик на дроселовата клапа, датчик за температурата на антифриза, но не тръгвай да ги сменяш, а намери някъде да ти направят диагностика като хората

- p01s0n
- младши ентусиаст
-
Ами добре кажете ми къде в Бургас могат да ми напрпавят диагностика като хората ?
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
p01s0n написа:Ами добре кажете ми къде в Бургас могат да ми напрпавят диагностика като хората ?
Аз живея в София и не мога да ти кажа, трябва сам да потърсиш или някой колега да те насочи, някакъв критерий е ако работи с дилърската диагностика за БМВ DIS, а не със за 50 марки автомобили, по-добре изчакай иначе темата ще се превърне в смених това, разглобих онова и нищо не става.Успех.
- p01s0n
- младши ентусиаст
-
Да ще изчакам и за това реших да пусна тема. Дано някой колега ме насочи къде в Бургас могат да ми открият проблема ....
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
търси Том в несебър
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Защо не покараш в по-високи обороти, както съветва и опътването на колата.
10км над 3000об/мин, и все трябва да изчисти. Вярно разхода ще е голям, но...
10км над 3000об/мин, и все трябва да изчисти. Вярно разхода ще е голям, но...

- p01s0n
- младши ентусиаст
-
Аз колата съм я купил от Томата. Малко се скарахме с него и за това не мога да я закарам при него. Трябва някой друг да ми препоръчате. Във високите обороти колата си е супер. Аз не съм я карал 10 километра на 3000 оборота, но я карах градско 5-6 км и превклиучвах над 5000 оборота и ако е имало нещо за отпушване трябва да се е отпушило 
Днеска сутринта запали веднага от първия път и я оставих да работи на бензин докато прехвърли на гас. Докато работеше в началото на 1000 оборота после паднаха на 600-700 и имаше леки вибрации. После докато работи работи и вдигне пак на 1000 оборота и малко по малко падне на 600-700 и пак се усетят леки вибрации. Това нормално ли е ?

Днеска сутринта запали веднага от първия път и я оставих да работи на бензин докато прехвърли на гас. Докато работеше в началото на 1000 оборота после паднаха на 600-700 и имаше леки вибрации. После докато работи работи и вдигне пак на 1000 оборота и малко по малко падне на 600-700 и пак се усетят леки вибрации. Това нормално ли е ?
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
p01s0n написа:Аз колата съм я купил от Томата. Малко се скарахме с него и за това не мога да я закарам при него. Трябва някой друг да ми препоръчате. Във високите обороти колата си е супер. Аз не съм я карал 10 километра на 3000 оборота, но я карах градско 5-6 км и превклиучвах над 5000 оборота и ако е имало нещо за отпушване трябва да се е отпушило
Не.
Сигурен ли си, че всички бубини са изправни? Всички свещи са ок? Провери ли бензиновата помпа подава ли правилно налягане към рейката?
Сипи добавка за почистване в 20л. бензин и я карай колата извън града с над 3000 оборота както е препоръчал Стоян. След това кажи какво става.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- MaxMeyer
- ентусиаст
-
Колега направи каквото ти казах по-горе
Минал съм я тая тема с бубини свещи и датчици.Свещи сменях,няколко скъпи добавки слагах.. и т.н. Най-евтино и безболезнено е да изчистиш дюзите по този начин и току виж се оправила и почне да въврви пак читаво на бензин...
Не губиш много 30-40лв или ако си го направиш сам дори по-малко.

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Половин литър син спирт и половин литър обикновена газ за лампа на 20 литра бензин, караш я на бензин, вечерта я гасиш на бензин, на другият ден пак караш на бензин. 

40 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3