Проблеми с Х3, 2005-а, 3.0d!
Модератор: Технически модератори
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: Проблеми с Х3, 2005-а, 3.0d!
Благодаря Дидо, много полезна информация! ...

Excellent! Steven is my name!
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Може ли на M57N да се сложи чугунов?
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Да, може... Нали това правят всички!
Сваляш "ламаринката" (металния колектор, който вече се е сцепил на 1-2-3 места). Купуваш чугунката + 3 броя нови гарнитури по 5-8лв за брой + гарнитурата за турбото (тя е по желание на пациента и си с вечният колектор!!!
Сваляш "ламаринката" (металния колектор, който вече се е сцепил на 1-2-3 места). Купуваш чугунката + 3 броя нови гарнитури по 5-8лв за брой + гарнитурата за турбото (тя е по желание на пациента и си с вечният колектор!!!

- Nukem
- старши ентусиаст
-
Сега ми казаха 600лв горе-долу смяната на всички повдигачи, нормална ли е цената?
И още нещо да питам тези мрежички който са на вратата долу са поувиснали, гледам на феиса са цели плоскости без мрежи мога ли да ги поръчам ще паснат ли?
И още нещо да питам тези мрежички който са на вратата долу са поувиснали, гледам на феиса са цели плоскости без мрежи мога ли да ги поръчам ще паснат ли?
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Цялата кора на вратата е различна на фейслифтовите, но не знам дали са съвместими и могат да се заменят.
Never mistake motion for action...
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
В някоя морга отиваш и принципа е "проба-грешка!" 

- Nukem
- старши ентусиаст
-
Така да споделя новостите по Х3-та!
Започна разглобяването за смяна на колектора и гарнитурата на капака на клапаните!

Към този момент новия чугунен колектор е поставен, сменени са му гарнитурите и тези на турбото също. Сменени са някакви уплътнения на дюзите, още две малки гарнитури (не разбрах точно къде), пористигна и гарнитурата на капака, зарадаи тракащия повдигаче ще сменим всичките (това трябва да стане днес) 24бр. по 17лв бр. , имаше и една подгревна свещ изгоряла и тя е сменена, още няколко малки маркуча също се смениха!
Трябва да е готова до петък, другия месец влиза пак за козметични забележчици, мисля да сменя това уплътнение на шибидаха, имам няколко щипки на праговете и на задния капак! Чудя се ако взема цял заден капак от феисова дали ще пасне, там проблема с тракащата пластмаса е оправен!
Започна разглобяването за смяна на колектора и гарнитурата на капака на клапаните!

Към този момент новия чугунен колектор е поставен, сменени са му гарнитурите и тези на турбото също. Сменени са някакви уплътнения на дюзите, още две малки гарнитури (не разбрах точно къде), пористигна и гарнитурата на капака, зарадаи тракащия повдигаче ще сменим всичките (това трябва да стане днес) 24бр. по 17лв бр. , имаше и една подгревна свещ изгоряла и тя е сменена, още няколко малки маркуча също се смениха!
Трябва да е готова до петък, другия месец влиза пак за козметични забележчици, мисля да сменя това уплътнение на шибидаха, имам няколко щипки на праговете и на задния капак! Чудя се ако взема цял заден капак от феисова дали ще пасне, там проблема с тракащата пластмаса е оправен!
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Човече, започнал си сериозна работа, дано всичко мине успешно, без повече проблеми...
Имам един въпрос: Казваш, че една подгревателна свещ е била изгоряла. Как я хванахте - от диагностиката, или я мерихте на място? Ако е второто - би ли обяснил как я проверихте? И аз май ще сменявам свещи напролет, затова се интересувам.
Имам един въпрос: Казваш, че една подгревателна свещ е била изгоряла. Как я хванахте - от диагностиката, или я мерихте на място? Ако е второто - би ли обяснил как я проверихте? И аз май ще сменявам свещи напролет, затова се интересувам.
- Nukem
- старши ентусиаст
-
Излезнала е на диагностиката, като я закачахме предния път преди 2 месеца нямаше проблеми, сега като и излезнала на диагностиката са я свалили и са я проверявали/ как ще питам че не бях през цялото време там/ и наистина не е работела, диагностиката им е gt1 като бях там за последно! Свещта ми казаха, че е 37лв. бр.!
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Благодаря за информацията! По моите сметки, изправна подгревателна свещ трябва да има съпротивление 0,5 ома, а на изгорялата е безкрайно (отворена верига). Затова питам - за "сверяване на часовника".
Ако тръгнеш да я продаваш тази кола, да знаеш, че съм кандидат. Ти я направи като нова - пълно обслужване и ремонт, егати...
Ако тръгнеш да я продаваш тази кола, да знаеш, че съм кандидат. Ти я направи като нова - пълно обслужване и ремонт, егати...
- Nukem
- старши ентусиаст
-
Сега планирам другия месец да влзене за:
Смяна на волана леко е пукната отзад пласмасата някои се е опитал некадърно да го сваля!
Уплътненията на вратите и шибидаха!
Смяна на управлението на навито, че премигва понякога!
Корите под мотора, че тези бяха скапани и ги махнах!
И съм си харесал топка от една е60-ка!
Новите стелки са мноо яки и закрепването е супер!

Колата я има в мобилето 23к! Ама не ти трябва този Италиански боклук, не бих го продал на приятел това животно!
Смяна на волана леко е пукната отзад пласмасата някои се е опитал некадърно да го сваля!
Уплътненията на вратите и шибидаха!
Смяна на управлението на навито, че премигва понякога!
Корите под мотора, че тези бяха скапани и ги махнах!
И съм си харесал топка от една е60-ка!
Новите стелки са мноо яки и закрепването е супер!

Колата я има в мобилето 23к! Ама не ти трябва този Италиански боклук, не бих го продал на приятел това животно!
- Nukem
- старши ентусиаст
-
Поредната футболна драма, сменихме повдигачите, затворихме двигателя пак трака, един по-един установихме че трака 6-ти цилиндър, сменихме дюзата и пак трака, съмнява ме бутален болт, сега сваляне на двигателя и основен ремонт за съжаление пак ще съм 2 седмици без кола минимум! Бахти и Х3-та, старата ми е36-ца я продадох с като нов двигател а беше 96-та година!
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
За да измъкнеш буталото, целият двигател - долу, така ли?! Не мога да си представя каква врътня е това, аз направо бих се отчаял... Съжалявам за проблемите ти Колега и поздравления за това, как спокойно и усмивка ги приемаш. Тая кола май наистина не е за теб, щом толкова проблеми ти прави...
- Nukem
- старши ентусиаст
-
Ами ще го разхвърлим двигателя ще сменим всичко сигменти, лагер, гумички, шлаифане както си му е реда, ще отидат 1800лв поне, не ми е за парите, нещото за което ме е яд е че си бях намислил да я махам и да взема една 745-а, сега ще стане съвсем непродаваема!
- Nukem
- старши ентусиаст
-
Взех си колата след смяната на колектора и повдигачите, на 12-ти влиза за основен ремонт ще се сваля двигателя, но искам друго да попитам сега с новия чугунен колектор ми се струва че колата е по-мощна и върви повече, това възможно ли е или си въобразявам!