Голям борд- конверсия

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
Мечтае да кара: Турбо кола със задно
Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto

Re: Голям борд- конверсия

Мнение от Cosworth » 18 Дек 2012, 15:47

clarcky написа:Аз да пиша пак,беше ми интересно след свързване към компютър и обучаване на борда за колата,дали разхода ще е точен. Е изхабих цял резервоар и разхода е уникално точен :mhihi: Карах днеска ама толкова карах че ми останаха 700грама бензин и range вече стана на --- :mhihi: Ходих допълних до горе,но бях далече от същата бензиностанция на която миналият път пълних,та на друга напълних,но забравих на момчето дето ми пълни да му кажа да не допълва,но както и да е горе долу на време го спрях :mhihi: След като разделих литрите на изминалите километри се получи 9.438 , а борда показваше 9.4l/100km :D Уникално много се накефих :mhihi: Този пълен резервоар докато го израсходвам имам едно София-Вакарел по магистралата за фън,около 2-3часа работа на място,и другото всичкото е градско,мисълта ми е,че след обучаване на компа,даже и с престоя на място разхода цепи стотните :D Rulez за OBC-то :bowdown: Поздрави! :driving:

Е къде ги правят тези обучения не видя ли програмата с която го правиха :mhihi:
От кога искам и моя да го обуча... но май ще дойде ред на 6-така и няма да имам нужда от програмиране..
ИзображениеИзображение

Потребител
Аватар
Кара: Е61 525d LCI

Мнение от oxides » 18 Дек 2012, 15:52

Значи днес забелязах, че когато покаже литрите на горивото range се появява, а като покаже 0.0 l range започва да се смалява много бързо и изписва ---. Проблема според мен е в това, че не може да покаже литрите в резервоара (винаги), но на какво се дължи това? Някакви идеи?

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 18 Дек 2012, 22:28

Cosworth написа:
clarcky написа:Аз да пиша пак,беше ми интересно след свързване към компютър и обучаване на борда за колата,дали разхода ще е точен. Е изхабих цял резервоар и разхода е уникално точен :mhihi: Карах днеска ама толкова карах че ми останаха 700грама бензин и range вече стана на --- :mhihi: Ходих допълних до горе,но бях далече от същата бензиностанция на която миналият път пълних,та на друга напълних,но забравих на момчето дето ми пълни да му кажа да не допълва,но както и да е горе долу на време го спрях :mhihi: След като разделих литрите на изминалите километри се получи 9.438 , а борда показваше 9.4l/100km :D Уникално много се накефих :mhihi: Този пълен резервоар докато го израсходвам имам едно София-Вакарел по магистралата за фън,около 2-3часа работа на място,и другото всичкото е градско,мисълта ми е,че след обучаване на компа,даже и с престоя на място разхода цепи стотните :D Rulez за OBC-то :bowdown: Поздрави! :driving:

Е къде ги правят тези обучения не видя ли програмата с която го правиха :mhihi:
От кога искам и моя да го обуча... но май ще дойде ред на 6-така и няма да имам нужда от програмиране..

Колега с DIS става ретрофита на ОБЦ-то то не е тайна, просто трябва да имаш нужния кабел и правилно конфигуриран софтуер ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E61 530D
Мечтае да кара: BMW 760Li
Детайли за колата: сива, 06.2004 г.

Мнение от ivopicha » 24 Дек 2012, 17:54

Днес реших да си поиграя и да закача голям борд. Борда го взех от един колега от Враца, като не уточни дали работи. Нямаше заден капак и имаше едно счупено копче. При прегледа на копчето като вадих платките отвътре се скъсаха 2-3 жичти от сивия голям кабел. Презапоих всичките. Днес направих инсталацията и свързвам към борда. Обаче ядец- светят всички пиксели на големия дисплей заедно с две стрелки в ляво и дясно и един + в дясно. На малкия има само чертички. Не реагира никое копче, нищо не се мести и не мига. Дали проблема е в свързването или е в самия борд. Няма наблизо колега с такъв борд за проба. При някой от вас получавало ли се е така? Благодаря ви!
Как да използвате щеката за масло на БМВ:
Вадите я и я забучвате в снега. Ако нивото на снега е над показанието МАХ, оставяте колата в гаража до пролетта. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Изображение
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 24 Дек 2012, 18:22

Така свети когато се пусне теста на дисплея, или когато чека е изключен в борда и се натисне копчето "чек" на борда.
Можеш да провериш дали въпросното копче не е постоянно натиснато, ако не е предполагам, че борда е заминал.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivopicha » 24 Дек 2012, 18:33

Благодаря, колега! Не съм пускал кабели за чек-а, защото го нямам. Също така не съм пуснал кабел и до бушон 45 защото гледах по схемата бушон 45 е за чек контрола. Дали пък не е това проблема. Иначе всички копчета си бачкат нормално и всички се връщат. Май ще се търси нов борд :|
Вадите я и я забучвате в снега. Ако нивото на снега е над показанието МАХ, оставяте колата в гаража до пролетта. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw e39
Мечтае да кара: Bmw е38

Мнение от patkana1 » 24 Дек 2012, 21:24

Колеги на мен не ми работи range...винаги си седи на --- ,някой знае ли как се оправя това?? :dunno:

Потребител
Аватар

Мнение от oxides » 25 Дек 2012, 14:12

oxides написа:Значи днес забелязах, че когато покаже литрите на горивото range се появява, а като покаже 0.0 l range започва да се смалява много бързо и изписва ---. Проблема според мен е в това, че не може да покаже литрите в резервоара (винаги), но на какво се дължи това? Някакви идеи?

Смених борда показва същото- борда отпада като вариант в него да е проблема. Никой ли не е имал такъв проблем? Хайде малко помощ?

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivopicha » 25 Дек 2012, 14:54

Виж някоя връзка да не се е прецакала. Проблем при мен остава. Ето така се вижда:

Изображение
Изображение
Изображение

Единствения кабел, който не съм свързал е лилаво белия, който отива в бушон 45- check control. Дали от това е проблема.

Изображение
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 25 Дек 2012, 15:21

oxides написа:
oxides написа:Значи днес забелязах, че когато покаже литрите на горивото range се появява, а като покаже 0.0 l range започва да се смалява много бързо и изписва ---. Проблема според мен е в това, че не може да покаже литрите в резервоара (винаги), но на какво се дължи това? Някакви идеи?

Смених борда показва същото- борда отпада като вариант в него да е проблема. Никой ли не е имал такъв проблем? Хайде малко помощ?

Колега очевидно е че проблема е в реалното отчитане на литрите в резервоара.
Или не си вързал правилно кабелите от борда към таблото, или не ти работят коректно бензиномерите в резервоара, но ако е второто щеше да се оплакваш и от уреда на таблото.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от oxides » 25 Дек 2012, 15:52

vld написа:
oxides написа:

Колега очевидно е че проблема е в реалното отчитане на литрите в резервоара.
Или не си вързал правилно кабелите от борда към таблото, или не ти работят коректно бензиномерите в резервоара, но ако е второто щеше да се оплакваш и от уреда на таблото.

В началото и аз си мислех, че има грешка в схемата проверих я 3 пъти всичко е ОК след това проверих да няма слаба връзка между пиновете (мъжки-женски където съм ги добавял) но и там всичко е ОК. Когато остана на резерва започва да ми показва наличното гориво и RANGE но пак не за постоянно а когато горивото е повече (10+ литра) не показва нито литрите нито RANGE. Възможно ли е проблема да е в таблото защото преди време сменях кварцовият елемент в него, защото правеше проблеми?

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 25 Дек 2012, 17:28

Възможно е , показанията на борда са изцяло от таблото.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от oxides » 25 Дек 2012, 17:35

vld написа:Възможно е , показанията на борда са изцяло от таблото.

Ще пробвам с друго табло и ще пиша за резултата :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на бензин.....
Мечтае да кара: на ток.....
Детайли за колата: 2007--2012->е36 m43b16 95г седан

2012--2013->е36 m52b28 95г седан

2013--2015->е46 m52b20tu 2000г купе

2015--2016->е46 m54b30 2001г купе

2016---e46 m47TUd20 2003г компот

2019---e90 m47 2006

2020—е38 m62b44 1999 + golf 6 2010

Мнение от -Юли- » 25 Дек 2012, 18:41

ivopicha написа:Виж някоя връзка да не се е прецакала. Проблем при мен остава. Ето така се вижда:
Единствения кабел, който не съм свързал е лилаво белия, който отива в бушон 45- check control. Дали от това е проблема.

колега при тебе проблема е в борда !!провери си пак кабелите които са се прекъснали,и виж да не изпускаш нещо :yes:ако не стане ,явно са те прецакали с борда ,дано не си дал много пари :confused:
Тия опели горящи много и невървящи, трошливи, с външен вид на фейслифтова каруца, с пластмасови табла и салони от плат за пердета, гниещи и без никви екстри ......,бмв-та ги оставeте на нас балъците!!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivopicha » 29 Дек 2012, 15:59

Такааа, и аз вече имам борд. Не бях свързал лиляво/белия кабел за бушон 45. Днес го свързах и борда грейна. Обаче не мога да влезна в скритите функции. Натискам 1000 и 10 и нищо не става. Пробвах и на контакт, и запалена- нищо. Лявата част на дисплея пусната ли трябва да е и ако да, на коя функция.Заедно ли трябва да се натиснат или може първо натискам и задържам 1000 и после както държа 1000 да натисна 10. Колко време трябва да се държат натиснати? Благодаря ви! И таблото има вече по- завършен вид. Остава сега едно оригинално CD43 да си намеря и ще е супер.

Изображение

Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36