твърд педал на спирачката

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Бмв Х1 2021 г.

Re: твърд педал на спирачката

Мнение от kruz » 20 Дек 2012, 11:49

minimalcoholic написа:здравейте колеги,понеже пиша от телефона не съм проверявал за друга пофобна тема...от 2 дни забелязвям че като запаля колата педала на спирачката е мн твърд...след като поработи малко колата и се оправя...някакви идей?

Здравеи колега преди време имах същия проблем в началото като при теб след това започна по време на движение при спиране по някои път педала ставаше много твърд и няма спиране много гадно защото незнаеш кога ще стане .Четох в раздел Е 39 при тях се запушват отводнителте канали в коша на мотора и понякакъв начин пропуска вода в сервото и замръзва.Аз извадих клапана и със спринцовка и маркуче около 20см. измуках около 200мл. моторно масло което ме накара да сменя клапана,беше заминал защото пропускаше въздух в двете посоки,а трябва само в една.Смених клапана,но нямаше ефект и затова купих серво от колега от тук смених го и всичко е наред перфектен педал и спиране.Само да отбележа аз съм с бензинов мотор и нямам вакум помпа.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: e46 330i

Мнение от minimalcoholic » 20 Дек 2012, 12:01

най-неподходящото време да се прецака нещо по колата ... :dummy:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is, E46 328ci

Мнение от CTORH » 20 Дек 2012, 13:57

kruz написа:...извадих клапана и със спринцовка и маркуче около 20см. измуках около 200мл. моторно масло ...

На теб явно и клапана за картерните газове ти е дал фира. Предполагам, че и колекторите ти са яко омаслени...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kruz » 20 Дек 2012, 18:41

CTORH написа:
kruz написа:...извадих клапана и със спринцовка и маркуче около 20см. измуках около 200мл. моторно масло ...

На теб явно и клапана за картерните газове ти е дал фира. Предполагам, че и колекторите ти са яко омаслени...

Може и така да е знам,но нямам проблем с работата на мотора.А как да разбера дали клапана за картерните газове е за смяна.Мерси.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от minimalcoholic » 20 Дек 2012, 18:44

аз моя разбрах че е за смяна чак когато ми хвърли маслото през него :D по принцип на 2 смени на маслото се сменя
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kruz » 20 Дек 2012, 18:48

minimalcoholic написа:аз моя разбрах че е за смяна чак когато ми хвърли маслото през него :D по принцип на 2 смени на маслото се сменя

Мерси калега,но като знам къде е наврян по думите на колеги на моя мотор ще е като се затопли.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от minimalcoholic » 22 Дек 2012, 21:08

при мен проблема вече го няма...всичко си е наред поне засега :driving:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: е46 touring 320 D от 12 години
Мечтае да кара: е46 320 Д

Мнение от kvi2xlc » 24 Дек 2012, 11:13

само ли се оправи или ти прави нещо
разясни малко

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318i ; E46 330d

Мнение от Double_D » 24 Дек 2012, 12:53

Здравейте и от мен. И аз имам проблем със спирачките, но при мен няма значение топъл или студен мотор, като си карам при натискане на педала на спирачката е твърд и трудно спира, след отпускането му и пак натискане е ок, педала е мек и спира супер добре. Това е всеки път на всяко спиране... иска по едно припомпване и се оправя (колата е 330д 184к.с.) Ако някой има идея от какво може да е проблема ще съм му благодарен да сподели.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от minimalcoholic » 24 Дек 2012, 13:21

kvi2xlc написа:само ли се оправи или ти прави нещо
разясни малко

ами аз нищо не съм правил...оправи се от самосебе си...

до колегата от горния пост- обезвъздушил ли си ги добре ?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318i ; E46 330d

Мнение от Double_D » 24 Дек 2012, 17:36

до колегата от горния пост- обезвъздушил ли си ги добре ?[/quote]

От както съм взел колата(преди 5-6 месеца) не съм барал нищо по спирачките. Иначе си има течност в норма, както си му е реда

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330XI

Мнение от slav4o974 » 24 Дек 2012, 18:07

Най-вероятно проблема на колегата се дължи на лошо обезвъздушаване. Не е изключено и сервото да е дефектирало въпреки че това е рядко срещано.
При мен пък, понякога на магистрала се случва при по-рязко натискане на спирачката да се усеща въпросното втвърдяване. Чувството никак не е приятно когато се движиш със 120 км.ч. Купил съм нови накладки, въпреки че видимо, старите имат още живот. Като ги сменям ще сменя и спирачната течност. Общо взето това е много озадачаващо и в моя 20 годишен опит със всякакви автомобили, никога не съм се сблъсквал с подобен проблем.

Потребител
Аватар

Мнение от Redji86 » 15 Сеп 2014, 19:21

Колеги, Здравейте, моля за помощ. Вече 3 пъти както си карам БаВареца, педала на спирачката става адски твърд, натискам го със сила и колата едвам спира. Това са спирачки и не е шега работа. На морето щях на отнеса едни пешеходци на пешеходна пътека. После уж се оправи от само себе си, но в София ми направи пак същият номер. Не знам какво да правя, от един сервиз ми казаха, че всичко е ОК с колата, но всъщност не е.... МОЛЯ ако някой е имал подобен проблем или знае за какво става въпрос да помага. Благодаря ВИ!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: спокойно
Мечтае да кара: по хубави български пътища

Мнение от A-style » 08 Ное 2015, 1:57

След престой 2-3 часа и моя педал е твърд преди да запаля и омеква на секундата щом запаля двигателя! Смених всички вакум маркучи ,пробвах и в сервото дали има вода ,но маркуча си го извадих сух дори не се и натопи(ако имаше вода трябваше да е мокър) Някакъв номер има ли да пробвам вакум помпата дали и здрава(за домашни условия говорим,без сложна апаратура и инструменти :mrgreen: ) ?
е46 2001 дизел

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire

Мнение от DoesNot » 08 Ное 2015, 15:43

A-style написа:След престой 2-3 часа и моя педал е твърд преди да запаля и омеква на секундата щом запаля двигателя! Смених всички вакум маркучи ,пробвах и в сервото дали има вода ,но маркуча си го извадих сух дори не се и натопи(ако имаше вода трябваше да е мокър) Някакъв номер има ли да пробвам вакум помпата дали и здрава(за домашни условия говорим,без сложна апаратура и инструменти :mrgreen: ) ?
е46 2001 дизел

И при мен е така, мисля че е нормално :dunno:

ПредишнаСледваща

Назад към E46