Как да ускоря от 0-100 максимално бързо с автоматик?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Как да ускоря от 0-100 максимално бързо с автоматик?
Имай предвид ,че тези данни ги дават обикновенно при строго определени условия ,с точен размер гуми и предполагам кола ,базова от към екстри . Имай предвид ,че едни комфортни седалки ,шибидах и т.н си натежават достатъчно ,за да ти падне заводското услорение с малко. Друго интересно е как м-пакета влияе ? По принцип уж подобрява коефициента на съпротивление,но до 100км незнам дали има особен ефект
- varosi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: i7
Аеродинамиката под 120км/ч не играе почти никаква роля...
И още не съм направил нови измервания, но ще пробвам. Малко с газтта и спирачката ме притеснява, но знам че DSC-то ограничава оборотите, така че може и да стане.
И още не съм направил нови измервания, но ще пробвам. Малко с газтта и спирачката ме притеснява, но знам че DSC-то ограничава оборотите, така че може и да стане.

- Kalin Kulev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E92
- Мечтае да кара: WSBK
Kalin Kulev написа:varosi написа: Леко с половин оборот приплъзнаха задните гуми и ускори за 7.3сек до 100. Къде се губят останалите 0.7сек?
Проблем с колата ли имам или трябва нещо още да правя за максимално ускорение?
Тия 0.7 се губят в:
1. Твоя начин на тръгване
2. Твоя начин за времеизмерване
3. Твоето място за тест
4. Твоето състояние на автомобила
Данните които четем за ускорение на даддения автомобил са някакви оптимални, постигнати при оптимални условия.
По т.1: Тук със сигурност губиш, ако тръгваш от 700 об./мин.
т.2: Тука е по-вероятно да се "почерпиш" с някоя десета, но в твоя случай, може и да се на загуба.

т.3: Наклона и настилката са важни. Освен, че може да си на нагорнище, също може да нямаш достатъчно сцепление или пък настилката да дава по-голямо съпротивление и да те бави.
т.4: а) гуми - ако са лоши - няма сцепление, ако са по-широки, по-високи - повече съпротивление, по-трудно/бавно развъртане
б) гориво - твоята нафта сигурно е по-гадна от тяхната

в) състояние на двигателя - може да не е в перфектна кондиция, да не пишем детайл по детайл какво може да не работи на 100%
Може да излезе, че 0,7 от данните на производителя си е добър резултат

Пробвай ръчем режим на 1 ,дигни оборотите и след тръгването бързо включи да си пише дс
- ristaka 82
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 i E60 N52B30AF
- Мечтае да кара: Bmw 550 i xDrive
Колеги , има и една друга подробност , че километражите ни слъгват с точната моментна скорост (+5км/ч.) спрямо реалната по GPS. И дали си със заводско предвидените по размер за модела гуми 

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Като гледам някой мнения по-скоро темата е как да си разкажем играта на скоростите...

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- varosi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: i7
Измерването става по абсолютна скорост (чрез GPS). Приемам, че е достатъчно точно за разстоянието което изминавам. Дори съм го настроил да започне да отчита, като тръгна.
Лошо е, че дойде зима и сега вече е трудно да се експериментира. Може би, като поизсъхнат пътищата, че е опасно.
Лошо е, че дойде зима и сега вече е трудно да се експериментира. Може би, като поизсъхнат пътищата, че е опасно.

- Kalin Kulev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E92
- Мечтае да кара: WSBK
varosi написа:Измерването става по абсолютна скорост (чрез GPS). Приемам, че е достатъчно точно за разстоянието което изминавам. Дори съм го настроил да започне да отчита, като тръгна.
Я обясни малко по-ясно с какво и как измерваш.
- bvv1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ги да викат
- Мечтае да кара: слон
За мен най-добрият(бърз) начин за тръгване е като:първо включиш на DTC режим, второ минеш на ръчен режим тоест да ти изпише че е на първа скорост защото автоматиците тръгват на втора и трето държиш педала на спирачката натиснат(но не до дупка а само колкото да задържа колата) и даваш газ като оборотите са около 1600-1800, ще усетиш къде е точно границата защото колата започва да тръгва или поне се опитва,тогава пускаш спирачката и едновременно с това подаваш пълна газ колата буквално се изстрелва с минимално въртене на гуми! Изпробвано е многократно не съм усетил някакъв проблем с автоматика,но разбира се не бива да се прекалява защото това не са състезателни коли и не са предвидени за такъв тормоз.
Преди да полетиш-трябва да се научиш да ходиш!
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2